Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri - Infiintarea unei plantatii de goji

de Camelia Diaconu 02 Aug. 2019 8343
4.77 din 22 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Determinarea, dar si grija absoluta trebuie sa fie principalele caracteristici ale fermierului care isi doreste sa transforme o cultura de goji intr-o afacere profitabila. Ideea de afaceri se poate extinde pe termen lung, insa cel mai important este sa urmezi cateva reguli!

Infiintarea unei plantatii de goji - sfaturi pentru un inceput in afaceri
 

Daca ti-ai propus sa incepi un business agricol care sa aiba in prim plan cultura de goji, atunci trebuie sa stii ca este important sa urmezi cateva reguli, pentru a avea succes. Asadar, la ce trebuie sa fii atent pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile cu goji.
 
Sol. Pentru o plantatie de goji profitabila trebuie sa stii ca fructele nu au nevoie de un tratament preferential. Acestea raspund bine in aproape orice sol agricol din Romania, insa daca este de ales, sunt de preferat solurile care au o permeabilitate buna, pentru a nu lasa apa sa stationeze prea mult timp. pH-ul optim pentru o plantatie de goji ar trebui sa se incadreze in valorile de 5,5 PH. Aceasta verificare poate fi usor facuta cu ajutorul unui test care identifica pH-ul solului.
 
Perioada de plantare. Perioada optima pentru plantarea unui culturi de goji este toamna, in momentul in care plantele ies din vegetatie deoarece se va castiga timp primavara urmatoare atunci cand se dezvolta radacinile, temperatura fiind deja pozitiva. Daca sunt plantate toamna, atunci au posibilitatea sa isi dezvolta radacina sa sa reintre in vegetatia primavara.
 
Fertilizarea. Este obligatoriu nevoie de o testare a solului pentru a se putea stabili planul de fertilizare de care cultutura de goji are nevoie. Nu se poate folosi la intamplare gunoi de grajd pentru feritilizarea solului deoarece acesta poate dauna prinderii. De asemenenea, daca acesta nu a fost pastrat in conditii optime, gunoiul ar putea aduce plantatiei diferite oua de insect daunatoare.
Dimensiunea gropilor si distanta de plantare. Sunt recomandate gropi de 30 de cm, adancime, latime si lungime. Distanta de plantare este de la un metru pana la 2,5 m, in functie de utilajul folosit pentru culegere. 
 
Plantare goji. Pentru plantarea arbustilor este nevoie inainte de mocirlirea radacinilor, adica scufundarea acestora intr-un amestec din apa si pamant. In felul acesta, radacinile vor fi hidratate si vor avea o aderenta mai buna in fata pamantului din groapa, evitand astfel formarea golurilor de aer, care ar putea duce la inghetarea radacinilor. In primii ani, pentru a sustine greutatea si pentru a ajuta planta sa se dezvolte este important sa fie montati spalieri pentru sustinere.
 
Udarea culturii de goji. Indiferent de tipul solului, dupa plantare este important sa fie udati arbusti cu circa 10 litri de apa, fiecare. Udarea va avea rolul de a elimina aerul ramas la radacina dupa plantare si de a crea o compresie intre pamant si radacina.  Pe toata durata culturii de goji este important sa se realizeze un sistem de picurare.
 
Daca sunt urmati corect toti pasii, atunci cultura de goji poate fi una bogata care, comercializata mai departea se dovedeste a fi una profitabila.
 


Tags: afacere cu gojiicultura de gojiiplantatie de gojiiafacere agricola cu gojii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.77 din 5 - 22 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]