Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine este primul antreprenor roman acceptat in programul EY Accelerating Entrepreneurs

de Nita Alina 13 Feb. 2017 5634
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Programul EY Accelerating Entrepreneurs ajuta startup-urile cu ritm inalt de crestere din intreaga lume sa isi extinda afacerea prin intermediul indrumarilor personalizate si al networking-ului. Programul este conceput pentru a sustine dezvoltarea afacerilor antreprenorilor din tehnologie pentru a deveni lideri ai pietei globale de maine.

Antreprenorul Alexandru Holicov este primul antreprenor roman acceptat in programul EY Accelerating Entrepreneurs, care se adreseaza startup-urilor centrate pe tehnologie.

Alexandru Holicov, CEO Adservio, conduce de 9 ani un business care imbina tehnologia cu educatia, cu 15 angajati si investitii de 1,5 milioane de euro.

Conform programului Accelerating Entrepreneurs, Alexandru participa in perioada 8 - 10 februarie alaturi de alti 24 de antreprenori din 18 tari la EY Strategic Growth Forum Mediterranean, de la Roma. Acest eveniment-cheie al programului isi propune sa conecteze antreprenori, investitori si lideri guvernamentali si sa incurajeze strategiile de crestere in cadrul regiunii mediteraneene si in intreaga lume. De altfel, majoritatea antreprenorilor considera ca dezvoltarea de relatii de business este vitala pentru cresterea afacerii, dupa cum arata Barometrul startup-urilor din Romania realizat in 2015 de EY. 64% dintre respondenti participa la cel putin un eveniment de networking in medie intr-o saptamana.

In cadrul evenimentului, antreprenorii vor beneficia de consultanta din partea unui expert EY privind planurile de dezvoltare si vor avea oportunitatea de a-si crea relatii de mentorat cu oameni relevanti din industrie. Mai mult, pentru prima oara, antreprenorii din zona EMEIA si cei din zona Asia-Pacific din programul EY se vor intalni in cadrul aceluiasi eveniment si vor avea ocazia sa-si impartaseasca experienta de business.

Ideea business-ului sau a plecat de la dorinta de a revolutiona sistemul educational din Romania. Astfel, in 2008, imediat dupa terminarea Liceului de Informatica din Iasi, a derulat un focus-grup cu parintii, elevii si profesorii de la liceul Vasile Alecsandri din Iasi, iar rezultatele au stat la baza definirii afacerii.

In 2009 a dezvoltat si a lansat o platforma de management educational, liceul din Iasi devenind unul dintre primele din lume cu sistem electronic educational integrat. La inceput, aceasta a functionat ca un catalog scolar electronic si indeplinea functiile esentiale din jurul activitatii de clasa. Treptat, functionalitatile platformei s-au adaptat la nivelul utilizatorului. Astfel, Adservio a devenit o platforma de management educational care are peste 100.000 de utilizatori: profesori, elevi, parinti, directori de scoli.

In prezent, Adservio pune la dispozitia scolilor rapoartele de activitate ale cadrelor didactice, permite vizualizarea cataloagelor in format electronic, generarea de rapoarte catre Inspectorat si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si ofera informatii actualizate despre orice activitate din scoala.

Directorii au acces la orice informatie, de absolut oriunde. Profesorii au posibilitatea sa-si creeze rapid grupuri si clase, sa aloce si sa corecteze teme, sa programeze lucrari de control si teze, sa urmareasca progresul elevilor si sa tina legatura direct atat cu elevii, cat si cu parintii. Eliminarea birocratiei si contactul direct cu toate partile interesate sunt principalele beneficii oferite.

Parintii au acces la situatia scolara, de la note la grafice de evolutie, iar copiii la instrumente diverse de la lucrul in echipa si transmiterea temei direct catre profesor, la teste IQ, librarie online cu peste 9000 de titluri de carti si manuale, albumul clasei si altele.

In cadrul scolilor care au ales Adservio, rata absenteismului a scazut cu 60%, iar in unele cazuri, media pe clasa a crescut cu un punct.

Accesul se face pe baza de licenta, care se plateste per elev si costa in jur de 4 lei. Costurile pot fi achitate de primarii, scoli, parinti.

„Am creat acest business pentru a revolutiona educatia. Banii vor fi un raspuns la munca noastra, dar scopul nostru este sa schimbam lumea,” declara Alexandru. In momentul de fata, peste 50 de unitati scolare din Romania, publice si private, folosesc platforma Adservio. Platforma are o interfata bilingva (in romana si in engleza), pentru ca antreprenorul isi doreste sa extinda afacerea in alte tari europene.

Prin participarea la programul EY Accelerating Entrepreneurs, Alexandru Holicov va beneficia de consultanta de business din partea EY, de participarea la o sesiune EY Growth Navigator™ si de oportunitatea de a cunoaste antreprenori de top din intreaga lume.


Tags: antreprenori de topoportunitati de afaceriidee de afacerestart-up

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]