Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 stiluri si tendinte in design interior

de Zenobia Badescu 13 Iul. 2011 7459
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De multe ori va intrebati ce se poarta si care sunt tendintele in design interior. Ce look sa dati camerei dvs? Care sunt materialele cele mai potrivite? Raspunsul specialistilor privind ceea ce se poarta este ca stilul clasic nu se va demoda niciodata. In ceea ce priveste tendintele, se afirma tot mai mult ca stilul modernist imbinta cu elementele decorative clasice.

Intre acestea, se regasesc o serie de stiluri consacrate, stiluri care pot coexista. Acestea sunt potrivite, in special, pentru amenajarile de locuinte si se pot transforma in oportunitati de obtinere de profit pentru firmele specializate sau pentru designerii de interior. Iata 12 dintre ele!

1.    Stilul Bauhaus – reprezinta un concept de design care domina arhitectura si designul interior prin simplitate si functionalitate.
Caracteristici reprezentative:peretii albi fara lambriuri si baghete inguste, pereti partial din caramizi de sticla, tamplarie simpla, corpuri modulare de mobilier. Se folosesc biblioteci si servante joase cu modele simple si functionale, produse la nivel industrial.

Acest stil porneste de la principiile arhitecturii clasice, cuvantul de ordine fiind simplitatea. Accentul este pus pe functionalitate, spatialitate, curatenie, fara elemente decorative sau accesorii luxoase.

2.    Stilul Vintage. Prezent si in amenajari interioare, stilul vintage include tot ceea ce este vechi. Ce inseamna asta? In sens general, sunt obiecte gasite in podul bunicii sau diverse articole achizitionate de la magazinele de antichitati.

3.    Stilul Country. In tendintele anului 2010, se contureaza o revenire la caminul cald si primitor cu mobilier de altadata, reinventat acum in varianta moderna. In stilul traditional – country, English Country este o interpretare a designului englezesc traditional cu elemente specifice (sfesnice, vase de portelan, plante uscate inramate, perne cu motive floarale, peisaje in rame de lemn sau aurite, pereti tapitati).

4.    Stilul Mediteranean (spaniol modern). Caracteristici principale:mozaicuri pe pereti si podele, piese de mobilier simple si functionale, dar si formale, mici cu picioare ornate, seminee din fier forjat, corpuri de iluminat filigranate. Este tot un stil rustic, care ofera o imagine clada si primitoare.

5.    Stilul oriental. Amenajarile sunt simple, cu spatii rar finisate si pereti luminosi. Mobilierul este, in general, simplist, dar masiv, din lemn aromat inchis la culoare. La capitolul accesorii insa, decorul este foarte bogat, compus din carpete orientale, masute, taburete, fructiere, obiecte din jad, fildes, coral sau onyx.

6.    Stilul contemporan. Se remarca prin cateva elemente definitorii:linii si forme simple, culori neutre, accesorii limitate si bine puse in evidenta, renuntarea la materiale traditionae, Sunt adesea folosite culoarea neagra pentru podele sau covoare sau forme geometrice puse in spatii austere dominate de culori primare. Atat accesoriile decorative, cat si obiectele de arta au dimensiuni mari si prin asta ajung sa domine interiorul si sa ii dea personalitate.

7.    Stilul Romantic. Acesta este un concept care foloseste combinatii de culori linistitoare, mobila pictat, imprimeuri elegante si texturi bogate. Pentru draperii, asternuturi sau perne se utilizeaza materiale bogate si moi, precum catifea, matase si satin. Feminitatea este cheia unui spatiu decorat in stil romantic.

8.    Stilul Art Nouveau (arta noua). Este un stil al secolului XX care nu se inspira din trecut, ci se bazeaza pe elemente naturale. Motivele vegetale sunt dominante, alaturi de folosirea intensa a fierului forjat pentru realizarea de detalii si ornamente sau de bucati mari de sticla cu forme neregulate.

9.    Stilul Eclectic cuprinde o mare varietate de stiluri din perioade diferite, alaturarea de elemete moderne celor traditionale. Este nevoie de mare ingeniozitate pentru a utiliza culori, forme, texturi sau finisaje comune mai multor stiluri. De asemenea, paleta coloristice este foarte variata, dar este bine ca aceasta sa fie „legata” prin cateva culori neutre.

10.    Stilul Toscan. Interioarele decorate in stil toscan ofera un cadru rustic, scaldat de soare, caracterizat prin cateva elemente definitorii :pardoseala din piatra, mobilier simplu si accente elegante din fier. Piesele de mobilier variaza de la stilul rustic sau folk pana la cel clasic, cu elemente realizate manual. Incrustarea si poleirea sunt alte caracteristici ale mobilei toscane.

Aflati cum puteti demara o afacere in amenajari interioare!



Tags: amenajari interioarestiluri amenajaredecoratiuni interioare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Amenajari interioare - tipuri de pereti si compartimentari

de Zenobia Badescu
05 Nov 2011
Peretii reprezinta elemente determinante pentru personalizarea spatiilor de interior, delimitand volume si creand spatii care fie separa, fie, din...

Legislatie - autorizatii necesare pentru lucrari de amenajari interioare

de Matei Antonescu
04 Nov 2011
Pentru realizarea lucrarilor de amenajari interioare care presupun desfiintarea si reconstructia unor pereti interiori, realizarea unor goluri in...

Gips-cartonul - Cel mai prietenos material folosit in afacerile de amenajari interioare

de Zenobia Badescu
15 Sep 2011
Amenajările interioare cu sisteme tip gips -carton reprezintă un serviciu binecunoscut pe piaţa construcţiilor, aceste materiale fiind produse...

Amenajari interioare pentru birouri si locuinte

de Mihai Balescu, Silvia Bucsan
09 Mar 2007
Pana in urma cu 10 ani, reamenajarea locuintei sau a biroului se reducea la varuitul sau vopsitul peretilor intr-o noua culoare, la...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]