Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Creativitate in managementul problemelor in afaceri!

de Maria Nicutar 05 Mai. 2012 2553
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand discutam despre antreprenori si despre afacerile lor, implicit discutam despre riscuri, probleme inerente unui start-up sau pentru o perioada de dezvoltare, despre dificultati, obstacole si nu numai. Realizam faptul ca in afaceri exista multe impedimente, impedimente care ne fac viata putin mai spinoasa. Per total, castigatorii in afaceri vor fi cei care se vor folosi de creativitate pentru a intrece obstacolele, pentru a evita riscuri, pentru a rezolva probleme in mod cat mai simplu posibil.

Iata pasii necesari pentru a veni cu strategiile potrivite de management al problemelor in afaceri, strategii bazate pe creativitate continua:

1. Clarificati situatia in care va aflati!
Multi antreprenori nici nu isi dau seama ca afacerile lor se confrunta cu o anumita problema si in caz pozitiv, multi nu realizeaza anvergura sa si potentialele efecte asupra intregii companii. In consecinta, este vital sa stiti exact care sunt problemele cu care aveti de-a face, riscurile care va asteapta in fata. Este esential sa cunoasteti impactul lor asupra afacerii, urgenta cu care se cer solutii, sursele care au generat problemele sau riscurile. Aceasta ultima conditie va va ajuta sa preveniti astfel de probleme pe viitor, prin eliminarea surselor generatoare.

2. Generati ideile pe baza carora veti concepe solutii potrivite pentru rezolvarea problemelor cu care aveti de-a face. Aveti nevoie de multiple idei potrivite pentru problemele si dificultatile in cauza. Organizati sesiuni de brainstorming si cooptati profesionistii, expertii si consultantii care va pot ajuta sa decideti care sunt cele mai viabile solutii pe care le puteti implementa pentru a va aduce afacerile pe drumul corect.

3. Implementati solutiile potrivite la timpul potrivit si cu ajutorul angajatilor potriviti. Suna a fi o situatia extrem de dificila si, de cele mai multe ori, asa si este. Este nevoie de sincronizare in randul acestor trei elemente pentru a va rezolva problemele cu succes. De multe ori venim cu solutiile cele mai eficiente dar le implementam prea tarziu sau lasam pe mainile angajatilor nepotriviti eforturile de descurcare a unor situatii pentru care nu sunt pregatiti.


Tags: management afaceriprobleme afacerisolutii problemesolutii afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]