Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila 12 Feb. 2024 1680
Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
3.71 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si talentele impletite intr-un produs unic. Piata de handmade din Romania a cunoscut produse noi, precum picturile pe sneakersi, suporturile de lumari cu forme inedite sau bijuteriile realizate din deseuri reciclabile.

Acest val nou a avut o influenta majora pe retelele sociale, oamenii devenind din ce in ce mai curiosi si mai dornici sa posede un astfel de obiect. Ideile de afaceri handmade au luat nastere, de cele mai multe ori, din talentul sau pasiunea fondatorului. Aceste idei inovative de afaceri pot aduce un profit impresionant daca se indeplinesc toate punctele esentiale ale unei afaceri, precum realizarea planului de afaceri, pregatirea strategiei de marketing si promovarea in social media.
 

Ce inseamna handmade

 
Atunci cand vorbim de handmade ne referim la diverse produse lucrate manual. Produsele handmade sunt cele confectionate cu propriile maini, utilizand diverse materiale, motive sau simboluri. Acestea sunt unice, avand in vedere ca fiecare este realizat cu grija si atentie, de mana unui om. In conformitate cu efortul depus, acestea pot avea o valoare pe masura.
 
Lucrurile handmade reprezinta afaceri mici, care pot da roade dupa scurta vreme daca parcurgi cu atentie toti pasii de infiintare ai unui business.

Ce idei de afaceri handmade sunt cele mai profitabile?

 
Daca urmaresti sa ai profit poti merge dupa trend. Arunca o privire pe social media si vezi ce produse handmade atrag cea mai mare atentie. Un exemplu bun este pictura pe diverse articole de imbracaminte sau incaltaminte. Sigur ai observat cum sneakersii simplii albi ajung o adevarata capodopera de arta. Multi artisti au ajuns sa detina un stand pe perioada festivalelor in care pictau incaltamintea oamenilor.
 
Aceasta idee a insufletit produsele marilor companii. Consumerismul a taiat din viata noastra unicitatea si valoarea, insa micii artisti au reusit sa scoata dintr-un produs banal pe care toti il avem in garderoba un obiect de suflet pe care sa-l pretuim.
 
Obiectele handmade au in componenta lor unicitate, talent si pasiune. Nu incerca sa faci ceva doar de dragul banilor, incearca sa gasesti acea idee unica cu care sa cuceresti publicul, dar sa-ti ofere si satisfactie.
 

Cum sa incepi o afacere handmade de acasa?

 
De cele mai multe ori, ideile de afaceri handmade s-au nascut acasa, din pasiune si din dorinta de relaxare. Daca esti in cautare de o afacere care sa-ti ofere independeta financiara sau vrei un venit suplimentar poti apela cu incredere la aceasta solutie.
 
Multi au impresia ca afacerile de acasa nu pot da roade, insa tu trebuie sa ai in vedere faptul ca lucrezi linistit in spatiul propriu. In acest fel arta ta va inflori si va cunoaste noi case.
 
Primul pas in a demara o astfel de afacere este sa te decizi ce anume vei lucra manual. Exista o multime de idei si de lucruri handmade de facut acasa, atat in zona online, cat si aici in articol.

Alege ceva care te-a impresionat si pe tine. Poate n-ai mai incercat sa lucrezi manual ceva pana cum, insa niciodata sa nu spui niciodata. Poti invata cum sa crosetezi sau sa pictezi chiar si acum. Nu lasa gurile rele sau faptul ca n-ai mai incercat ceva similar sa te demoralizeze.
 
Dupa ce ti-ai stabilit clar produsul sau produsele handmade pe care le vei face, elaboreaza un plan de afaceri si un plan de activitate. Incearca sa te folosesti de timpul tau liber pentru a exersa tehnicile de realizare a produsului. De aceea ti-am spus si la inceput sa alegi ceva ce-ti va oferi placere, poti face asta in timpul liber fara sa simti ca lucrezi pentru bani in plus.
 
Stabileste-ti o strategie de marketing si de promovare, acestea te vor ajuta sa cresti vizibilitatea afacerii in spatiul online, dar si numarul de comenzi. De asemenea, nu uita sa-ti faci pagina de Facebook, Instagram si TikTok.

