Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 semne ca nu esti seful ideal pentru angajatii tai

de Matei Antonescu 26 Iul. 2011 3364
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De foarte multe ori se intampla ca sefii sa nu fie placuti deloc de catre angajatii sai si totusi, se intampla foarte des in aceste cazuri ca respectiva companie sa urmeze un curs profitabil in majoritatea timpului. In acelasi timp, exista si acel gen de sefi care nu reusesc sa imprime o unitate optima in randul angajatilor, care distrug inovatia si creativitatea la locul de munca si isi deturneaza propria profitabilitate in afaceri.

Iata cele mai evidente 3 semne ca nu esti cine ar vrea angajatii tai sa fii:

1.    Angajatilor le este frica de tine. Daca ai observat ca angajatilor le este greu sa porneasca o discutie cu tine, ezita, se fastacesc ca niste copii de gradinita, rad foarte zgomotos la orice gluma ai face samd, este clar ca nu esti seful pe care si-l doresc. Am vazut cu totii aceste scene in filme si le-am citit in carti.

Sefii au acest dar de a imprima un sentiment de teama din cauza faptului ca detin o autoritate asupra angajatilor, ii conduc, ii controleaza si atunci se intampla sa isi piarda usurinta cu care apeleaza la tine, cu care te solicita pentru diverse actiuni. Solutia este sa conduci oamenii cu ajutorul bunavointei, nu cu ajutorul fricii sau amenintarilor, fie ele vadite sau voalate.

2.    Angajatii tai nu stau prea mult in firma. Daca firma pe care o conduci detine o rata mare de rulaj de angajati, atunci este posibil sa existe o problema legata de tine. Salarizarea, celelalte beneficii, laudele, criticile, samd. sunt probleme care se leaga de tine si sunt responsabilitatea ta. Mai mult, un sef va sti sa compenseze lipsa beneficiilor materiale cu alte modalitati avantajoase pentru angajatii sai.

Fie ca le oferiti mai mult timp liber, posibilitatea de a urma cursuri, seminarii si training-uri si de a creste din punct de vedere profesional, toate sunt binevenite si pot face un membru al personalului sa se razgandeasca si sa ramana alaturi de firma.

3.    Angajatii sunt seriosi in permanenta in preajma ta. Daca observi acest semn, poate fi cazul sa iti schimbi putin modul de a trata lucrurile la locul de munca. Faptul ca angajatii tai isi reprima starile si sentimentele reprezinta baza pentru reprimarea creativitatii, originalitatii si inovatiei la locul de munca.

Este recomandat sa lasi angajatii sa isi dea frau liber imaginatiei, sa devina persoane creative si sa aiba libertatea de a-si exprima starile si ideile si cand esti in camera si cand nu esti prezent.




Tags: angajatisefseful idealafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]