Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 4 greseli clasice de web design pentru site-ul afacerii

de Maria Nicutar 27 Mai. 2011 5093
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru orice antreprenor, website-ul dedicat afacerii sale are scopul de a castiga clienti noi, de a mari nivelul vanzarilor, vizibilitatea firmei si ofertei in randul utilizatorilor. Acestia se asteapta sa gaseasca un continut util, usor de accesat si intr-un format atragator. De aceea, pentru a va optimiza imaginea site-ului dvs. trebuie sa evitati cateva greseli comise cel mai des.

1.    Setarea contrastului si culorilor nepotrivite. Apelarea la serviciile unui web-designer priceput va poate salva de la pierderea utilizatorilor care va viziteaza site-ul. Acestia navigheaza rapid si daca sunt utilizatori ocazionali nu le veti capta atentia daca nu puneti la dispozitie o paleta de culori, tonuri si un contrast care sa nu oboseasca vederea si sa nu ingreuneze citirea.

2.    Paginile sunt prea aglomerate. Incarcarea paginilor cu prea mult continut, cu link-uri nefolositoare sau cu prea multe reclame va redirectiona clientii catre alte site-uri mai aerisite. Clientul oboseste cand i se cere sa ia decizii intr-un labirint de informatii fara legatura intre ele. De aceea, este recomandat sa grupati informatia in meniuri si submeniuri si sa adaugati cate pagini este necesar in loc sa  indesati informatia pe o singura pagina.

Mai mult, centrati-va atentia pe eliminarea textului prea lung intr-un singur calup. In schimb puteti grupa textele in ferestre mai mici si cu un preview atragator. Utilizatorii vor alege informatia necesara pe baza descrierii din preview.

Atentie mare la link-uri! Nu treceti cu vederea link-urile care directioneaza catre pagini invalide sau pagini in constructie. Mentenanta website-ului da o nota de profesionalism si respect fata de utilizatori.

3.    Grafica si poze de calitate slaba. Trebuie sa realizati ca website-ul dedicat afacerii dvs. este ca o carte de vizita si va poate crea o imagine favorabila daca investiti in serviciile specialistilor in web design si in achizitionarea de imagini care sa starneasca interesul utilizatorilor pentru continutul sau. Folosirea imaginilor gratuite din stock-urile de pe internet va poate face sa pierdeti multi clienti. Ganditi-va ca exista posibilitatea ca aceleasi poze sa mai fi fost utilizate si de alte site-uri, iar refolosirea lor va imprima o reputatie slaba. Alegeti imagini pentru care sa platiti si pentru care sa detineti drepturile de autor. In acest fel va veti asigura ca sunteti singurul website care detine o anumita imagine.

4.    Nu folositi aplicatiile Flash sau muzica automata. Ambele indeparteaza utilizatorii foarte rapid de pe site-ul dvs.

V-am prezentat cateva greseli pe care designerii le comit atunci cand proiecteaza imaginea unui site. Cea mai buna metoda de a va asigura ca veti avea un website functional si atragator este sa apelati la personal specializat care va poate pune la dispozitie un portofoliu impresionant si relevant pentru afacerea dvs.


Tags: website afaceremagazin onlineafaceri onlinegestionare sitecreare site

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Magazin online in 7 pasi. Ce sa iei in calcul daca vrei sa incepi un business online

de Bianca Tila
05 Dec 2023
Orice afacere are nevoie de prezenta online, iar un site web bine realizat va aduce succesul afacerii imediat. Nu se putea mai usor sa-ti faci un...

Afaceri online: cum sa incepi si sa cresti o afacere online de succes

de Bianca Tila
20 Feb 2024
Spiritul antreprenorial a inceput sa prinda la romani, avand in vedere ca tot mai multi tineri viseaza la o afacere. De cele mai multe ori, produsele...

10 avantaje ale unui magazin online fata de unul fizic

de Idei de afaceri
01 Iun 2022
Magazinele online au cucerit piata in Romania si din ce in ce mai multi antreprenori aleg sa-si desfasoare afacerile pe Internet. Inainte de a te...

Afaceri online care chiar fac bani

de Florin Amariei
18 Sep 2019
Sa pornesti o afacere n-a fost niciodata mai usor, avand in vedere oportunitatile pe care ni le aduce chiar in confortul casei noastre internetul....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]