Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Imposibil si totusi adevarat

de Banila Silviu Marian 25 Apr. 2013 3074
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

M-am saturat sa scriu despre idei de afaceri bune. Ei bine, ma refer doar la materialul de astazi. Trebuie sa stim si de ce sa ne ferim. Si totusi, unele din cele mai nebunesti idei au reusit. Pasiunea si persistenta reprezinta cheia succesului antreprenorial.

Citeam deunazi despre piata pentru animalutele de casa. In 1975, SUA a intrat in criza financiara, in timp ce Embargoul Arab asupra Petrolului a determinat majorarea preturilor la energie. Gary Dahl a devenit milionar folosindu-se de o idee banala si inutila: piatra in loc de animal de casa.

Aceasta piatra e inutila, dar adorabila. O puteai pune intr-o cutie de carton cu gauri, ca sa "respire", avand la indemana un manual de instructiuni despre cum sa o dresezi, comenzi precum "culcat!" sau "sezi!".

O alta idee de afaceri care mi se pare idioata (dar banoasa) ii apartine lui Rico Elmore, un tip cu greutate. Problema era ca nu gasea ochelari pe masura capului sau. De aceea, si i-a construit singur in sufragerie.

In 2005, dupa doi ani de truda, a lansat prima pereche de Fatheadz, ochelarii pentru cei cu capul mare. In 2010, a vandut ochelari in valoare de 2 milioane de dolari. Elmore a semnat un contract cu Walmart.

De multe ori, iesim cu catelul afara si isi face nevoile pe unde apuca. Este datoria noastra sa nu murdarim strazile cu mizeriile acestuia, oricat de adorabil ar fi. In 1999, Jacob D'Aniello a sesizat ca un strangator de excremente de catel castiga mai mult decat el. Un an mai tarziu, consultantul in afaceri a lansat DoodyCalls.

Cei prea lenesi sau prea ocupati sa stranga dupa cainele lor platesc 15-20 de dolari pe saptamana in contul unei companii care vine si executa operatiunea (da, chiar si dupa pisicute). DoodyCalls are 48 de francize in 22 de state americane.

Cateii nu se pot abtine, oricat ar incerca, chiar si pe timp de recesiune. Veniturile companiei in 2010 au fost de 1,13 milioane dolari, in crestere cu 8 procente fata de anul anterior.

Acestea fiind spuse, intrebarea mea este simpla: care este cea mai nebuneasca idee de afacere care v-a trecut vreodata prin cap sau care v-a inspirat in viata reala?

Pentru mine, personal, cea mai nastrusnica idee de “business” este conceperea de articole despre…business. Nu stii niciodata ce-ti rezerva nu a doua zi, ci urmatoarele ore, in care vei gasi noi si noi subiecte… ciudate, exemple ale unor antreprenori care au reusit sa scoata bani chiar si din piatra seaca, la propriu! Asadar, nebunia continua! Si este nebunie frumoasa, sa nu uitam niciodata acest lucru!


Tags: idei de afaceriidei de afaceri nebunestiafaceri inediteafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

De ce nu este recomandat un imprumut cu buletinul pentru demararea unei afaceri

de Ideideafaceri
26 Iul 2018
Exista numeroase institutii financiare nebancare in Romania care pot acorda un credit doar in baza actului de identitate. Un astfel de imprumut este...

Idei de afaceri profitabile pe care le poti incepe cu maximum 1.000 de euro

de Alina Constantinescu
17 Apr 2018
A porni de la zero o afacere nu este o sarcina usoara, mai ales pentru cineva lipsit de experienta. O parte importanta a unei afaceri o reprezinta...

Afaceri profitabile in 2018: realizarea de mobilier din tevi PVC

de Idei de afaceri
29 Mar 2018
Iata o afacere serioasa si profitabila pe care o puteti incepe cu doar cateva sute de lei: realizarea de mobilier din tevi PVC. Este o afacere care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]