Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

30 Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara

de Bianca Tila 06 Sep. 2024 102
30 Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.

Comparativ cu afacerile de la oras, ideile de afaceri mici la tara prezinta costuri reduse si o concurenta slaba. Cei care vad potentialul economic in aceste zone adesea reusesc sa construiasca adevarate afaceri de succes.

Afacerile de succes la tara iau nastere din pasiune si iubire de natura. Multi incep afaceri mici la tara dupa ce se muta in mediul rural. Businessurile de acest gen se bucura de vizibilitate, crestere si un mediu propice avand in vedere numarul mic de oameni care incep sa produca bani la tara. In plus, produsele bio sau ce tin de traditie vor atrage atat clienti din tara, cat si straini curiosi de cultura romaneasca.

afaceri la tara
 

De ce ai nevoie pentru a incepe o afacere la tara?

Pentru a incepe afaceri in mediul rural, viitorii antreprenori vor avea nevoie de trei elemente cheie. In acest sens, va las mai jos o lista detaliata a acestor aspecte:
 
  • Firma - Legea defineste cinci tipuri de activitati comerciale ce pot fi desfasurate pe peritoriul Romaniei. In acest sens, recunoastem: societatea in nume colectiv, societatea in comandita simpla, societatea in comandita pe actiuni, societatea pe actiuni si societatea cu raspundere limitata. De asemenea, dupa numarul de coduri CAEN, puteti desfasura si activitati ca persoana fizica autorizata, intreprindere individuala si intreprindere familiala. Pe scurt, societatea in nume colectiv este constituita prin asocierea, pe baza deplinei increderi, a doua sau mai multe persoane, care pun in comun anumite bunuri pentru a desfasura o activitate comerciala, in scopul impartirii beneficiilor rezultate. Societatea in comandita simpla se constituie pe baza deplinei increderi, a uneia sau mai multor persoane, numite comanditati, care asigura gestiunea si conducerea societatii si raspund pentru obligatiile sociale, solidar si nelimitat, cu una sau mai multe persoane, numite comanditari, care nu participa la conducerea societatii si raspund pentru obligatiile sociale, numai in limita, a aportului lor la capitalul societatii. Societatea pe actiuni se constituie prin asocierea mai multor persoane numite actionari, reprezentate prin titluri de credit circulabile, numite actiuni, in scopul impartirii beneficiilor si care raspund pentru obligatiile sociale, in limita aportului lor incorporat in actiuni. Societatea in comadita pe actiuni are in vedere capitalul social, care este impartit in actiuni. Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social si cu raspunderea solidara si nelimitata a asociatilor comandatati. De asemenea, acestia sunt obligati numai la plata actiunilor lor. Societatea cu raspundere limitata este cea mai comuna forma juridica adoptata de antreprenori. Aceasta se constituie de catre una, doua sau mai multe persoane care pun in comun anumite bunuri pentru a desfasura o activitate comerciala, in vederea dobandirii si impartirii beneficiilor si care raspund pentru obligatiile societatii in limita aportului. Persoana fizica autorizata reprezinta orice forma de activitate economica permisa de lege. In plus, foloseste in principal forta sa de munca, dar poate si angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii, pentru care a fost autorizat. Intreprinderea individuala este organizata de un intreprinzator persoana fizica. Astfel, titularul poate angaja terte persoane cu contract de munca. Intreprinderea familiala este organizata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu memebrii familiei sale, in baza unui acord scris.
Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<

  • Un buget de investitii - Printre cele mai populare modalitati de a obtine bani pentru o afacere la tara se numara fondurile europene nerambursabile. De multe ori, afaceristii asteapta sa vada ce fonduri sunt disponibile si aleg ce li se potriveste. Mai exact, nu pleaca cu o idee in cap, ci asteapta sa vada ce oportunitati ii ies in cale. In functie de industria in care vrei sa activezi, bugetele initiale de investitii variaza. Cu ajutorul fondurilor europene iti poti incepe afacerea la tara cu un minim de 10.000 - 20.000 de euro si cu un maxim de 500.000 de euro, in conditiile in care proiectul depaseste un milion de euro. Exista si posibilitatea obtinerii unor fonduri europene care implica si contributia beneficiarului. O alta sursa de a obtine finantare este gasirea investitorilor. Acestia sunt usor de gasit, mai ales pe platformele specializate. Insa, acestia nu se vor lasa usor convinsi de ideea ta. Astfel, va trebui sa ai un plan de afaceri bine pus la punct si temele facute pentru a convinge investitorii ca afacerea ta va avea succes.

