Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salvare in randul criptomonedelor

de Bianca Tila 23 Iun. 2022 1258
Salvare in randul criptomonedelor
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Doua companii de crypto au fost salvate cu fonduri de miliardarul in criptomonede, Sam Bankman-Fried. Acestea prezentau probleme financiare, iar bancile centrale nu puteau sa le sustina, transmite CNBC.

Miliardarul a semnat acorduri pentru salvarea celor doua firme in decurs de doua saptamani: BlockFi (o cvasi-banca) si Voyager Digital (firma specializata in brokeraj care lucreaza cu active digitale).
 
Platforma de tranzactionare de criptomonede detinuta de Bankman-Fried a decis sa ofere o facilitate de credit revolving in valoare de 250 de milioane de dolari firmei BlockFi. 
 
De asemenea, miliardarul a afirmat ca aceasta finantare va ajuta businessul "sa navigheze pe piata de pe o pozitie puternica". Acesta tranzactie a fost anuntata dupa ce BlockFi a spus ca va concedia 20% dintre angajati.  
 
Voyager Digital a anuntat primirea unei finantari de 500 de milioane de dolari prin intermediul Alameda Research, o firma de cercetare cantitativa a lui Bankman-Fried. Scaderea din ultimele saptamani a valorii monedelor digitale a facut ca multe companii din acest domeniu sa aiba probleme financiare. 
 
Printre criptomonedele ce scad puternic se numara si Bitcoin. Aceasta criza va continua pe masura ce piata se confrunta cu cresterea dobanzilor de catre Rezerva Federala si cu prabusirea de 60 de miliarde de dolari a TerraUSD si a monedei dora Luna.
 
Conditiile extreme de piata au influentat criptocreditorul Celsius in a opri toate retragerile din conturi.
 
Firma care preia utilizatorilor criptomonedele si le imprumuta pentru obtinerea unor randamente mai mari, se considera ca detine milioane de dolari plasati intr-o criptomoneda derivata numita stETH.
 
Potrivit Financial Times, fondul crypto Three Arrows Capital a fost fortat sa lichideze plasamente cu efect de levier pe diverse criptomonede.
 
Voyager Digital a dezvaluit amploarea daunelor cauzate de problemele lui 3AC. De asemenea, businessul a sustinut ca va suporta o pierdere majora de 650 de milioane de dolari din imprumuturile acordate catre 3AC, in consecinta daca aceasta nu plateste. 
 
3AC a imprumutat 15.250 de bitcoin, cu o valoare de peste 300 de milioane de dolari si 350 de milioane de dolari in monede stabile USDC.
 
De asemenea, 3AC a cerut o rambursare initiala de 25 de milioane de dolari in USDC pana la data de 24 iunie. Voyager Digital a declarat ca rambursarea integrala a soldului USDC si bitcoin se va realiza pana pe 27 iunie. 
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: cryptosam bankman-friedblockfivoyager digital

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]