Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Expansiunea uriasa a site-urilor de licitatii online

de Maria Nicutar 18 Mai. 2011 4780
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oamenii de pretutindeni acceseaza zilnic site-urile de licitatii online pentru a-si vinde sau pentru a achizitiona produsele dorite la preturi avantajoase si flexibile. Avantajul lor este ca au acces rapid la milioane de item-uri din categorii variate si pot negocia pretul pe care il vor plati sau isi pot face produsele vizibile catre un public divers fara a cheltui sume de bani pentru promovare.

Pe modelul eBay au fost concepute mii de alte website-uri cu trasaturi asemanatoare. Adevarata explozie a acestor afaceri aduce antreprenorul intr-o situatie anevoioasa de patrundere pe piata. Cu toate acestea, exista locuri libere pentru oamenii de afaceri doritori sa patrunda in acest domeniu.

Costurile de demarare a acestei afaceri au ca surse:

1.    Dezvoltarea unui website pentru aceasta afacere: proiectare, hosting, design, implementarea unui sistem de plata online,  mentenanta.

2.    Achizitionarea unui software de licitatii online. Acesta va fi responsabil cu tinerea evidentei produselor licitate si cu notificarea celor doua parti cand licitatia s-a finalizat.

3.    Promovarea afacerii dvs. Veti avea nevoie de utilizatori pentru site-ul dvs si ii veti castiga prin activitati de promovare si cu ajutorul strategiilor de marketing.

Profitul care va revine dvs. provine din comisioanele primite de la clientii care finalizeaza licitatii. Daca veti avea un sistem de plata solid va puteti usura munca infinit de mult, colectand comisioanele cu usurinta. Mai mult, in functie de produsele cautate de utilizatori puteti gasi furnizori si tot ce va ramane de facut este sa incepeti sa le comercializati.

Website-urile de licitatii nu se ocupa de livrarea produselor. In schimb,  trebuie sa asigure feedback-ul si un sistem de rating al utilizatorilor. In acest fel orice client poate bloca utilizatorii nedoriti si ii poate elimina din licitatiile pentru produsele sale.

In acest tip de afacere, alegerea unei nise se dovedeste a fi foarte profitabila. Website-urile de licitatii online pentru colectionari si anticari sau cele cu produse hand-made sau second-hand sunt la mare cautare in acest moment. Pozitionarea pe o anumita nisa reprezinta un proces esential pe care trebuie sa il ganditi cu mare grija inainte de orice demarare de proiect.

Patrunderea intr-o nisa suprasaturata este o greseala clasica pentru antreprenorii care nu cerceteaza indeajuns un domeniu.


Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Combaterea bolilor fungice in pomicultura: rolul crucial al fungicidelor

de Idei de afaceri
20 Mar 2024
In lumea pomiculturii, bolile fungice reprezinta o provocare semnificativa, afectand grav productia si calitatea fructelor. Combaterea acestor boli...

Stocarea si transportul laptelui in conditii de siguranta alimentara

de Idei de afaceri
14 Mar 2024
Industria laptelui este un sector vital in domeniul agroalimentar, jucand un rol crucial in alimentatia umana. Laptele este un aliment complex si...

Sfaturi pentru organizarea gradinii la trecerea dintre anotimpuri

de Idei de afaceri
06 Feb 2024
Esti pe punctul de a incepe o calatorie fascinanta prin tainele gradinii tale, acolo unde fiecare trecere dintre anotimpuri este un spectacol de...

FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]