investitii

  • Plan de afaceri - Aceasta suita de analize si strategii poate convinge un investitor sa-ti finanteze afacerea la tara. Planul de afaceri contine un plan de marketing, un plan financiar, analizele pietei (concurenta, date despre publicul tinta), echipamentele de care este nevoie, personalul, analiza industriei si planul operational. Fiecare dintre aceste sectiuni trebuie detaliate si documentate pentru a obtine o traiectorie a viitoarei tale afaceri.
Planul de afacere este o parte esentiala a businessului. Gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Afaceri profitabile la tara   

 
Daca esti in cautare de idei de afaceri la tara, posibilitatile sunt nenumarate. In primul rand, trebuie sa tii cont de pasiunile tale si sa analizezi interesul oamenilor raportat la produsele pe care le vei comercializa. Afacerile la tara cu bani putini se pot dovedi unele dintre cele mai profitabile, precum sunt si cele de mai jos.
 

Idee de afacere la tara in turism - pensiune, glamping sau chiar camping 

 
Turismul este intr-o continua dezvoltare, de aceea ideea de afaceri in mediul rural este una dintre optiunile perfecte pentru antreprenori. Fie ca este o pensiune, glamping sau chiar camping, aceste afaceri mici la tara atrag persoane ce vor sa scape de agitatia urbana si, mai ales, turisti internationali cuceriti de peisajele si linistea insuficient exploatata a Romaniei.
 

Tururi ghidate – drumetii in natura 

 
Tururile ghidate pot fi captivante si pline de satisfactie pentru fiecare persoana interesata. Fiecare client cauta o experienta de neuitat, de aceea tururile pot fi un punct de plecare pentru antreprenorii pasionati de turism, mai ales in spatiul rural. Aceste idei de afaceri la tara non-agricole nu se rezuma doar la o afacere ce necesita cazare, fiind flexibile si pline de oportunitati.
 

Restaurant cu mancaruri traditionale, locale 

 
Un restaurant cu mancare traditionala reprezinta un avanaj intr-o mare de mancare italiana sau asiatica. Arta si traditia locala sunt un factor de atractie pentru turisti, fiecare persoana fiind curioasa de istoria culinara a unei zone. Aceasta idee de afacere la tara poate scadea si costurile de achizitie sau constructie avand in vedere zona si produsele locale.

Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<


mancare traditionala
 

Magazin cu produse artizanale

 
Magazinele cu produsele artizanale au fost si vor fi mereu la mare cautare, fie ca vorbim de turisti sau doar de iubitorii de astfel de produse. Se pot confectiona produse din diferite domenii pentru a valorifica o anumita zona, precum gemuri, conserve sau dulceata, pana la articole vestimentare sau obiecte de lut.

produse artizanale
 

Produse si alimente crescute ecologic  

 
Ultimii ani ne-au convins ca trebuie sa punem sanatatea pe primul loc. Produsele si alimentele ecologice pot fi o afacere profitabila la tara, fiecare dintre noi cautand un mod de a trai cat mai sanatos si bio. Un brand care este bazat pe sanatate si ofera produse de calitate prezinta un beneficiu atat personal cat si pentru persoanele ce doresc o viata cat mai curata.
 

Ferma de animale 

 
Fermele de animale pot fi o solutie profitabila pe termen lung pentru afaceri la sat. Productia de materie prima alimentara intotdeauna a fost la mare cautare. Asa ca, fie prin puteri proprii sau prin accesarea de fonduri europene, cu un proiect si o structura buna nu poti da gres.
 

Creste albine si vinde miere 

 
Apicultura este o meserie practicata din cele mai vechi timpuri. Astazi, aceasta afacere profitabila la tara poate aduce destul de rapid un venit. Pe langa beneficiile materiale, afacerea ta va aduce si un plus mediului inconjurator prin polenizare.
 

Sera de legume si fructe 

 
O sera de legume si fructe pune accentul pe o viata sanatoasa si fara pesticide, atragand multe persoane spre acest stil de viata. O astfel de idee este perfecta daca nu stii din ce sa faci bani la tara. 
 

