Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rusia blocheaza importurile de porci, bovine si hrana de origine animala pentru vite, din cauza unor virusi periculosi

de Matei Antonescu 21 Mar. 2012 2754
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rusia a impus interdictia temporara pentru importurile de porci si bovine din toate tarile Uniunii Europene si saptamana viitoare se vor opri si achizitiile de hrana de origine animala pentru vite. Cauza este necesitatea de a opri raspandirea in spatiul comunitat a unor virusi periculosi, noteaza Mediafax.

Rusia a suspendat temporar importurile din UE de vaci, oi, capre si porci deoarece nu a primit informatii detaliate cu privire la masurile luate pentru eliminarea epidemiilor provocate de virusul Schmallenberg si al bolii limbii albastre in UE si nici rezultatele unor studii stiintifice, noteaza RIA Novosti.

Agentia federala de control veterinar si-a aratat ingrijorarea fata de lipsa controalelor asupra exporturilor din tarile UE catre Rusia. De asemenea, agentia de control veterinar a anuntart ca se vor opri, din data de 26 martie si toate importurile de hrana de origine animala pentru bovine din UE. Doar faina de peste si produsele obtinute din lapte fac exceptie de la aceasta decizie.

Virusul Schmallenberg este transmis de insecte si fost identificat in noiembrie 2011 prima data in orasul Schmallenberg din Germania. Au urmat cazuri in Olanda, Belgia, Franta, Marea Britanie si Italia. Boala este relativ beninga pentru animalele adulte si periculoasa pentru femelele gestante.

In Rusia exista teama de raspandirea bolii vacii nebune si decizia vine si ca o incercare de armonizare a legislatiei rusesti cu cea internationala.

Mediafax mai noteaza ca John Dalli, comisarul european pentru Sanatate si Karel De Gucht, comisarul european pentru Comert, si-au exprimat "dezamagirea profunda fata de acest embargou disproportionat si nejustifica", in conditiile in care virusul Schmallenberg nu afecteaza porcii.


Tags: import rusiarusia blocheaza importuri porcischmallenbergvirusul schmallenberg

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]