Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tranzactii online: cum sa intri pe piata bursiera cu ajutorul unui broker

de Idei de afaceri 16 Sep. 2021 2066
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In contextul actual, cu siguranta ai inceput sa te gandesti mai mult la viitorul tau si al familiei tale. Prin urmare, ai simtit si nevoia unor economii pe termen mediu si lung care sa-ti ofere mai multa siguranta. In acest articol vei descoperi cum poti intra pe piata bursiera si cum sa faci primii pasi cu ajutorul unui broker.

Afla de ce ar trebui sa investesti la bursa

Poate ca detii deja o firma sau ai un salariu bun la compania pentru care lucrezi. Poate ca iti tii economiile la banca sau ai investit in imobiliare sau criptomonede. De ce nu ti-ai extinde insa portofoliul investind la bursa? De ce sa iei in calcul o astfel de investitie? Raspunsul principal la aceste intrebari ar fi: ca sa iti inmultesti banii. 


Trebuie sa stii ca de-a lungul anilor, in ciuda perioadelor de stagnare sau de scadere, bursa a avut o traiectorie ascendenta. Acest tip de investitie a avut randamente mult mai bune in comparatie cu alte active. In plus, nu este nici macar foarte complicat sa incepi sa iti extinzi portofoliul. In plus, cumpararea si vanzarea de actiuni iti garanteaza ca poti avea acces oricand la banii tai. Chiar daca nu ai foarte multe informatii, un broker de actiuni cu experienta te poate ajuta cu cele mai bune raspunsuri si strategii. 

Cum sa iti deschizi un cont online

Pentru a incepe sa investesti la bursa vei avea nevoie in primul rand sa iti alegi o firma de brokeraj si sa iti deschizi un cont online. Se aseamana foarte mult cu deschiderea unui cont bancar. Spre exemplu, daca esti persoana fizica, nu vei avea nevoie decat de actul de identitate si de un extras de cont. Vei beneficia in plus si de asistenta din partea expertilor. Vei putea investi la bursa in functie de nevoile si planurile tale si de riscurile pe care vrei sa ti le asumi. Da, exista si riscuri in acest tip de tranzactii. In general, este indicat sa incepi cu sume mici, pana cand te familiarizezi cu domeniul.  

Decide cat de mult sa investesti

Probabil ca nu vei dori sa iti investesti tot salariul pe piata bursiera. Asta inseamna ca, pentru inceput, trebuie sa-ti pui cateva intrebari pentru a-ti seta anumite limite. 


In primul rand, trebuie sa stii exact de ce buget dispui, dupa ce ti-ai platit toate datoriile lunare, cati bani vrei sa economisesti sau sa depui in fondul de pensie. Daca iti mai raman dupa aceea, poti incepe sa te gandesti ce actiuni sa tranzactionezi. Mai apoi, trebuie sa te informezi si sa te familiarizezi cat mai mult cu termenii specifici. Sa stii sa citesti indicii bursieri, sa ai cunostinte despre piata locala si pietele externe, sa stii ca principalele surse de profit vor fi dividendele si cresterea valorii actiunilor achizitionate si asa mai departe. In cazul in care nu dispui de suficient timp, poti apela tot la un broker. De asemenea, in timp va trebui sa iti formezi si o strategie de investitii la bursa, fie ca alegi sa investesti sume mai mari in actiuni sigure, dar cu profituri mai mici, fie ca esti dispus sa iti asumi riscuri mai ridicate. 

Evalueaza-ti investitia

Investitia in actiuni iti poate aduce profituri mai mari in comparatie cu alte investitii, dar nu este garantata. Riscul pe care ti-l asumi este mai mare, dar si rentabilitatea poate fi una sporita in comparatie cu alt tip de investitii. De aceea, este indicat ca, din cand in cand, sa verifici performantele actiunilor tale. Cel mai simplu este sa calculezi profitul anual, iar in acest fel poti evalua exact cat de bine au mers investitiile tale la bursa in comparatie cu alte investitii din portofoliul pe care il detii.


Acestea ar fi principalele informatii de care ai nevoie pentru a intra pe piata bursiera. Nu uita sa iti stabilesti de la inceput obiectivele, sa ai asteptari cat mai realiste si sa investesti cat mai inteligent. 


Sursa foto: Shutterstock.com

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: bursabrokerbroker de actiunicont online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi

de Bianca Tila
28 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de astazi. Rulajul se cifra la 21,4 milioane de lei dupa 30 de minute de la debutul...

Hugo Boss s-a prabusit la bursa

de Bianca Tila
07 Mar 2024
Actiunile Hugo Boss s-au prabusit cu peste 17%. Compania avertizeaza ca este posibil sa nu reuseasca sa isi atinga obiectivul de vanzari pentru anul...

OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa

de Bianca Tila
26 Oct 2023
OMV Petrom s-a delistat oficial de la bursa londoneza - London Stock Exchange, potrivit companiei. Datele arata ca este vorba de certificatele...

Bursa de la Bucuresti a deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de astazi

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in scadere pe toti indicii. Rulajul se cifra la 4,02 milioane de lei, dupa 35 de minute de la debutul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]