Microberarie sau distilerie pentru bauturi din produse locale

 
O microberarie sau distilerie este o afacere intr-o continua dezvoltare, multa lume cautand o bere artizanala exceptionala. Folosind ingrediente locale pentru o distilerie de bauturi spirtoase nu doar ca sunt atrasi localnicii, ci si foarte multi turisti in cautare de noi bauturi de incercat.

Romanii se numara printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial. Afla cum poti produce bani din berea artizanala, chiar daca esti un producator mic ...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 

Magazin cu articole locale si dupa obicei

 
Poti profita de zona in care te afli pentru a promova articole locale sau obiceiuri. Curiozitatea omului este cea mai buna unealta pentru o afacere profitabila. Poti comercializa vestimentatie, cu specific, produse culinare sau chiar obiecte artizanale. 

articole locale
 

Magazin online cu produse locale 

 
Un magazin online cu produse locale este o varianta profitabila si rapida. Poti comercializa produse locale din diverse domenii, intr-un mod convenabil si, mai ales, confortabil pentru iubitorii acestei nise.

Afla secretele comertului online din ghidul "Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online" de AICI ...click pentru detalii si comenzi<<

Afacere cu panouri fotovoltaice

 
Desi o investitie pentru panouri fotovoltaice nu este tocmai una mica, aceasta afacere este una extrem de profitabila. Astazi, poti profita de faptul ca Romania are cele mai joase preturi pentru instalarea si mentenanta panourilor fotovoltaice.
 

Afacere cu lemn

 
Lemnul este una dintre multele idei de afaceri profitabile pentru tineri la tara. In zonele forestiere ce permit prelucrarea lemnului legala si responsabila poti deschide o afacere cu lemn de la materiale de constructii pana la obiecte artizanale sau mobila. Pe langa profitabilitatea acestei afaceri, tineti cont de codul de protectie al zonelor forestiere, acesta fiind destul de strict si robust.
 

Sapunuri si cosmetice naturale

 
De la multe idei de afaceri mentionate mai sus, se pot naste idei de afaceri la tara cu 5000 euro, precum sapunuri si cosmetice naturale. Aceasta idee sustine o viata bio. Poti crea o diversitate de sapunuri sau cosmetice ce se muleaza pe fiecare persoana in parte, targetand mai multe probleme si cerinte.

Afla mai multe detalii despre cum poti face sapun acasa si despre cum poti demara un business cu ajutorul ghidului practic "Realizarea de sapun natural"...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Afacere cu pescuit sau vanatoare

 
Pescuitul sau vanatoarea se pot transforma foarte usor din pasiune in afacere. Intotdeauna o sa existe o cerere foarte mare de produse de provenienta locala, precum peste sau carne de vanat, ce nu provin din ferme industriale. Poti sa aduci foarte usor aceste produse din mediul rural in mediul urban.

pescuit
 

Afacere cu decoratiuni de gradina

 
Afacerile cu decoratiuni de gradina sunt in crestere. Dorinta potentialilor clienti de a avea decoratiuni cat mai unicate si diversifitate este semnul de a incepe. 
 
Poti comercializa o multitudine de produse, de la miniaturi si figurine, pana la fantani sau chiar articole personalizate. Ulterior, de la aceasta idee poti ajunge la titlul de furnizor care ofera aceste produse la preturi mai avantajoase fata de marii retaileri.
 

Afacere cu foisoare

 
Cui nu-i place sa se relaxere la aer curat intr-un foisor? Aceasta afacere, desi se afla putin mai sus ca dificultate fata de cea cu decoratiuni de gradina, are o cerere destul de mare. Documenteaza-te atent, deoarece ai nevoie de o extertiza in constructii de dimensiuni reduse si in tamplarie.
 

Comercializeaza cuperci culese manual

 
Ciupercile sunt unele dintre cele mai sanatoase legume si la mare cautare. Poti deschide o afacere la tara in acest domeniu, dar asigura-te ca ai cunostintele necesare despre soiurile de ciuperci si cum pot fi preparate. Le poti comercializa sub diferite forme, crude, murate sau sarate. Creeaza cosuri de degustare pentru a-ti promova produsele, astfel afacerea ta ajungand la urechile mai multor persoane.
 

