Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
30 Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
Afacerile la tara inregistreaza cifre impresionante daca le comparam cu cele de la oras. Fie ca esti de-al locului sau vrei sa investesti intr-o afacere la sat, mediul rural ofera o gama variata de oportunitati.
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cultura de sofran
Comparativ cu afacerile de la oras, ideile de afaceri mici la tara prezinta costuri reduse si o concurenta slaba. Cei care vad potentialul economic in aceste zone adesea reusesc sa construiasca adevarate afaceri de succes.
De ce ai nevoie pentru a incepe o afacere la tara?
- Firma - Legea defineste cinci tipuri de activitati comerciale ce pot fi desfasurate pe peritoriul Romaniei. In acest sens, recunoastem: societatea in nume colectiv, societatea in comandita simpla, societatea in comandita pe actiuni, societatea pe actiuni si societatea cu raspundere limitata. De asemenea, dupa numarul de coduri CAEN, puteti desfasura si activitati ca persoana fizica autorizata, intreprindere individuala si intreprindere familiala. Pe scurt, societatea in nume colectiv este constituita prin asocierea, pe baza deplinei increderi, a doua sau mai multe persoane, care pun in comun anumite bunuri pentru a desfasura o activitate comerciala, in scopul impartirii beneficiilor rezultate. Societatea in comandita simpla se constituie pe baza deplinei increderi, a uneia sau mai multor persoane, numite comanditati, care asigura gestiunea si conducerea societatii si raspund pentru obligatiile sociale, solidar si nelimitat, cu una sau mai multe persoane, numite comanditari, care nu participa la conducerea societatii si raspund pentru obligatiile sociale, numai in limita, a aportului lor la capitalul societatii. Societatea pe actiuni se constituie prin asocierea mai multor persoane numite actionari, reprezentate prin titluri de credit circulabile, numite actiuni, in scopul impartirii beneficiilor si care raspund pentru obligatiile sociale, in limita aportului lor incorporat in actiuni. Societatea in comadita pe actiuni are in vedere capitalul social, care este impartit in actiuni. Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social si cu raspunderea solidara si nelimitata a asociatilor comandatati. De asemenea, acestia sunt obligati numai la plata actiunilor lor. Societatea cu raspundere limitata este cea mai comuna forma juridica adoptata de antreprenori. Aceasta se constituie de catre una, doua sau mai multe persoane care pun in comun anumite bunuri pentru a desfasura o activitate comerciala, in vederea dobandirii si impartirii beneficiilor si care raspund pentru obligatiile societatii in limita aportului. Persoana fizica autorizata reprezinta orice forma de activitate economica permisa de lege. In plus, foloseste in principal forta sa de munca, dar poate si angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii, pentru care a fost autorizat. Intreprinderea individuala este organizata de un intreprinzator persoana fizica. Astfel, titularul poate angaja terte persoane cu contract de munca. Intreprinderea familiala este organizata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu memebrii familiei sale, in baza unui acord scris.
- Un buget de investitii - Printre cele mai populare modalitati de a obtine bani pentru o afacere la tara se numara fondurile europene nerambursabile. De multe ori, afaceristii asteapta sa vada ce fonduri sunt disponibile si aleg ce li se potriveste. Mai exact, nu pleaca cu o idee in cap, ci asteapta sa vada ce oportunitati ii ies in cale. In functie de industria in care vrei sa activezi, bugetele initiale de investitii variaza. Cu ajutorul fondurilor europene iti poti incepe afacerea la tara cu un minim de 10.000 - 20.000 de euro si cu un maxim de 500.000 de euro, in conditiile in care proiectul depaseste un milion de euro. Exista si posibilitatea obtinerii unor fonduri europene care implica si contributia beneficiarului. O alta sursa de a obtine finantare este gasirea investitorilor. Acestia sunt usor de gasit, mai ales pe platformele specializate. Insa, acestia nu se vor lasa usor convinsi de ideea ta. Astfel, va trebui sa ai un plan de afaceri bine pus la punct si temele facute pentru a convinge investitorii ca afacerea ta va avea succes.
