Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iubesti aceste flori? Incepe o afacere cu regele florilor. Piata in crestere!

de Silviu Marian Banila 21 Nov. 2014 4555
3.4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In majoritatea tarilor producatoare, pretul trandafirilor valorificati ca flori taiate, a crescut de la 28 euro/100 de plante in 2005 la 36 de euro/100 de plante in 2009 in Olanda. In Romania cresterea preturilor de vanzare a fost si mai spectaculoasa, si anume de la 66 euro/100 de plante in 2005 la 132 euro/100 de plante in 2009. (www.epp.eurostat.com).

La bursa de flori din Olanda un fir ajunge sa coste 2 – 3 euro, pret de achizitie  pentru un trandafir proaspat - adica taiat cu o zi inainte de vanzare,. La noi, un fir de trandafir se vinde in medie cu 6-7 lei, iar in zile precum 1 Martie, 8 Martie, Valentine's Day sau zile onomastice preturile explodeaza. Dar, tine cont: cununii si nunti se organizeaza mai tot timpul anului, acest segment fiind unul important.  

Este adevarat, preturile au crescut, insa vanzarile fie au stagnat fie s-au micsorat astfel ca fiecare producator incerca sa gaseasca nise noi (colaborari cu firme, organizatori de evenimente, hoteluri, restaurante, spa-uri etc.). Politica pretului este de asemenea, una elastica, variind foarte mult de la sezon la sezon, de la an la an, de la client la client (negocieri de pret pe cantitate).

Cu cat exista mai putini intermediari intre producator si consumatorul final, cu atat pretul este mai mic, produsul nu sufera adaosuri si este in avantajul tuturor.

Exista florarii sau firme care organizeaza evenimente ce prefera sa se aprovizioneze singure, nu prin intermediari, pentru ca astfel pot alege toate caracteristicile florilor, de la specii si culori pana la lungimea cozii.

Cei care au pariat pe trandafir isi impartasesc frumoasele rezultate si profituri din cresterea trandafirilor. Ei sunt un exemplu viu pentru cei care iubesc trandafirii si inca mai stau in cumpana daca sa incepa o afacere sau nu.

Doi frati din judetul Alba cultiva trandafiri de zece ani. “In timp ce multe firme dau faliment, florarii obtin un profit frumusel”, arata un reportaj facut de PRO TV.

Nu am simtit criza. Clienti exista din belsug!

Andrei Molnar, spune ca afacerea este destul de profitabila pentru ca aproape in fiecare an a dezvoltat-o. “Acum, perioada asta de criza, noi nu am prea simtit-o. Clienti se gasesc din belsug."

“Anual, peste 70.000 de trandafiri ajung in gradinile celor care iubesc aceste flori, dar si in magazinele din toata tara. Pretul unei plante porneste de la doi lei si poate ajunge pana la 5 lei, ceea ce inseamna incasari de peste 200.000 de lei. si sa nu va imaginati ca toti sunt la fel si au aceeasi valoare. In acest an la "moda", sa spunem, sunt trandafirii de culoare violet.

Un alt avantaj al acestei afaceri este faptul ca trandafirul este o planta care se regenereaza usor, astfel ca vremea capricioasa nu poate sa compromita total culturile” se mai spune in reportaj.


Tags: afacereafacerifloritrandafiri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Samsung: Al doilea jucator al pietei de smartwatch-uri

de Bianca Tila
15 Sep 2022
Samsung se bucura de o cota crescuta pe piata smartwatch-urilor datorita modelelor de anul trecut. In acest fel, compania se claseaza pe locul al...

Test

de Idei de afaceri
test test testvvv test v v v v v testvv v vvvvtest...

Doua afaceri sezoniere din care sa scoti un profit maxim pe litoral

de Idei de afaceri
08 Sep 2020
Daca si tu vrei sa oferi un corespondent in realitate expresiei „castiga intr-o luna cat altii in zece”, in Romania nu ai foarte multe variante...

Antifrauda, catre o antreprenoare: "Ai si tu doi copii. Nu ai vrea sa se intample asta, nu?"

de Florin Amariei
20 Feb 2020
O tanara antreprenoare marturiseste cum a ajuns la limita suportabilitatii, dupa ce Antifrauda i-a spus ca putea "sa ajunga la inchisoare pentru trei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]