Cresterea melcilor

 
Cresterea melcilor face parte din multele idei afaceri la tara profitabile. Pentru o asemenea afacere ai nevoie de un mediu si o hranire speciala. Pentru un profit substantial se recomanda peste 1500 de metri patrati unde sa creasca melcii si o investitie de minim 7000 de euro. Poti incepe si cu un numar relativ mic de melci, aproximativ 50-60, dar profitul nu va fi unul la fel de impactant.
 

Cultivarea plantelor naturale

 
Cultivarea plantelor naturale este o mini afacere de succes la tara. Aceasta afacere nu necesita o investitie uriasa, iar profitul este unul destul de mare. Multi consumatori prefera sa plateasca un pret mai mare pe platele naturale, atat timp cat acestea au fost crescute intr-un mod sustenabil.

plante naturale
 

Ferma de prepelite japoneze

 
Ferma de prepelite japoneze prezinta o afacere destul de profitabila, cu un minim efort. Aceasta ferma iti ofera foarte multe avantaje, nu ai nevoie de un spatiu generos, iar volumul de munca nu este mare. Tot ce ai nevoie este o temperatura constanta si lipsa zgomotului. Singurele investitii in aceasta afacere sunt pasarile si bateriile de crestere.
 
Afla mai multe detalii despre aceasta idee de afacere si cum o poti demara cu ajutorul ghidului complet "Cresterea Prepelitelor Japoneze"...click AICI pentru detalii si comenzi<<


Idei de afaceri la tara non-agricole  


Te intrebi din ce sa faci bani la tara? Oportunitati sunt destule, insa nu multi le dau crezare afacerilor cu putini bani la tara sau celor care se gasesc mai des la oras. O idee de afacere la tara non-agricola poate fi pe placul tuturor. Avantajul acesteia este ca antreprenorul se poate folosi de spatiul din zona rurala la un pret mult mai mic comparativ cu cel din mediul urban.
 
Ce afacere poti face la tara?
 
  • Atelier de textile - Fie ca produci materiale textile sau tesaturi, fie ca realizezi o productie de materiale precum covoare traditionale, pe piata exista cerere pentru aceasta activitate. Acest business se incadreaza perfect in lista de idei de afaceri la tara, avand in vedere costul de intretinere si investitia initiala. La un simplu calcul, aceasta afacere consuma jumatate din cat ar fi consumat daca era infiintata la oras. Costul de intretinere pentru un astfel de spatiu se ridica la peste 2.000 euro lunar, la oras. In ultimii ani, s-au construit numeroase branduri romanesti de imbracaminte care se plang adesea de furnizorii externi. Atelierul de textile este o idee de afacere la tara non-agricola ce te poate scoate victorios. Antreprenorul trebuie doar sa-si intocmeasca bine planul de afaceri si sa taie panglica de inaugurare, multi romani vor apela la el pentru materiale de calitate, “made in Romania”.
  • Atelier de croitorie - O alta idee de afacere profitabila pentru tineri la tara este atelierul de croitorie. In domeniul afacerilor, nu exista limita atata timp cat nu te pierzi in foarte multe activitati, situatie in care risti sa nu o mai intreprinzi pe niciuna corect si poti ajunge sa pierzi bani in loc sa produci. Gama de servicii pe care le poti oferi este destul de larga si depinde numai de tine si de inspiratia ta unde sa te opresti. Conform expertilor in afaceri, un astfel de business are o plaja variata de activitati. O meserie obisnuita poate deveni o afacere profitabila la tara decat pare la prima vedere. In domeniul croitoriei poti desfasura diferite servicii, precum: confectii dama, confectii copii, confectii barbati, confectii speciale (uniforme, costume pentru petreceri/serbari, costume pentru teatre/evenimente artistice etc.), reparatii si retusuri, servicii de design vestimentar, productie si vanzare de tipare pentru persoanele indemanatice, care isi doresc sa lucreze singure hainute pentru ele si pentru cei dragi, consultanta stilistica pentru persoane publice, artisti, organizatori de evenimente, viitoare mirese etc., cursuri, ateliere, workshop-uri, ateliere de croitorie – exista in ziua de astazi numeroase persoane care fie vor sa lucreze in domeniu, fie vad croitoria ca pe un hobby si ar fi dispuse sa investeasca sume considerabile pentru a afla mai multe despre aceasta arta, mercerie cu vanzare, magazin online de confectii cu vanzare electronica, servicii de livrare a comenzii sau de deplasare la domiciliul clientilor in vederea efectuarii masuratorilor si vizualizarii mostrelor, pentru clientii foarte ocupati, showroom de materiale textile cu vanzare, servicii de cizmarie – ai fi surprins, dar multi clienti prefera sa isi rezolve toate reparatiile in acelasi loc si nu ar fi rau sa angajezi un expert sau sa lucrezi cu un astfel de om priceput in sistem de colaborare, pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor tai. Bineinteles, lista poate continua in functie de inventivitatea ta si de disponibilitatea de a te extinde. Important este sa investesti in materie prima de calitate, dar si in experti exceptionali – un design desavarsit, un croi inovator si un material de calitate te vor ajuta sa te impui pe piata. Nu uita ca si clientii pot fi excelente surse de inspiratie – poti intreba clientii cu ce alte servicii ii poti ajuta sau poti pur si simplu sta de vorba cu ei: mai devreme sau mai tarziu, unii dintre ei vor veni singuri cu idei interesante pe care sa le poti pune in practica.

