Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Goji, planta in care investesti putin si scoti profit mare

de Ilinca Dobrescu 18 Oct. 2013 4482
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fructele de goji sunt originare din China si sunt considerate fructele tineretii vesnice. Goji sunt recunoscute pentru proprietarile terapeutice, pentru continutul mare de vitamina C si beta-caroten. Sunt indicate pentru persoanele care sufera de anemie, tensiune, diabet si nu numai.

Dintre avantajele cultivarii acestui arbust, amintim investitia initiala moderata, usurinta ingrijirii arbustilor si profiturile care se obtin. Sa nu neglijam faptul ca nivelul competitional este inca deosebit de redus.

"In primii ani cand pomii nu sunt atat de stufosi putem sa folosim distanta dintre pomi sa plantam si altceva, rosii, castraveti", a explicat pentru Business24 Marin Constantin, primul producator de goji din Romania.

"Pentru un hectar de teren sunt necesare 3.300-3.500 de plante. Este nevoie de arat, discuit. Dupa care plantarea normala in primavara", a mai explicat Marin Constantin, pentru Business24.

Una dintre cele mai importante surse de cheltuieli pentru agricultorii pregatiti sa investeasca intr-o cultura de goji este cea referitoare la irigare. Investiti intr-un sistem avantajos de irigatii si asigurati umiditatea optima pentru aceasta cultura.

Cat despre productia la hectar, Business24 informeaza ca se pot obtine cca 3.500 de kg de fructe uscate. Primele fructe apar in anul al doilea.

In anul al treilea, plantele ajung sa ofere productii de cca un kilogram de fructe proaspete. In anul al 4-lea, planta ofera deja 2-3 kg de fructe proaspete. De la an la an, odata cu maturizarea arbustilor, productiile se intensifica si calitatea fructelor sporeste.

Mai mult, esential de retinut este faptul ca dintr-o plantatie de goji se obtin mai multe produse, nu doar fructe proaspete. Se pot face diverse produse, de la dulceata si sirop, la bauturi si sucuri.  

Nu in ultimul rand, pentru agricultorii care au de gand sa valorifice si ultimul petec de teren, este vital sa luam in considerare aptul ca pana in al treilea an de plantatie, intre straturile de goji se pot sustine si culturi de legume diverse, infomeaza Business24.


sursa foto: www.maxeberle.com


Tags: gojicultivare gojifructe gojiafaceri cu goji

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]