Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rolul inovatiei in crearea unui mediu de lucru sanatos

de Idei de afaceri 08 Nov. 2021 2001
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Am petrecut suficient timp lucrand de acasa sau in regim hibrid pentru a formula o premisa pe cat de simpla, pe atat de pertinenta: avem nevoie sa ne intoarcem la birou. Ultimele luni ne-au aratat cat de importanta este preventia, atat in viata de zi cu zi, cat si in mediul profesional. Acesta este primul pas in gestionarea eficienta a oricarei alte provocari din cele care ar putea aparea in viitor. Dincolo de asta, este vital ca designul parcurilor de business sa urmeze nu doar un tipar orientat catre masurile de protectie sanitara, ci si catre un caracter ecologic mai pregnant.

Care sunt masurile de luat pentru un plus de rezilienta

Este greu ca angajatii din marile companii sa-si poata dovedi din plin potentialul in lipsa unui mediu de lucru sanatos. Capacitatea unei cladiri de birouri de a tine la distanta factorii de risc este un avantaj ce se va transforma rapid intr-o cerinta. Datorita acestui motiv, preventia raspandirii agentilor patogeni, functionarea dupa reguli de conduita actualizate si prezenta echipamentelor moderne devin deja elemente care separa spatiile de lucru obisnuite de cele care pot oferi protectie pe termen lung.

Cum poate fi imbunatatit concret spatiul de lucru

Potrivit unui sondaj comandat de Genesis Property, 43% dintre angajatii din Romania isi doresc, in primul rand, birouri sanatoase, iar 26% dintre acestia le vor „verzi”. Acesta este motivul pentru care un set de masuri de protectie sanitara, precum IMMUNE Building Standard™, poate fi implementat intr-o cladire deja existenta, ci si intr-o cladire noua. Standardul a fost implementat deja in cladirea H3 din West Gate, parcul de birouri clasa A ce gazduieste companii precum Accenture, Societe Generale European Business Services, Ericsson, Siemens, Citibank sau Medicover.

Ce schimbari aduc noile tehnologii

Departe de a transforma birourile in laboratoare cu un mediu antiseptic, standardul propus de compania Genesis Property vizeaza cresterea gradului de imunitate a cladirilor. Masuri precum camera de carantina, spatiu de depozitare destinate materialelor de protectie sanitara, vopseaua cu proprietati antibacteriene, accesul fara atingere in diferite zone si incaperi sau aerul filtrat suplimentar reprezinta elemente ce fac spatiul de lucru mai sigur. 

Gradul de eficacitate al fiecarei cladiri dintr-un parc de business, in ceea ce priveste rezistenta fata de agentii patogeni, este determinat ca urmare a evaluarii pe care o realizeaza un corp de experti independenti. Acestia acorda unul dintre cele trei calificative de imunitate: Strong, Powerful sau Resilient. Clasificarea tipica acestui standard este supusa unei evolutii permanente, corelate cu rezultatele inregistrate pe plan local si mondial in domeniul epidemiologic. 

Ce aduce nou o cladire sustenabila

Asa cum spuneam, este important ca un parc de business sa ofere atat siguranta sanitara, cat si eficienta energetica, pe termen lung. Concepute si construite intr-o maniera sustenabila, aceste imobile se deosebesc de cele obisnuite prin faptul ca au un impact minim asupra mediului inconjurator. In constructia celor mai multe dintre acestea se folosesc materiale reciclate si se aplica un management avansat al deseurilor rezultate. Odata finalizate, cladirile sustenabile folosesc energia solara si dispun de echipamente pentru eficientizarea consumului de apa si de energie electrica. 

Avem sanse mari sa ne bucuram de o viata normala, profesional vorbind, datorita oportunitatilor tehnologice. Puse in practica cu spirit vizionar, normele nascute din inovatie pot aduce mai aproape un viitor cu certitudini si cu incredere in spatiul de lucru. 

Credit foto: Shutterstock



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: mediul de businessspatiul de lucru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]