croitorie

  • Atelier de produse ceramice -  Atelierul de produse ceramice se inscrie in lista afacerilor profitabile la tara. Modelarea ceramicii este la origini un hobby pentru multe persoane. Noile tendinte care urca in topul preferintelor obiectele create de mana face ca aceasta oportunitate de afaceri la tara sa devina una dintre cele mai profitabile. Intr-adevar, din ce in ce mai multi oameni tind sa achizitioneze obiecte unicat. Aceasta este caracteristica majora a obiectelor create din ceramica si modelate de mana. Activitatea de proiectare nu este una dificila sau care sa rupa timp indelungat pentru intreprinzatori si poate fi administrata in paralel cu mentinerea unui loc de munca stabil. Cei mai multi antreprenori din domeniu asteapta sa vada rezultate concrete inainte de a-si abandona locul actual de munca in favoarea unei astfel de afaceri. Secretul sta in abilitatea lor de a-si promova produsele cu succes catre audiente cat mai mari de clienti doritori de obiecte handmade. Pentru a va dezvolta aceasta idee de afacere la tara va trebui sa achizitionati pasta de modelat, suporturi, pensule pentru vopsire, vopseluri, obiecte de decorare a produselor, unelte de modelat samd. Achizitionati aceste produse dupa ce ati cercetat indelung ofertele disponibile pe piata si nu ezitati sa negociati un pret convenabil in schimbul comenzilor mai mari. Cu ajutorul ceramicii puteti sa creati obiecte de decor, vaze, statuete, suporturi de lumanari si o intreaga gama de alte produse care sa prezinte interes pentru cumparatori. Veti avea nevoie de un spatiu unde sa creati obiectele, de timp si mult talent. Pentru o promovare buna veti avea nevoie de un website unde sa va prezentati ofertele de produse si de servicii. Puteti sa colaborati cu diversi clienti care pot da comenzi pentru obiecte personalizate. Acest site va fi suportul care va gazdui si portofoliul vostru. Acesta va va recomanda pentru un nivel crescut al vanzarilor, daca reusiti sa imbinati creativitatea, talentul, originalitatea si calitatea produselor folosite in crearea obiectelor din ceramica.
  • Atelier de tamplarie - Daca te pricepi la tamplarie sau daca ai la baza si niste cursuri in domeniu iti poti infiinta cu usurinta un atelier intr-o zona rurala. Investitia necesara este una relativ mica, iar amplasarea unui atelier de tamplarie in apropierea unei zone forestiere reprezinta un avantaj important. Foarte usor de poti axa pe confectionarea jucariilor din lemn. Intr-un asemenea atelier se pot produce de la case de papusi pana la jucarii educative, precum cuburi sau puzzle-uri. Sunt necesare diferite echipamente pentru prelucrarea lemnului, de exemplu un ferastrau circular universal, masina de rindeluit, masina de frezat, masina de slefuit, dar si o forta de munca insemnata.
  • Service auto - Nimic nu rezista la nesfarsit, iar sintagma se aplica cel mai bine in cazul automobilelor. O afacere in domeniul reparatiilor si intretinerii masinilor este extrem de profitabila. Investitia initiala n-ar trebui sa depaseasca 15.000 de euro. Vei avea nevoie de un spatiu bine amplasat, de echipamente si de putina promovare. Cea mai importanta este echipa de mecanici care se va ocupa de service. Daca vei avea oameni priceputi, vei avea si clienti multumiti care iti vor aduce alti clienti. Bineinteles, va trebui sa tii cont de o multime de alte aspecte, de la distribuitorii de piese auto online, pana la promovarea afacerii si la rezolvarea celor mai complicate situatii mecanice. O afacere care se bazeaza pe colectarea masinilor uzate este o alta afacere la tara foarte competitiva, ce ofera oportunitati pentru impatimitii de automobile care vor sa aiba profit. O asemenea afacere presupune cunoasterea detaliilor tehnice si pricepere la arta negocierii, pentru ca vei cumpara masini vechi si nu intotdeauna preturile vor fi pe masura uzurii acestora. Pe langa faptul ca vei putea colectiona masinile si ca le vei putea valorifica, le vei putea selecta pe cele care nu mai au nicio sansa sa fie conduse vreodata si le vei inscrie in programe de remat. Afacerea consta in restaurarea automobilelor cu ajutorul priceperii tale in mecanica sau cu ajutorul unor angajati pasionati de masini, ca si tine. Poti lua legatura cu dealeri care sa iti aduca astfel de masini. Poti reduce preturile initiale ale automobilelor si vei permite oamenilor care nu au venituri mari sa isi indeplineasca visul de a avea o masina. Este important sa faci inventarul si sa tii evidenta modelelor si a costurilor imbunatatirilor. Ai putea incheia contracte cu un service auto, in cazul in care nu te poate ajuta nimeni cu repararea masinilor. Daca poti angaja pe cineva care sa fie un mecanic desavarsit, atunci vei face cea mai buna alegere pentru viitorul afacerii tale. Desigur, asta inseamna ca profitul afacerii va fi impartit, dar nu conteaza, intrucat, odata cu dezvoltarea afacerii, vei putea acoperi costurile. Ofera garantii clientilor tai in cazul in care masinile se strica sau se avariaza in diferite situatii. Astfel, vei fi privit drept un antreprenor responsabil, caruia ii pasa de clientii lui. Masinile care implica cele mai multe costuri de reparatie ar trebui sa aiba preturi mai ridicate, de aceea, in acest caz va trebui sa prelungesti perioada garantiei, indeplinind in acest fel nevoile clientilor. Poti face reclama afacerii tale pe retele sociale, prin ziare, prin atelierele de vopsitorie auto sau service-uri. Poti oferi oamenilor sansa de a avea o masina la un pret accesibil, asadar trebuie sa te faci remarcat. Vei avea nevoie de o locatie, respectiv de un teren unde vor fi parcate masinile. 

