Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studentii din Generatia Z si asteptarile lor de la mediul academic

de Idei de afaceri 30 Aug. 2021 1891
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Generatia Z urmeaza milenialilor si este denumita in mod obisnuit Gen Z. Pew Research Center incadreaza in aceasta generatie indivizii nascuti dupa 1997, care sunt nativi digitali, isi doresc o educatie bazata pe practica, se tem de costurile mari de studiu si au abilitati antreprenoriale.

Cine sunt tinerii din Generatia Z

Aceasta generatie a cunoscut tehnologia inca din primii ani de viata, drept urmare tinerii se simt confortabil sa utilizeze dispozitive moderne, computere, aplicatii si sa fie activi pe social media. Totodata, despre studentii din generatia Z se spune ca sunt mai deschisi si sunt dispusi sa impartaseasca informatii din viata lor privata. De aceea, este indicat ca profesorii sa invete sa se apropie de ei si sa comunice in stilul lor.


Un studiu realizat la Northeastern University a aratat ca 67% dintre studentii din Generatia Z au preocupari legate de costurile studiilor. 63% dintre participantii la studiu au afirmat ca pentru ei este important sa dobandeasca, in timpul studiilor universitare, abilitati antreprenoriale, in vreme ce 85% considera ca au nevoie de educatie financiara. Ceea ce isi mai doresc tinerii din Gen Z este sa fie independenti: 42% dintre ei se gandesc sa devina antreprenori.

Asteptarile studentilor din Generatia Z de la mediul academic

Desi Generatia Z are anumite lucruri in comun cu milenialii, cum ar fi nivelul mare de confort in ceea ce priveste tehnologia, tinerii din aceasta generatie sunt diferiti. Studentii considera ca diversitatea este utila societatii si sunt mai dispusi - fata de cei din alte generatii - sa se alature celor care vorbesc impotriva ilegalitatilor. Spre deosebire de mileniali, cel putin 35% dintre studentii Gen Z cunosc o persoana care prefera pronumele neutre cand vine vorba despre identificarea cu un anumit gen.


Studentii acestei generatii au asteptari mari de la mediul academic. Isi doresc un sistem de invatare bazat mai mult pe practica, astfel incat sa fie mai bine pregatiti decat predecesorii lor la terminarea studiilor universitare.


O alta preocupare a tinerilor studenti este spatiul de locuit. Acestia isi doresc un spatiu de locuit rezilient si sustenabil. Protectia impotriva amenintarilor de tip patogen este importanta pentru ei si astfel au asteptari mari de la campusurile universitare. Pentru a le satisface nevoile, amenajarile campusurilor universitare ar trebui sa cuprinda dotari si tehnologii menite sa asigure un grad sporit de siguranta sanitara. O solutie in acest sens este IMMUNE Building Standard™, o certificare a cladirilor care contine peste 130 de masuri sanitare, de inginerie, arhitecturale si operationale menite sa imbunatateasca rezilienta spatiilor interioare in fata riscurilor pentru sanatate.


Totodata, facilitatile pentru dezvoltarea lor personala sunt importante pentru studentii din Generatia Z: de la amenajarile campusurilor universitare, care ar trebui sa cuprinda si zone de agrement, precum restaurante, cafenele, sali de jocuri, cluburi, piscine si biblioteci, pana la oportunitatile universitare, precum internshipuri, oferte de voluntariat, programe de schimb de studenti.


Nu in ultimul rand, o preocupare a tinerilor Generatiei Z o reprezinta integrarea pe piata muncii. Drept urmare, se asteapta ca mediul academic sa le ofere programe de invatare relevante pentru viitorul lor profesional. Antreprenoriatul si educatia financiara se numara printre domeniile de interes pentru tinerii din aceasta generatie.


In aceste conditii, profesorii ar trebui sa fie dispusi sa se adapteze la modul in care Generatia Z are tendinta de a invata. Acest lucru poate necesita o anumita ajustare in timp, mai ales in cazul celor invatati cu metodele traditionale de predare.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: generatia zstudentiacademiccladirilocuintezonespatii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Tendinte pentru spatiile de lucru: medii de lucru sigure si atractive pentru angajati

de Idei de afaceri
22 Sep 2021
Contextul pe care il traversam a accelerat schimbarile pe care mediul business le intrevedea anterior in privinta modului in care se desfasoara orele...

Fujitsu renunta la 50% din spatiile de birouri inchiriate

de Florin Amariei
07 Iul 2020
Compania Fujitsu anunta ca renunta la 50% din spatiile de birouri inchiriate la nivel global. Avand in vedere modul in care relatiile de munca si...

Dakboerin si gradinile de pe acoperisurile cladirilor

de Maria Nicutar
13 Sep 2011
Dakboerin este o companie olandeza care colaboreaza cu scoli, companii, restaurante si nu numai pentru a le construi gradini de legume pe...

3 studenti fac bani din resturi de mancare

de Maria Nicutar
23 Iun 2011
Dan Blake este cel care a venit cu geniala idee de a transforma resturile de mancare adunate de restaurante in ingrasamant pentru flori. Impreuna cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]