- Plan de afaceri - Aceasta suita de analize si strategii poate convinge un investitor sa-ti finanteze afacerea la tara. Planul de afaceri contine un plan de marketing, un plan financiar, analizele pietei (concurenta, date despre publicul tinta), echipamentele de care este nevoie, personalul, analiza industriei si planul operational. Fiecare dintre aceste sectiuni trebuie detaliate si documentate pentru a obtine o traiectorie a viitoarei tale afaceri.
Afaceri profitabile la tara
Idee de afacere la tara in turism - pensiune, glamping sau chiar camping
Tururi ghidate – drumetii in natura
Restaurant cu mancaruri traditionale, locale
Magazin cu produse artizanale
Produse si alimente crescute ecologic
Ferma de animale
Creste albine si vinde miere
Sera de legume si fructe
Microberarie sau distilerie pentru bauturi din produse locale
Magazin cu articole locale si dupa obicei
Magazin online cu produse locale
Afacere cu panouri fotovoltaice
Afacere cu lemn
Sapunuri si cosmetice naturale
Afacere cu pescuit sau vanatoare
Afacere cu decoratiuni de gradina
Afacere cu foisoare
Comercializeaza cuperci culese manual
Cresterea melcilor
Cultivarea plantelor naturale
Ferma de prepelite japoneze
Idei de afaceri la tara non-agricole
Te intrebi din ce sa faci bani la tara? Oportunitati sunt destule, insa nu multi le dau crezare afacerilor cu putini bani la tara sau celor care se gasesc mai des la oras. O idee de afacere la tara non-agricola poate fi pe placul tuturor. Avantajul acesteia este ca antreprenorul se poate folosi de spatiul din zona rurala la un pret mult mai mic comparativ cu cel din mediul urban.
- Atelier de textile - Fie ca produci materiale textile sau tesaturi, fie ca realizezi o productie de materiale precum covoare traditionale, pe piata exista cerere pentru aceasta activitate. Acest business se incadreaza perfect in lista de idei de afaceri la tara, avand in vedere costul de intretinere si investitia initiala. La un simplu calcul, aceasta afacere consuma jumatate din cat ar fi consumat daca era infiintata la oras. Costul de intretinere pentru un astfel de spatiu se ridica la peste 2.000 euro lunar, la oras. In ultimii ani, s-au construit numeroase branduri romanesti de imbracaminte care se plang adesea de furnizorii externi. Atelierul de textile este o idee de afacere la tara non-agricola ce te poate scoate victorios. Antreprenorul trebuie doar sa-si intocmeasca bine planul de afaceri si sa taie panglica de inaugurare, multi romani vor apela la el pentru materiale de calitate, “made in Romania”.
- Atelier de croitorie - O alta idee de afacere profitabila pentru tineri la tara este atelierul de croitorie. In domeniul afacerilor, nu exista limita atata timp cat nu te pierzi in foarte multe activitati, situatie in care risti sa nu o mai intreprinzi pe niciuna corect si poti ajunge sa pierzi bani in loc sa produci. Gama de servicii pe care le poti oferi este destul de larga si depinde numai de tine si de inspiratia ta unde sa te opresti. Conform expertilor in afaceri, un astfel de business are o plaja variata de activitati. O meserie obisnuita poate deveni o afacere profitabila la tara decat pare la prima vedere. In domeniul croitoriei poti desfasura diferite servicii, precum: confectii dama, confectii copii, confectii barbati, confectii speciale (uniforme, costume pentru petreceri/serbari, costume pentru teatre/evenimente artistice etc.), reparatii si retusuri, servicii de design vestimentar, productie si vanzare de tipare pentru persoanele indemanatice, care isi doresc sa lucreze singure hainute pentru ele si pentru cei dragi, consultanta stilistica pentru persoane publice, artisti, organizatori de evenimente, viitoare mirese etc., cursuri, ateliere, workshop-uri, ateliere de croitorie – exista in ziua de astazi numeroase persoane care fie vor sa lucreze in domeniu, fie vad croitoria ca pe un hobby si ar fi dispuse sa investeasca sume considerabile pentru a afla mai multe