Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu. Schimbarea s-a produs! Tinerii aleg acum si domenii tehnice

de Florin Amariei 26 Nov. 2021 1659
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou studiu releva date incurajatoare pentru piata muncii. Schimbarea mult asteptata s-a produs! Tinerii spun ca acum aleg domenii tehnice pentru ei contand sa le placa ceea ce fac in fiecare zi.

Conform cercetarii de specialitate, realizata de IZI data, unul din trei tineri planuieste sa se angajeze in Romania, in timp ce 21% vor sa isi continue studiile tot in tara. In acelasi timp, 12% dintre respondenti au afirmat ca vor sa lucreze in strainatate, iar intr-o pondere similara vor sa-si deschida o afacere.
 
Atunci cand isi aleg angajatorul, pentru tinerii din Generatia Z conteaza cel mai mult sa le placa ceea ce fac (82%), echipa si atmosfera de lucru (63%) si pachetul salarial si flexibilitatea programului (60%).
 
In ceea ce priveste domeniul de activitate preferat, studiul arata ca, daca in 2020, unul din doi tineri isi dorea sa fie antreprenor sau manager, in acest an, pe langa domeniile tehnice care cumuleaza optiunile a 30% dintre respondenti, domeniile umaniste precum psihologie, resurse umane sunt alese de unul din patru dintre respondenti. Urmatoarele optiuni profesionale vizeaza medicina/wellbeing (17%) si educatie/training (15%).
 
Dintre cei care ar alege sa lucreze in domenii tehnice, 70% sunt baieti, iar 59% dintre ei spun ca isi doresc sa invete mai multe lucruri ce tin de domeniul tehnologiei (programare, robotica) pentru a se dezvolta (fata de 37% la nivelul general al esantionului). O alta competenta ce se doreste a fi dobandita de 39% dintre reprezentantii acestui segment este munca in echipa, semnificativ mai mult fata de procentul de 26% la nivel de esantion.
 
"Interesant este si faptul ca 44% dintre cei care doresc sa lucreze in domenii tehnice vor sa se angajeze in Romania, mult mai multi fata de nivelul esantionului total (30%). Pentru ei, sa le placa ceea ce fac este cel mai important (76%), alaturi de implinirea personala (52%). Viitorii ingineri si IT-sti studiaza la un profil real in prezent (91%) si majoritatea dintre ei stau cei mai mult pe Instagram (27%)", noteaza sursa citata.
 
Cand vine vorba despre ce ii motiveaza pe tineri in viata, pe primul loc se afla implinirea personala (55%), urmata de independenta financiara (50%) si de sanatate (43%). In plus, creste nevoia de dezvoltare psihica si emotionala (36%, fata de 31% in 2020) si scade ca numar de mentiuni ideea de a avea o cariera de succes (31%, fata de 36% in 2020).


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: studiutinerimuncageneratia z

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ericsson: Forta de munca globala va depinde de 5G

de Florin Amariei
14 Oct 2021
Pandemia ne-a aratat ca birourile nu mai sunt la fel de esentiale ca inainte pentru toate afacerile, iar Ericcson estimeaza ca in curand forta...

Angajatii romani nu vor sa se mai mute in strainatate, dar ii incanta ideea de telemunca

de Florin Amariei
08 Mar 2021
Un nou studiu releva ca romanii nu vor sa se mai mute in strainatate pentru serviciu, dar ii incanta ideea de telemunca pentru multinationale....

Studiu. Ce factori de risc exista in 2021 pentru firme

de Florin Amariei
19 Ian 2021
Un nou studiu releva ce factori de risc exista in 2021 pentru firme si care sunt noile lucruri de avut in vedere pentru ca aceste urmatoare 11 luni...

Studiu: Doar 16% din companii implementeaza strategii de leadership adaptate economiei digitale

de Alina Constantinescu
29 Sep 2016
Studiul global Leaders 2020 arata ca numai 16% din companiile participante au implementat strategii de leadership adaptate la economia digitala,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]