Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

2012 poate aduce exporturi de cca 12 milioane de tone de cereale

de Maria Nicutar 08 Ian. 2012 3860
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Valeriu Tabara afirma ca anul 2012 ar putea aduce exporturi de cca 12 milioane de tone de cereale, totul fara probleme in sustinerea necesarului national. Valeriu Tabara ia in calcul suma de 24 de milioane de tone de cereale, productie realizata in anul 2011.

“Romania ar putea exporta anual fara a avea probleme cu necesarul intern in jur de 11-12 milioane de tone de cereale, respectiv 4,5 milioane tone si in jur de 5-6 milioane de tone de porumb, fara sa mai socotim celelalte soiuri precum orzul, orzoaica, sorgul sau orezul”, a declarat Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii.

In anul 2010, s-au realizat productii de cca 16 milioane de tone de cereale. In anul 2011, productia s-a ridicat la suma de 24 de milioane de tone de cereale. 2012 ramane anul de la care avem asteptari mari in ceea ce priveste productia de cereale.

„Anul acesta vom avea scriptic intre 22 si 24 milioane tone de cereale, cu circa opt milioane de tone mai mult decat anul trecut, cand am obtinut 16-17 milioane tone.

Daca luam orzul, orzoaica, ovazul, sorgul si triticalele, toate acestea impreuna fac aproape trei milioane de tone. Cu peste sapte milioane de tone la grau, desi scriptic avem peste opt, si cu 12 milioane de tone la porumb cred ca atingem intre 22 si 24 de milioane de tone de cereale in 2011.

De mult nu am mai avut un an asa de bun, pentru ca de obicei, cand a fost porumb bun, nu a fost grau, iar anul acesta s-au suprapus conditiile bune si pentru cerealele de toamna si pentru cele de primavara. Este foarte greu sa intrunesti conditiile pentru ca ambele culturi sa fie la maximum”, a declarat Valeriu Tabara.


Tags: export cerealecereale de toamnaproductia cereale

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]