despre aceasta arta, mercerie cu vanzare, magazin online de confectii cu vanzare electronica, servicii de livrare a comenzii sau de deplasare la domiciliul clientilor in vederea efectuarii masuratorilor si vizualizarii mostrelor, pentru clientii foarte ocupati, showroom de materiale textile cu vanzare, servicii de cizmarie – ai fi surprins, dar multi clienti prefera sa isi rezolve toate reparatiile in acelasi loc si nu ar fi rau sa angajezi un expert sau sa lucrezi cu un astfel de om priceput in sistem de colaborare, pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor tai. Bineinteles, lista poate continua in functie de inventivitatea ta si de disponibilitatea de a te extinde. Important este sa investesti in materie prima de calitate, dar si in experti exceptionali – un design desavarsit, un croi inovator si un material de calitate te vor ajuta sa te impui pe piata. Nu uita ca si clientii pot fi excelente surse de inspiratie – poti intreba clientii cu ce alte servicii ii poti ajuta sau poti pur si simplu sta de vorba cu ei: mai devreme sau mai tarziu, unii dintre ei vor veni singuri cu idei interesante pe care sa le poti pune in practica.
- Atelier de produse ceramice - Atelierul de produse ceramice se inscrie in lista afacerilor profitabile la tara. Modelarea ceramicii este la origini un hobby pentru multe persoane. Noile tendinte care urca in topul preferintelor obiectele create de mana face ca aceasta oportunitate de afaceri la tara sa devina una dintre cele mai profitabile. Intr-adevar, din ce in ce mai multi oameni tind sa achizitioneze obiecte unicat. Aceasta este caracteristica majora a obiectelor create din ceramica si modelate de mana. Activitatea de proiectare nu este una dificila sau care sa rupa timp indelungat pentru intreprinzatori si poate fi administrata in paralel cu mentinerea unui loc de munca stabil. Cei mai multi antreprenori din domeniu asteapta sa vada rezultate concrete inainte de a-si abandona locul actual de munca in favoarea unei astfel de afaceri. Secretul sta in abilitatea lor de a-si promova produsele cu succes catre audiente cat mai mari de clienti doritori de obiecte handmade. Pentru a va dezvolta aceasta idee de afacere la tara va trebui sa achizitionati pasta de modelat, suporturi, pensule pentru vopsire, vopseluri, obiecte de decorare a produselor, unelte de modelat samd. Achizitionati aceste produse dupa ce ati cercetat indelung ofertele disponibile pe piata si nu ezitati sa negociati un pret convenabil in schimbul comenzilor mai mari. Cu ajutorul ceramicii puteti sa creati obiecte de decor, vaze, statuete, suporturi de lumanari si o intreaga gama de alte produse care sa prezinte interes pentru cumparatori. Veti avea nevoie de un spatiu unde sa creati obiectele, de timp si mult talent. Pentru o promovare buna veti avea nevoie de un website unde sa va prezentati ofertele de produse si de servicii. Puteti sa colaborati cu diversi clienti care pot da comenzi pentru obiecte personalizate. Acest site va fi suportul care va gazdui si portofoliul vostru. Acesta va va recomanda pentru un nivel crescut al vanzarilor, daca reusiti sa imbinati creativitatea, talentul, originalitatea si calitatea produselor folosite in crearea obiectelor din ceramica.
- Atelier de tamplarie - Daca te pricepi la tamplarie sau daca ai la baza si niste cursuri in domeniu iti poti infiinta cu usurinta un atelier intr-o zona rurala. Investitia necesara este una relativ mica, iar amplasarea unui atelier de tamplarie in apropierea unei zone forestiere reprezinta un avantaj important. Foarte usor de poti axa pe confectionarea jucariilor din lemn. Intr-un asemenea atelier se pot produce de la case de papusi pana la jucarii educative, precum cuburi sau puzzle-uri. Sunt necesare diferite echipamente pentru prelucrarea lemnului, de exemplu un ferastrau circular universal, masina de rindeluit, masina de frezat, masina de slefuit, dar si o forta de munca insemnata.
