Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tranzactie importanta pe piata de inchirieri auto

de Florin Amariei 25 Ian. 2022 1475
3.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O companie isi incheie activitatea, in timp ce o alta isi cimenteaza pozitia. Iata de ce aceasta tranzactie este importanta!

"Autonom si Grupul Tiriac au semnat un acord pentru achizitia Tiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL) - un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei si active in valoare de peste 200 milioane de lei. Astfel, doua dintre cele mai importante companii cu capital integral romanesc din piata serviciilor de leasing operational, cu viziuni compatibile in ceea ce priveste centrarea pe clienti, avanseaza spre o noua etapa in constructia unui business mai puternic in sectorul mobilitatii", anunta companiile.
 
Tranzactia va fi finalizata in prima parte a acestui an, dupa primirea aprobarii Consiliului Concurentei.
 
Tiriac Operating Lease (cu denumirea comerciala inregistrata Premium Leasing SRL) activeaza pe piata locala incepand din anul 2003, deruland de-a lungul timpului activitatea de leasing operational si management de flote in cadrul Grupului Tiriac, in peste 4.500 de contracte si respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.
 
“Piata globala de mobilitate se schimba accelerat, inclusiv prin consolidare. Credem ca viitorul mobilitatii va fi definit de companiile integrate, agile si sustenabile. Tiriac Operating Lease este o companie cu o viziune similara cu a noastra: sa oferim clientilor din Romania servicii personalizate si flexibile, care ajuta la optimizarea afacerilor intr-un context tot mai volatil. Prin noul parteneriat, clientii Tiriac Operating Lease vor avea acces la o gama extinsa de servicii de mobilitate, la nivel national. In acelasi timp, avem in vedere ca impreuna cu celelalte companii din cadrul Grupului Tiriac – importatori, dealeri auto si service-uri autorizate – sa construim un parteneriat comercial pe termen lung, cu sinergii benefice pentru clientii locali”, a declarat Dan Stefan, co-fondator Autonom Group.
 
Prin acest pas, Autonom isi intareste pozitia pe piata de leasing operational din Romania si depaseste semnificativ pragul de 10.000 de masini.
 
"O prioritate pentru Autonom, angajata pentru urmatorii ani prin strategia de sustenabilitate a Grupului, o reprezinta transformarea companiei intr-un business mai adaptabil schimbarilor si mai responsabil fata de mediu. Prin integrarea Tiriac Operating Lease, consideram ca avem o noua oportunitate de a ne spori impactul pozitiv pe care il avem in mediu, in comunitate si in viata colegilor nostri", a declarat Marius Stefan, co-fondator Autonom.
 
Autonom a mai achizitionat, in iulie 2018, divizia de leasing operational din cadrul Bancii Transilvania, punand totodata bazele unui parteneriat de distributie prin care clientii bancii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.
 
“Tranzactiile in care s-a implicat recent Grupul Tiriac s-au bazat pe analiza in profunzime a gradului de maturitate atins de companiile noastre de leasing. In paralel cu aceste tranzactii, Grupul Tiriac isi continua politica de investitii in noi domenii de activitate cu potential de crestere pe termen mediu si lung, dar si in industriile in care activeaza curent prin companiile sale,” a declarat Petru Vaduva, CEO al Grupului Tiriac.
 
Consultantii implicati au fost RTPR si Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Tiriac.
 
Autonom este o companie cu capital 100% romanesc, pornita in 2006, in Piatra Neamt si este una din cele mai mari firme, dupa cifra de afaceri, in sectoarele sale principale de activitate: leasing operational si inchirieri auto.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: autonomtiriacrent a carinchirieri autoautonom tiriac

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]