Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand afacerile devin simple fabrici de bani...

de Maria Nicutar 24 Iul. 2013 2573
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile trebuie, intr-o lume ideala, sa aiba scopul final de a imbunatati viata clientilor prin intermediul unor servicii si produse bine targetate! In cateva cuvinte, iata ce ar trebui sa faca o afacere. Trebuie sa vina pe piata cu ceva ce clientul vrea sa cumpere si care il ajuta intr-un fel, in viata sa!

Din pacate, nu toti oamenii au astfel de obiective. Multi se pierd in ideea ca trebuie sa produca, sa produca, sa scoata profit cat mai mare, rapid. Si este foarte adevarat faptul ca exista o reala competitie in care tinzi sa uiti de scopul final si sa te concentrezi pe obtinerea de incasari cat mai substantiale si in flux continuu.

Dramatic este ca in timp, multi sunt antreprenorii carora li se "sterge" memoria. Uita de ce au intrat in joc si totul se tranforma intr-o vanatoare dupa bani. Asa se face ca vin la birou in sila totala, fara niciun soi de tragere de inima.

Discuta cu partenerii de afaceri fiindca trebuie si fiindca si-au sincronizat agendele odata la saptamana. Discuta cu angajatii ca sa vada daca totul este sub control. Apoi se afunda in alte proiecte din care sa ma iasa bani.

In acelasi timp, se concentreaza prea mult pe ce fac concurentii lor si cat profit au acestia, ce strategii mai folosesc ei pentru a-si creste afacerile. Si cursa este una placuta doar la sfarsit de semestru, cand se uita pe balante si vad linia profitului cum urca si urca si urca.

La final, putini sunt cei care isi amintesc faptul ca la inceput aveau un obiectiv maret, o pasiune care ardea in ei si care nu le dadea voie sa doarma fara sa isi faca planuri inainte sa inchida ochii.

Acum sunt cei care adorm la foc automat, doar sa nu isi mai aminteasca ce si-au promis la bun inceput! Au promis sa fie angajatori buni, leaderi pentru oamenii lor, sa isi serveasca clientii pana la capat si cu orice pret, sa livreze calitatea asteptata si inca putin peste, sa faca pentru angajatii lor totul pentru ca ei sa creasca si sa fie fericiti, sa faca lumea un loc mai bun de trait, chiar daca nu produc decat pasta de dinti BIO sau cultiva legume.

In esenta, si cea mai mica afacere reuseste sa faca lumea un loc mai bun sau viceversa. Depinde ce sentimente si obiective ne-au aruncat in mediul de afaceri! Voi va mai amintiti?


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afacereafacerifabrici de bani

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Masinile devin o afacere din ce in ce mai profitabila

de Florin Amariei
15 Iul 2019
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in mai cu 9,7%, serie bruta, fata de aceeasi luna a anului trecut. In...

Profita de un motor verificat pentru afacerea ta online!

de Florin Amariei
17 Oct 2018
Vanzarile pe Amazon sunt de ordinul miliardelor - in fiecare zi! Pe Amazon exista 304 milioane de conturi active, iar daca afacerea ta este...

Salvarea mediului inconjurator poate fi o afacere

de Florin Amariei
30 Sep 2019
Nu mai e nicio urma de indoiala ca traim intr-o perioada in care clima se schimba rapid. Putem, insa, sa incetinim aceasta schimbare si sa facem bani...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]