- Service auto - Nimic nu rezista la nesfarsit, iar sintagma se aplica cel mai bine in cazul automobilelor. O afacere in domeniul reparatiilor si intretinerii masinilor este extrem de profitabila. Investitia initiala n-ar trebui sa depaseasca 15.000 de euro. Vei avea nevoie de un spatiu bine amplasat, de echipamente si de putina promovare. Cea mai importanta este echipa de mecanici care se va ocupa de service. Daca vei avea oameni priceputi, vei avea si clienti multumiti care iti vor aduce alti clienti. Bineinteles, va trebui sa tii cont de o multime de alte aspecte, de la distribuitorii de piese auto online, pana la promovarea afacerii si la rezolvarea celor mai complicate situatii mecanice. O afacere care se bazeaza pe colectarea masinilor uzate este o alta afacere la tara foarte competitiva, ce ofera oportunitati pentru impatimitii de automobile care vor sa aiba profit. O asemenea afacere presupune cunoasterea detaliilor tehnice si pricepere la arta negocierii, pentru ca vei cumpara masini vechi si nu intotdeauna preturile vor fi pe masura uzurii acestora. Pe langa faptul ca vei putea colectiona masinile si ca le vei putea valorifica, le vei putea selecta pe cele care nu mai au nicio sansa sa fie conduse vreodata si le vei inscrie in programe de remat. Afacerea consta in restaurarea automobilelor cu ajutorul priceperii tale in mecanica sau cu ajutorul unor angajati pasionati de masini, ca si tine. Poti lua legatura cu dealeri care sa iti aduca astfel de masini. Poti reduce preturile initiale ale automobilelor si vei permite oamenilor care nu au venituri mari sa isi indeplineasca visul de a avea o masina. Este important sa faci inventarul si sa tii evidenta modelelor si a costurilor imbunatatirilor. Ai putea incheia contracte cu un service auto, in cazul in care nu te poate ajuta nimeni cu repararea masinilor. Daca poti angaja pe cineva care sa fie un mecanic desavarsit, atunci vei face cea mai buna alegere pentru viitorul afacerii tale. Desigur, asta inseamna ca profitul afacerii va fi impartit, dar nu conteaza, intrucat, odata cu dezvoltarea afacerii, vei putea acoperi costurile. Ofera garantii clientilor tai in cazul in care masinile se strica sau se avariaza in diferite situatii. Astfel, vei fi privit drept un antreprenor responsabil, caruia ii pasa de clientii lui. Masinile care implica cele mai multe costuri de reparatie ar trebui sa aiba preturi mai ridicate, de aceea, in acest caz va trebui sa prelungesti perioada garantiei, indeplinind in acest fel nevoile clientilor. Poti face reclama afacerii tale pe retele sociale, prin ziare, prin atelierele de vopsitorie auto sau service-uri. Poti oferi oamenilor sansa de a avea o masina la un pret accesibil, asadar trebuie sa te faci remarcat. Vei avea nevoie de o locatie, respectiv de un teren unde vor fi parcate masinile.