service auto

  • Pompe funebre - De multe ori, viata ne poate pune la grea incercare, iar momentele pierderii unei persoane dragi cu greu pot fi descrise in cuvinte. Uneori, trebuie sa facem fata acestor incercari singuri, in imposibilitatea de a actiona, coplesiti de durere si de stresul care poate atinge cote alarmante. Chiar daca rudele si prietenii ne pot veni in ajutor, acestia nu cunosc in detaliu toate rigorile legislatiei curente, motiv pentru care este indicat sa ne orientam catre o firma de servicii funerare cu experienta, pe care sa putem conta in aceste clipe grele. Chiar daca, in trecut, unele case de pompe funebre erau costisitoare si ineficiente, in prezent acestea sunt absolut esentiale pentru a-i asigura celui plecat dintre noi o trecere cat mai usoara in nefiinta. Asadar, in eventualitatea unui deces in familie, este important sa se apeleze cu incredere la specialistii in domeniu, ale caror servicii includ si procedurile delicate, dar care trebuie duse la bun sfarsit, precum spalarea persoanei defuncte, toaletarea, imbalsamarea, asezarea in sicriu, dar si transportul si manipularea sicriului, intai la capela si apoi la cimitir. Alaturi de serviciile mentionate, firma de servicii funerare va pune la dispozitie si pachete complete pentru inmormantare, ce contin produsele traditionale necesare pentru a-i cinsti amintirea celui plecat dintre noi: sicrie traditionale sau de lux, accesorii si garnituri corespunzatoare, cruci din marmura, lemn, fier sau granit, coroane, jerbe, buchete sau alte, aranjamente florale, la sugestia clientului, monumente funerare, urne si felinare ornamentale, catafalc cu lumini, capac frigorific.
  • Pompe funebre pentru animalele de companie - Piata pompelor funebre pentru animalele de companie este in etapa de formare in Romania. Pachetul de servicii de baza oferit de firma poate avea mai multe variante. Partea comuna a acestor variante consta in: transportul animalului la cimitir, organizarea unei ceremonii speciale pentru a marca tristul moment in care stapanul isi ia adio, cosmetizarea animalului, ingrijirea postum a mormantului, respectiv a urnei, constatarea legala a decesului si intocmirea formalitatilor, in cazul animalelor cu pedigree. Pentru demararea afacerii aveti nevoie de: achizitionarea terenului, achizitionarea unei masini pentru transportul animalelor, achizitionarea uneltelor diverse: harlete, lopeti, franghii, galeti, achizitionarea unui incinerator de animale, angajarea unui paznic, achizitia de sicrie si monumente funerare de la atelierele de pompe funebre. Daca scadem costurile achizitionarii terenului, cu 5.000 de euro puteti acoperi costurile tuturor celorlalte achizitionari necesare (pe perioada de inceput).
  • Cabinet medical - Nevoia spitalelor, clinicilor, cabinetelor particulare, indiferent de topicul lor, va fi intotdeauna. Nu va exista un timp in care totul se va sfarsi. O afacere in domeniu poate presupune o investitie majora la inceput, insa profitul se castiga nu in mult timp de la deschidere. Mai mult de atat, aparatura necesara, cat si echipamentele, pot fi obtinute si prin diverse contracte de inchiriere ori chiar prin bani publici. Cabinetul medical reprezinta una dintre afacerile profitabile la tara, multi vor prefera sa mearga cativa metri pe jos pana la doctor, decat sa ia cateva mijloace de transport pentru a ajunge la unul in oras. Astfel de idei de afaceri la tara au ca si public tinta pensionarii, care prefera sa nu se deplaseze prea mult pentru prescriptiile doctorilor. De asemenea, multi din mediul rural au animale, iar drumul pana la medicul de la oras poate ingreuna activitatea zilnica, mai ales daca trebuie sa stea si la coada. Poate nu este cea mai ieftina idee de infiintat, insa se inscrie cu succes in lista reusitelor unui antreprenor.
doctor

 

Idei de afaceri la tara cu 5000 euro 

  • Cultura de sparanghel - Sparanghelul are nenumarate proprietati nutritive, perfecte pentru cei care adopta un stil de viata sanatos. Iar cum cererea a crescut, multi cauta producatori locali de la care sa se aprovizioneze cu aceasta costisitoare leguma, importul ei nefiind prea ieftin. De aceea, cultura cu sparanghel poate fi perfecta pentru cei care isi doresc sa demareze o afacere care sa fie deosebita si care sa se incadreze in randul celor care sunt foarte cautate pe piata, insa nu exista oferta numeroasa. Cu alte cuvinte, aceasta cultura iti poate aduce succesul rapid. Insa, este destul de pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea. Aceasta afacere aduce profit imediat, insa este nevoie de munca intensa si atentie din cauza daunatorilor. In prezent, kilogramul de sparanghel se vinde cu 35 - 50 lei. In aceasta cultura exista cerere din Romania, avand in vedere ca in ultimii ani consumul de sparanghel a crescut considerabil.
  • Afaceri la tara cu afine sau coacaze, mure sau catina - Daca aveti teren nu tocmai optim pentru orice fel de cultura, adica in panta, rapa, cu denivelari, pe care nu ati mai cultivat de mult timp nimic, tocmai v-ati gasit o idee de afacere la tara perfecta: cultura de afine, de coacaze sau de catina. Pentru dezvoltarea unor astfel de idei de afaceri la tara cu 5000 euro, plantele au mare nevoie de atentie, mai ales impotriva bolilor si daunatorilor. Daca nu vrei sa vinzi fructele, ai posibilitatea procesarii unde poti obtine un produs finit cu valoare adaugata. Fiecare dintre fructele mentionate au diverse beneficii pentru organism, in orice forma de consumate. Astfel, vor fi mereu oameni interesati de astfel de produse ce aduc sanatate. 
Daca si tu vrei sa iti deschizi o afacere, gasesti in ghidurile noastre informatii complete pentru un start in afaceri plin de succes...click AICI pentru detalii si comenzi<<

  • Cultura de turmeric - Condiment specific bucatariei indiene, turmericul era folosit in vechime pentru tratarea obezitatii, dar si ca leac pentru sistemul digestiv. Astazi, este recomandat in artrite, imbunatateste circulatia, previne afectiunile cardiovasculare si atacul cerebral. Cultura de turmeric nu face parte din ideile de afaceri cu bani putini la tara, avand in vedere ca are nevoie de un sol fertil cu un drenaj bun, deoarece nu suporta stagnarea apei. Totodata, pentru a ajunge la maturitate este nevoie de 8 - 10 luni. Temperatura optima de dezvoltare a plantei este intre 20 - 35° C. Turmericul contine un ingredient activ mai putin cunoscut - curcumina - caruia i se datoreaza protectia impotriva multor probleme de sanatate legate de inaintarea in varsta, inclusiv Alzheimer.

turmeric

  • Cultura de tutun - Tutunul este una dintre cele mai profitabile culturi aducand profituri generoase fermierilor. In plus, este o cultura subventionata de stat. Pentru a primi subventia pentru tutun se depune dosarul la APIA, iar verificarile se fac de Serviciul inspectii din Directia Agricola. La un hectar se poate recolta o cantitate de 1500-2000 kg tutun uscat. Avantajul acestei culturi este ca tutunul are capacitatea de a fi semanat ani la rand pe aceeasi parcela, chiar 15 ani. Este o varianta buna de afacere pentru un teren la tara, dupa graul de toamna. Daca procedati in acest fel, pregatirea terenului consta in aratura de vara la o adancime de 25 cm. Pentru a incepe o astfel de afacere trebuie sa aveti in vedere obtinerea unui contract cu un procesator, pentru a putea cultiva. In acest sens, cei interesati trebuie sa obtina si o autorizatie de la Directia pentru Agricultura, iar Inspectoratul Judetean de politie trebuie sa fie instiintat. 
 
Se pot construi si mai multe idei de afaceri la tara in functie de pasiunile si bugetul tau. Nu lasa unele idei bune pe viitor, incearca sa demarezi o afacere la tara, profitand de avantajele cu care vine mediul rural. Succesul vine prin experienta, fiecare afacere are suisuri si coborasuri, insa antreprenorul reuseste sa echilibreze toate balantele. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: idei de afaceri la taraafacere la taraidei de afaceri la tara cu 5000 euroafaceri la tara cu putini bani

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

Fonduri europene. Finantare pentru tinerii fermieri

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale mai are o singura masura deschisa pentru fermierii care vor sa acceseze fonduri europene. Aceasta este destinata grupurilor de producatori agricoli, care pot obtine pana la 100.000 de...citeste mai mult>>

APIA: Cati bani primesc apicultorii pentru familiile de albine

APIA va vira, in acest an, peste 86 de milioane de lei in conturile apicultorilor care au depus cererile de plata....citeste mai mult>>

Florin Barbu: Se alimenteaza conturile fermierilor

Florin Barbu, ministrul agriculturii, a anuntat ca 40 de milioane de lei au fost virate la inceputul acestei saptamani catre Directiile Agricole Judetene pentru a alimenta conturile fermierilor....citeste mai mult>>

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand

de Camelia Diaconu
04 Feb 2019
Tot mai multi oameni sunt dispusi sa lase agitatia marilor orase de-o parte si sa isi inceapa o noua viata intr-un loc curat si linistit. Mediul...

Cele mai bune 5 idei de afaceri la tara

de Florin Amariei
17 Iun 2020
Nu o spunem noi, ci statisticile. Acestea sunt cele mai bune 5 idei de afaceri la tara pentru antreprenorii care vor propria lor firma de succes!...

Afacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani

de Alina Constantinescu
13 Feb 2018
Apreciati in mod deosebit pentru savoarea carnii si frumusetea penajului, cresterea fazanilor reprezinta o afacere cu reale oportunitati pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]