Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Paulownia - o afacere din care sa castigi 30.000 euro/ha chiar din cel de-al 3-lea an!

de Idei de afaceri 07 Apr. 2023 71575
Paulownia - o afacere din care sa castigi 30.000 euro/ha chiar din cel de-al 3-lea an!
4.03 din 60 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Una dintre cele mai apreciate afaceri este afacerea cu arbori Paulownia. Cunoscut si drept Copacul Printesei, arborele Paulownia suscita acum interesul oamenilor de afaceri, dornici de noi solutii de a face bani. Este un copac multi-functional si revolutionar de origine chineza, ce are cea mai rapida crestere din lume.

Este recomandat pentru a exista rentabilitate ca plantatia sa fie inceputa cu un teren de minimum 1 ha. Cu cat suprafata de teren este mai mare cu atat rentabilitatea creste. Pe aceasta suprafata, in functie de specie si destinatia plantatiei, puteti stabili si densitatea arborilor. Pentru obtinerea de cherestea, unii specialisti recomanda ca plantarea sa se faca la 5x5 metri distanta si astfel densitatea maxima sa fie de 400 de copaci pe hectar. Paulownia Romania recomanda plantarea din 4 in 4 m avand astfel 600 arbori/ha.
 

Care este piata tinta pentru aceasta afacere?

Cererea globala de lemn si cherestea a continuat sa creasca inca de la mijlocul anilor 1980, precum si aceea de produse din lemn. Asadar, cea mai importanta piata este Japonia, iar principalii clienti sunt cei din industria de constructii. Paulownia, este o oportunitate in curs de dezvoltare pentru silvicultura dar producatorii la scara mica este putin probabil sa fie capabili sa vinda busteni catre fabrici sau marii importatori. A cultiva un singur hectar este doar un inceput. Daca veti infiinta o plantatie pe mai multe hectare atunci o mare parte din lemn puteti sa-l exportati, cheresteaua de calitatea A fiind foarte cautata in afara. Reziduurile (30%) pot fi folosite ca biomasa in uzinele care folosesc principiul gazificarii pentru obtinerea energiei verde.
 

Care sunt regulile de crestere a acestui arbore?

Pentru a incepe o afacere de acest gen este important sa cunoasteti arborele. Inca din anul 1972, arborele a fost supus modificarii genetice pentru a rezista la temperaturi mai ridicate (+50) sau mai scazut (-30). Este esential ca arborele sa nu fie plantat in timpul perioadelor cu temperaturi extreme. De asemenea, plantarea trebuie sa se realizeze in soluri bine drenate, cultura sa fie aparata de buruieni, cel putin pana la stabilizarea plantei si sa-i fie asigurat necesarul de apa in timpul verii. Paulownia trebuie sa beneficieze de o buna fertilizare pentru a creste cat mai rapid, iar aplicarea taierilor si toaletarilor ajuta la obtinirea unei bune productii de lemn. Acestea sunt cateva reguli simple pentru o plantatie sanatoasa, in ceea ce privesc punctele unei afaceri bune, va oferim o lista detaliata mai jos. 

O lista consistenta de superlative face din arborele Paulownia axul central al unei afaceri extrem de profitabile:

1. Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume: 20 metri in 3 ani, in conditii de ingrijire corecta. In doar 9 ani poate atinge inaltimea maxima!

2. Isi asuma cu gratie si flori superbe rolul de arbore ornamental.

3. Lemnul sau este de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted, fara noduri – Paulownia este minunat pentru mobila si cherestea.

4. Prezinta un grad ridicat de prelucrabilitate.

5. Cunoscut si sub numele de „aluminiul din lemn”, Paulownia este cu 30% mai usor decat orice alt lemn de esenta tare. Este valorificat pe piata lemnului de lux, pentru iahturi, avioane usoare, instrumente muzicale si mobila scumpa.

6. Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovedeste extrem de potrivit pentru constructia prefabricatelor, paletelor, panourilor de constructie, mobilierului casnic etc.

7. Valoarea comerciala a lemnului de Paulownia se apropie de cea a nucului.

8. Se regenereaza rapid, de aici si supranumele de copac al pasarii Pheonix. Aceasta inseamna ca se pot recolta minimum 3 si maximum 5 rotatii de crestere a lemnului fara a fi nevoie de replantare.

9. Lemnul de Paulownia are un grad de umiditate foarte redus, calitate care determina uscarea sa rapida in aer liber in cca. 30-60 de zile.

10. De 2 ori mai rezistent la foc decat fagul, desi arde la temperaturi mai inalte, degaja o mare cantitate de energie (are o putere calorica de 3680KJ). Caldura rezultata prin arderea a 2 kg de lemn Paulownia echivaleaza cu cea rezultata in urma arderii unui litru de motorina.

11. Folosit ca lemn de combustibil se comporta excelent.

12. Paulownia este un arbore melifer, productia de miere la ha atingand anual 700-1000 kg.

13. Radacina sa pivotanta de 10-12 metri are capacitatea de fixare si stabilizare a solului. Paulownia previne eroziunea solului, il ecologizeaza, ii imbunatateste calitatile si permite protectia sistemelor subterane de apa.

14. Prin coronamentul sau bogat Paulownia poate absorbi o mare cantitate de bioxid de carbon din atmosfera: 1200 tone de CO2/an, echivalentul noxelor emise de un automobil la parcurgerea a 100.000 km.

15. Frunzele sale ating dimensiuni foarte mari (cca. 60 cm diametru). Ele absorb noxele, praful si zgomotele. Pot fi folosite si ca hrana pentru animale.

Care este investitia initiala pentru un hectar?

Suma difera in functie de specia pe care o achizitionati, de furnizor, dar si de dotarile pe care le faceti. Astfel, daca achizitionati un arbore Paulownia EU de 8 saptamani de viata, la un cost de aproximativ 5 euro/buc + TVA, de la Paulownia Romania, investitia necesara este de 3.000 euro + TVA per hectar.
 
Pretul poate scadea daca se comanda o cantitate mai mare. La acest cost se adauga cel cu mana de lucru, sistemul de irigiare si echipamentele de care aveti nevoie la plantatie. Spre exemplu, la instalatiile de picurare tip banda, pretul porneste de la 0.2 lei/ml cu TVA inclus, la care se adauga accesoriile. Un kit linie picurare pentru 250 mp costa aproximativ 600 lei. Investitia intr-un astfel de sistem ar fi insa destul de mare, astfel incat va recomandam sistemul de curgere pe santuri.

Nu-i nevoie sa investesti mereu bani pentru replantare! Mladitele tinere de Paulownia rodesc pe trunchiul nou fara ca tu sa fii nevoit sa investesti alti bani! Cel putin timp de 9 ani!

Stii la cat se poate ridica profitul tau in 9 ani? Sa socotim:
 
4000 € investitia initiala
Dupa primii 3 ani - castig de pana la 30.000 €
La fel la fiecare 3 ani, alti 30.000 €!

Concluzia: dupa 9 ani de exploatare a plantatiei de Paulownia ai castigat 30.000 € x 3 – 4.000 = 86.000 €.

Adauga la acestia eventualul castig din biomasa in cel de-al 10-lea an – 9.000 € si la finalul a 10 ani castigul tau din afacerea cu Paulownia este de 95.000 €!

CD-ul "Cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia este UNICUL ghid existent pe piata referitor la afacerea cu arbori Paulownia.

Afla mai multe detalii despre cultura de Paulownia

Comanda acum exemplarul tau de "Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia".



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: paulowniaafaceriidei de afaceriprofitabileprofitcultivare paulownia

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.03 din 5 - 60 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]