Aceste platforme sociale sunt in trend, iar produsele tale handmade vor ajunge la diverse categorii de oameni cu varste diferite. Exista numeroade idei de handmade-uri, insa acestea nu pot supravietui fara o imagine in spatiul virtual. Oamenii trebuie sa-ti cunoasca munca, produsele pentru a veni la tine cu cereri de personalizare, daca este cazul.

Cum iti poti promova afacerea cu produse handmade in mediul online

 
Atunci cand ne gandim la idei de afaceri online, ne gandim la produse digitale care nu pot fi atinse. Totusi, te poti face remarcat in spatiul online cu ideile tale de produse handmade. Te poti folosi de YouTube! Poti arata intreg procesul, de la achizitionarea materialelor pana la fabricarea produsului final. Pentru o imagine mai clara, hai sa alegem crosetatul.

Produsele crosetete sunt la mare cautare si au un pret pe masura efortului. Probabil ai vazut diversele jucarii crosetate sau topuri crop care sunt la mare cautare in randul fetelor. Poti incepe un canal pe Youtube in care sa arati cum se face un astfel de produs, lumea va fi curioasa sa invete sau doar sa observe cum se concepe un astfel de produs.

De asemenea, poti vinde produsele facute pe Facebook Marketplace, daca nu iti sunt la indemana site-urile dedicate produselor handmade.
 
Nu uita, ideile de afaceri handmade au nevoie de online. In prezent, toate activitatile noastre sunt legate de telefon, iar descoperirea unui nou brand este la ordinea zilei.
 

Idei de afaceri mici cu produse handmade

 
O firma cu produse handmade este cea mai simpla afacere, avand in vedere ca tu deja lucrezi cu propriile maini si nu iti trebuie cursuri in domeniu. In aceasta lista de idei de afaceri mici poti opta pentru diverse produse, de exemplu de sezon.

Profita de caldura si de dorinta oamenilor de a merge la mare, fabricand obiecte tematice, bijuterii sau piese de decor. Poti face un "business trip" pana la mare pentru a procura diverse scoici cu forme si culori diferite. Daca esti pasionat de bijuterii, te poti folosi si de metale pretioase pentru a compune o imagine luata din vitrinele marilor producatori.
 
Foloseste-ti imaginatia pentru a concepe o idee de afacere handmade de succes.

Idei de afaceri handmade populare in social media

 
Cele mai populare idei handmade in social media sunt pictura, accesoriile si hainele facute din materiale reciclabile si invitatiile de eveniment. In prezent, produsele handmade care prezinta un interes crescut sunt tablourile pictate, fie ca sunt replici dupa Claude Monet, Leonardo da Vinci, Stefan Luchian sau picturi ale unor fotografii, acestea cuceresc publicul. Multi absolventi de studii in domeniu au cunoscut faima pictorilor de pe vremuri si aprecierea publicului doar prin simplul fapt ca si-au aratat talentul pe social media.
 
Acelasi succes l-au avut si cei care au incercat sa impresioneze prin accesorii si haine realizate din materiale reciclate. Sunt idei unice, insa fiecare are un mod de a infatisa ceea ce vede, chiar daca ideea este facuta de alti 100 de oameni, asta nu inseamna ca tu nu te poti apuca.
 
Cum am spus si mai sus, este sezon, iar oameni cauta accesorii si haine in ton cu vremea de afara si destinatiile de calatorie. Totusi, sa nu uitam ca multi aleg sa-si organizeze un eveniment special vara si au nevoie de invitatii. Plicurile cu sigiliu sau lavanda strecurata in invitatii subliniaza ideea de inedit, lucru pe care il dorim toti.
 
In acest sens, poti demara mici afaceri de familie cu ceea ce se afla in trend sau poti testa piata cu propriul tau produs handmade.
 