- Pompe funebre - De multe ori, viata ne poate pune la grea incercare, iar momentele pierderii unei persoane dragi cu greu pot fi descrise in cuvinte. Uneori, trebuie sa facem fata acestor incercari singuri, in imposibilitatea de a actiona, coplesiti de durere si de stresul care poate atinge cote alarmante. Chiar daca rudele si prietenii ne pot veni in ajutor, acestia nu cunosc in detaliu toate rigorile legislatiei curente, motiv pentru care este indicat sa ne orientam catre o firma de servicii funerare cu experienta, pe care sa putem conta in aceste clipe grele. Chiar daca, in trecut, unele case de pompe funebre erau costisitoare si ineficiente, in prezent acestea sunt absolut esentiale pentru a-i asigura celui plecat dintre noi o trecere cat mai usoara in nefiinta. Asadar, in eventualitatea unui deces in familie, este important sa se apeleze cu incredere la specialistii in domeniu, ale caror servicii includ si procedurile delicate, dar care trebuie duse la bun sfarsit, precum spalarea persoanei defuncte, toaletarea, imbalsamarea, asezarea in sicriu, dar si transportul si manipularea sicriului, intai la capela si apoi la cimitir. Alaturi de serviciile mentionate, firma de servicii funerare va pune la dispozitie si pachete complete pentru inmormantare, ce contin produsele traditionale necesare pentru a-i cinsti amintirea celui plecat dintre noi: sicrie traditionale sau de lux, accesorii si garnituri corespunzatoare, cruci din marmura, lemn, fier sau granit, coroane, jerbe, buchete sau alte, aranjamente florale, la sugestia clientului, monumente funerare, urne si felinare ornamentale, catafalc cu lumini, capac frigorific.
- Pompe funebre pentru animalele de companie - Piata pompelor funebre pentru animalele de companie este in etapa de formare in Romania. Pachetul de servicii de baza oferit de firma poate avea mai multe variante. Partea comuna a acestor variante consta in: transportul animalului la cimitir, organizarea unei ceremonii speciale pentru a marca tristul moment in care stapanul isi ia adio, cosmetizarea animalului, ingrijirea postum a mormantului, respectiv a urnei, constatarea legala a decesului si intocmirea formalitatilor, in cazul animalelor cu pedigree. Pentru demararea afacerii aveti nevoie de: achizitionarea terenului, achizitionarea unei masini pentru transportul animalelor, achizitionarea uneltelor diverse: harlete, lopeti, franghii, galeti, achizitionarea unui incinerator de animale, angajarea unui paznic, achizitia de sicrie si monumente funerare de la atelierele de pompe funebre. Daca scadem costurile achizitionarii terenului, cu 5.000 de euro puteti acoperi costurile tuturor celorlalte achizitionari necesare (pe perioada de inceput).
- Cabinet medical - Nevoia spitalelor, clinicilor, cabinetelor particulare, indiferent de topicul lor, va fi intotdeauna. Nu va exista un timp in care totul se va sfarsi. O afacere in domeniu poate presupune o investitie majora la inceput, insa profitul se castiga nu in mult timp de la deschidere. Mai mult de atat, aparatura necesara, cat si echipamentele, pot fi obtinute si prin diverse contracte de inchiriere ori chiar prin bani publici. Cabinetul medical reprezinta una dintre afacerile profitabile la tara, multi vor prefera sa mearga cativa metri pe jos pana la doctor, decat sa ia cateva mijloace de transport pentru a ajunge la unul in oras. Astfel de idei de afaceri la tara au ca si public tinta pensionarii, care prefera sa nu se deplaseze prea mult pentru prescriptiile doctorilor. De asemenea, multi din mediul rural au animale, iar drumul pana la medicul de la oras poate ingreuna activitatea zilnica, mai ales daca trebuie sa stea si la coada. Poate nu este cea mai ieftina idee de infiintat, insa se inscrie cu succes in lista reusitelor unui antreprenor.
Idei de afaceri la tara cu 5000 euro
- Cultura de sparanghel - Sparanghelul are nenumarate proprietati nutritive, perfecte pentru cei care adopta un stil de viata sanatos. Iar cum cererea a crescut, multi cauta producatori locali de la care sa se aprovizioneze cu aceasta costisitoare leguma, importul ei nefiind prea ieftin. De aceea, cultura cu sparanghel poate fi perfecta pentru cei care isi doresc sa demareze o afacere care sa fie deosebita si care sa se incadreze in randul celor care sunt foarte cautate pe piata, insa nu exista oferta numeroasa. Cu alte cuvinte, aceasta cultura iti poate aduce succesul rapid. Insa, este destul de pretentioasa in ceea ce priveste ingrijirea. Aceasta afacere aduce profit imediat, insa este nevoie de munca intensa si atentie din cauza daunatorilor. In prezent, kilogramul de sparanghel se vinde cu 35 - 50 lei. In aceasta cultura exista cerere din Romania, avand in vedere ca in ultimii ani consumul de sparanghel a crescut considerabil.
