Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum poti scoate profit din suprafetele mici de teren: cultiva varza kale!

de Alina Constantinescu 12 Mar. 2018 5816
3.75 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aliment apreciat de vegani, raw vegani si nu numai, varza kale dovedeste deosebite calitati nutritive si terapeutice. De aceea, in piete, supermarketuri sau in meniurile marilor restaurante cererea a inceput sa fie din ce in ce mai mare. Pretul ridicat la kilogram, recolta bogata la hectar dar si piata in crestere fac din cultura de varza kale o afacere demna de luat in seama chiar acum!

Varza kale face parte din familia Cruciferelor ca si varza, broccoli, conopida, gulia, mustarul, ridichile. Este o planta foarte apreciata de agricultori deoarece se cultiva usor si este considerata un super-aliment pentru continutul foarte bogat in vitamine si minerale.
Se poate consuma in salate, in mancaruri de orice fel de la supe, ciorbe, omleta, mancaruri la cuptor, smoothie-uri.

Este o leguma care se cultiva toamna sau primavara devreme, are pretentii reduse fata de temperatura si chiar fata de lumina si prezinta rezistenta la boli.
 
Solul propice pentru varza Kale este cel bogat, bine drenat, cu un pH intre 5.5 si 6.8.

Prefera locurile umbrite, iar la plantare, pentru ca plantele sa se poata dezvolta, se lasa 10 centimetri distanta intre ele, iar intre randuri 45-60 de cm.

Iubeste apa, de aceea este indicata irigarea frecventa. Daca plantati seminte in gradina si respectati cerintele de temperatura ale plantei, recolta ajunge la maturitate peste 70-80 de zile.

Daca alegeti sa plantati semintele in rasadnita si apoi le transplantati, trebuie sa asteptati recolta timp de 55 de zile de la transplantare. Frunzele se recolteaza toamna si este recomandat ca o parte din cotor sa ramana in pamant.

De la aviatie la agricultura

La cativa kilometri de Bucuresti, in comuna Joita, judetul Giurgiu, se afla ferma domnului Marin Dumbrava.

Fost inginer de aviatie, Marin Dumbrava este primul care a cultivat varza kale in Romania in urma cu 7 ani. Ideea cultivarii i-a venit dupa ce a vorbit cu persoane care aveau un stil de viata raw vegan. A pornit de la ideea de a cultiva legume in sistem ecologic. La inceput a cultivat pentru familie, pentru ca vroiau sa manance sanatos, apoi pentru prieteni.

Afaceristul roman isi aminteste ca a achizitionat din America 3 trei soiuri dintre care unul foarte bun cunoscut sub numele de Nero sau Dinozaur. Antreprenorul spune ca 1.000 de dolari au costat semintele si peste 1.000 de dolari transportul si certificatele fitosanitare. In anul 2010 a demarat procedurile de certificare.

Productia sa este distribuita in supermarket-uri sau poate fi achizitionata de la poarta fermei. Marin Dumbrava colaboreaza si cu institutele de cercetare din domeniul protectiei plantelor care vin si realizeaza studii chiar in ferma.


Tags: varza kaleafacere agricolaafacere la taraafacere in agricultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 5 - 12 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Afacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand

de Camelia Diaconu
04 Feb 2019
Tot mai multi oameni sunt dispusi sa lase agitatia marilor orase de-o parte si sa isi inceapa o noua viata intr-un loc curat si linistit. Mediul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]