Idei de afaceri profitabile cu bani putini si obiecte handmade

 
Macrameuri, suporturi de lumanari, sapunuri naturale... toate acestea sunt idei de afaceri handmade profitabile pe piata din Romania. Pe langa produsele de mai jos, puteti sa va folositi imaginatia si propria indemanare in a realiza un produs dorit. Sa fim sinceri, nu toate lucrurile pe care ni le dorim ne sunt chiar folositoare, multe dintre acestea sunt cumparaturi de moment. Afacerile profitabile care obtin profit constant comercializeaza produse de calitate.
 
Ideile de afaceri handmade sunt cheia unui tanar care isi cauta independenta financiara. Oricine poate apela la o astfel de afacere, daca depune efort. Totusi, sa nu uitam ca o afacere handmade nu se poate compara cu o afacere mare, avand in vedere unicitatea fiecarui produs.
 

Produse handmade usor de facut

 
Daca nu stiti ce sa faceti, v-am pregatit o lista de produse si obiecte handmade usor de facut. Sunt lucruri handmade care se vand bine iar procesul de confectionare al acestor obiecte handmade este unul facil, accesibil pentru oricine.
 

Martisoare, felicitari si invitatii – trei tipuri de produse ce merg mana-n mana

 
Realizarea martisoarelor este o activitate sezoniera dar, in principiu este asemanatoare cu tehnica producerii invitatiilor si felicitarilor. Ca urmare, incercati-va mana cu toate si veti avea de lucru tot anul, nu numai in lunile premergatoare martisorului.
 
Aceasta idee de afacere handmade are nevoie de materiale ieftine si la indemana. De asemenea, genereaza un venit suplimentar oricarei familii.
 

Gablonturi si accesorii textile

 
La confectionarea unor gablonturi se folosesc materiale ieftine cum ar fi: sarma, plastic, sticla, pasta Fimo etc. Dar daca luam in considerare faptul ca sunt produse handmade, unicate sau de serie mica, cu un stil deosebit, aceste creatii capata o alta dimensiune.
 

Bijuterii si accesorii din FIMO

 
Daca v-ati plictisit de lanturile groase din metale rare si scumpe, aveti la dispozitie acest clei polimeric aproape copilaresc, dar suficient de matur: FIMO.
 
Jocul de-a FIMO nu a cucerit doar Romania, ci intreaga lume. De regula, tinerii si nu numai, incep de la un simplu cadou sau kit de FIMO. Dupa ce se plictisesc sa-si fabrice propriile figurine sau proprii cercei, se gandesc sa scoata un ban din asta si orizontul este promitator.
 

Podoabe si accesorii din materiale textile

 
Toate tipurile de bijuterii de la cercei pana la bratari si inele se pot confectiona si din materiale textile sau se pot croseta/tricota. De asemenea, din diverse materiale textile, designerii si artizanii contemporani realizeaza nenumarate alte produse: berete, palarii, bentite, fundite, manusi, fulare, centuri, gentute etc. Aceste podoabe sunt de mare efect si foarte cautate de toate categoriile de cliente.
 
Astfel, un colier crosetat sau unul imbinat din flori pastelate de matase fina cu cristale Swarowski, o bentita din catifea si dantela sau o bratara din tafta sunt elemente originale si extrem de atractive. Desigur, designerii au nenumarate domenii de exprimare artistica si imaginatia lor nu cunoaste limite.
 

Bijuterii din pietre pretioase sau semipretioase

 
Anul acesta puteti opta pentru idei de afaceri handmade ceva mai feminine, precum bijuteriile indraznete si masive. Alaturi de modelele clasice, sunt tot mai des intalnite si apreciate cele cu design modern.
 
Spre exemplu, se pot confectiona coliere din metale, innobilate cu detalii fine si pietre pretioase sau semipretioase. In functie de tehnica, puteti face bratari late, zalele mari, pandantive de inspiratie egipteana sau marina precum si cercei candelabru de inspiratie orientala. In voga sunt si diafanele accesorii textile presarate cu margelute sau cristale Swarovski.

 

Aranjamente din plante si alte elemente decorative

 
Aceste decoratiuni atrag imediat atentia si pot fi pastrate perioade indelungate, ceea ce constituie un mare avantaj fata de aranjamentele din flori taiate, care se ofilesc in cateva zile. Un aranjament din flori naturale uscate poate fi adaptat oricarui decor, modern, romantic sau rustic. Pe langa aspectul estetic, exista o serie de beneficii practice: nu necesita udare, sunt rezistente si usor de intretinut, pot fi amplasate in cele mai diverse locuri.
 
Aceste tipuri de aranjamente sunt utilizate pe scara larga pentru decoratiuni interioare, pentru aportul lor estetic la ambianta, dar si pentru principalul lor avantaj  – perenitatea. Clientii se compun in mare parte din restaurante, hoteluri, magazine diverse, firme sau persoane care doresc sa-si decoreze locuintele.  In acest fel, puteti transforma o mica idee de afacere handmade intr-un business de succes.
 

Inele pentru servete

 
Este vorba de inele din lemn sau carton mai gros care sunt imbracate intr-o hartie cerata si folosite drept suport pentru realizarea ornamentului. Peste inel se lipesc ornamentele guilling dupa dorinta. Servetelele decorative se trec prin aceste inele si se folosesc la ocazii speciale, cum ar fi: nunti, receptii, sarbatori etc.
 

Cutii pentru cadouri

 
Mai mici sau mai mari, cu forme diverse, elementele de quilling in culori vii pot infrumuseta orice cutie. Cutiile pot fi din carton, furnir sau din alt material ce poate fi imbracat in hartie. Se pot folosi panglici sau margele, insa este esential a nu se incarca prea mult cu decoratii pentru a nu deforma estetica. Stiti cum se spune: “mai putin inseamna mai mult”.
 

Decoratii pentru mese

 
In lista decoratiunilor pentru mese se numara si oualele de Paste sau decoratiunile de Craciun facute cu ajutorulul quilling-ului cu hartie.  
 

Tablouri

 
Sunt doua variante. Se pot realiza diverse rame cu decoratiuni quilled, potrivite pentru a incadra fotografii, desene, diplome etc. In cel de-al doilea caz se folosesc diverse rame pentru tablouri in interiorul carora se fac aplicatiile quilled. O imagine este realizata de obicei in 3-7 zile, in timp ce un tablou mai mare sau mai complicat necesita de la 10 pana la 14 zile pentru a-l finaliza.
 
Veti fi uimiti de detalii. Arata la fel de minunat si de la distanta si de aproape. Multe ore sunt implicate pentru a crea aceste adevarate opere de arta. Imaginea obtinuta poate fi protejata cu plexiglas. In functie de materialele folosite pentru rama si interior, de marime si complexitate, preturile pornesc de la 20 lei si pot depasi 100 lei.
 

Lumanari decorative si aromatizate

 
Piata este in continua redescoperire privind oferta de lumanari handmade. Lumanarile de interior se bucura de un succes incontestabil. Ele se vand, practic, tot timpul anului, deoarece placerea de a avea o lumanare-bibelou sau nevoia de a simti un miros placut in incapere nu sunt legate de vreun moment anume.
 
Estetica si utilitatea acestor produse nu sunt singurele argumente pentru a demara o asemenea activitate. Astfel, procesul de productie este foarte simplu si interesant (unora le poate parea chiar o joaca); spatiul necesar nu ridica probleme deosebite, fiind suficienta chiar si o bucatarie ceva mai mare; investitia initiala este accesibila oricui, pentru ca nu e nevoie de echipamente, ci doar de un modest set de ustensile.
 

Papusi si jucarii

 
Realizarea de papusi este o alta nisa handmade care necesita talent, rabdare si pasiune din plin. Dar este o lume absolut fascinanta care ofera figuri “cu suflet” de care se simt atrasi toti cei care apreciaza arta handmade.
 
Papusile unicat sau de serie mica lucrate manual isi au clientii lor fideli.
 
Este vorba despre magazine de suveniruri, teatre, turisti straini care ne trec pragul si vor sa duca in tara lor o amintire. Lor li se adauga colectionarii sau cei care vor sa faca un cadou deosebit.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: idei de afaceri profitabileobiecte handmadeidei de afaceri handmadeidei de afaceri handmade de acasa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.71 din 5 - 14 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]