- Afaceri la tara cu afine sau coacaze, mure sau catina - Daca aveti teren nu tocmai optim pentru orice fel de cultura, adica in panta, rapa, cu denivelari, pe care nu ati mai cultivat de mult timp nimic, tocmai v-ati gasit o idee de afacere la tara perfecta: cultura de afine, de coacaze sau de catina. Pentru dezvoltarea unor astfel de idei de afaceri la tara cu 5000 euro, plantele au mare nevoie de atentie, mai ales impotriva bolilor si daunatorilor. Daca nu vrei sa vinzi fructele, ai posibilitatea procesarii unde poti obtine un produs finit cu valoare adaugata. Fiecare dintre fructele mentionate au diverse beneficii pentru organism, in orice forma de consumate. Astfel, vor fi mereu oameni interesati de astfel de produse ce aduc sanatate.
- Cultura de turmeric - Condiment specific bucatariei indiene, turmericul era folosit in vechime pentru tratarea obezitatii, dar si ca leac pentru sistemul digestiv. Astazi, este recomandat in artrite, imbunatateste circulatia, previne afectiunile cardiovasculare si atacul cerebral. Cultura de turmeric nu face parte din ideile de afaceri cu bani putini la tara, avand in vedere ca are nevoie de un sol fertil cu un drenaj bun, deoarece nu suporta stagnarea apei. Totodata, pentru a ajunge la maturitate este nevoie de 8 - 10 luni. Temperatura optima de dezvoltare a plantei este intre 20 - 35° C. Turmericul contine un ingredient activ mai putin cunoscut - curcumina - caruia i se datoreaza protectia impotriva multor probleme de sanatate legate de inaintarea in varsta, inclusiv Alzheimer.
- Cultura de tutun - Tutunul este una dintre cele mai profitabile culturi aducand profituri generoase fermierilor. In plus, este o cultura subventionata de stat. Pentru a primi subventia pentru tutun se depune dosarul la APIA, iar verificarile se fac de Serviciul inspectii din Directia Agricola. La un hectar se poate recolta o cantitate de 1500-2000 kg tutun uscat. Avantajul acestei culturi este ca tutunul are capacitatea de a fi semanat ani la rand pe aceeasi parcela, chiar 15 ani. Este o varianta buna de afacere pentru un teren la tara, dupa graul de toamna. Daca procedati in acest fel, pregatirea terenului consta in aratura de vara la o adancime de 25 cm. Pentru a incepe o astfel de afacere trebuie sa aveti in vedere obtinerea unui contract cu un procesator, pentru a putea cultiva. In acest sens, cei interesati trebuie sa obtina si o autorizatie de la Directia pentru Agricultura, iar Inspectoratul Judetean de politie trebuie sa fie instiintat.
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.
Noutati si recomandari in agricultura
Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale
Campania APIA aferente primei transe din subventii se apropie. Pe data de 16 octombrie, fermierii vor primi banii pe hectar si animale....citeste mai mult>>
Ministrul Agriculturii vine cu o promisiune. Banii vor intra in cont pana in 15 octombrie
Fermierii afectati de seceta care au solicitat despagubirile puse la dispozitie de MADR, vor avea banii in conturi pana in data de 15 octombrie. Aceasta este promisiunea ministrului Florin Barbu....citeste mai mult>>
CE propune un sprijin de 120 milioane de euro
CE propune alocarea a 119,7 milioane de euro din rezerva pentru agricultura pentru a sprijini in mod direct fermierii din Bulgaria, Germania, Estonia, Italia si Romania care au fost afectati de fenomene climatice nefavorabile exce...citeste mai mult>>
Articole conexe
Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii
de Idei de afaceriAfacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand
de Camelia DiaconuCele mai bune 5 idei de afaceri la tara
de Florin AmarieiAfacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit