Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile ca trainer pentru copii

de Zenobia Badescu 22 Ian. 2012 5589
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cursurile pentru dezvoltare personala sau trainingul profesionist pentru copii este astazi un serviciu des solicitat si aflat pe un trend ascendent la nivel national. Asta pentru ca, pe de o parte, timpul parintilor este limitat, cunostintele lor in anumite domenii de asemenea, iar pe de alta parte cerintele sociale si educationale din zilele noastre au crescut.

Astfel, aparitia unor servicii de educatie complementara sau nonformala era iminenta.
Educatia oferita de familie sau de institutii acopera doar o parte din pregatirea si formarea unui copil. Nu ne referim aici la cursuri de limbi straine, balet, inot, teatru sau dans, care sunt desigur foarte bune; vorbim despre traininguri de dezvoltare personala care urmaresc construirea unei fundatii emotionale, sociale si cognitive ferme.

Practic, averea de care copilul se va folosi toata viata. Subliniem ca scopul de baza al acestor programe educationale este in primul rand dezvoltarea psihica, emotionala, si abia in plan secundar posibilitatea participarii la programe specifice pentru dezvoltarea unor abilitati sau competente. Aceste programe educationale nonformale pe care doream sa le fi avut „pe vremea noastra” le putem oferi astazi copiilor nostri, ca pe un dar deosebit, fiind mijlocul cel mai potrivit pentru a se modela, dezvolta si invata.

Bucuria imensa de a fi parinte este impletita de o uriasa responsabilitate pentru cresterea si educatia puiului de om. O responsabilitate uneori coplesitoare pentru tot ce faci si spui de-a lungul anilor stiind ca toate acestea vor avea o mare importanta si influenta asupra urmasului tau. O scoala a parintilor, mult timp si, mai ales, multa rabdare si stapanire de sine sunt ingrediente de care avem neaparata nevoie.

Din nefericire, fie ne lipseste aceasta scoala a parintilor, fie timpul, fie calmul si, practic, undeva tot gresim sau omitem ceva in procesul acesta lung si anevoios prin care copilul nostru trebuie sa ajunga un adult echilibrat si fericit. Apoi, chiar daca reusim sa avem atitudinea corecta atunci cand suntem in preajma lui, ce se intampla cand intra in contact cu alte persoane sau copii? Oricat de multe lucruri am invata noi ca parinti trebuie sa avem in vedere si instruirea copilului pentru ca acesta sa stie natural cum sa raspunda sau sa actioneze in orice conjunctura s-ar afla sau orice decizie ar trebui sa ia.

Bunicii au partea lor de contributie in educatie, bona, gradinita si/sau scoala de asemenea, si totusi... ne dorim mai mult pentru copiii nostri si, de fapt, este nevoie de mai mult. Noua, tuturor, societatea ne cere mai mult, dezvoltarea este continua si fireasca, micutii trebuie sa urmeze acest trend. Cum sa faca ei acest drum pastrandu-si copilaria, inocenta si bucuria in cea mai frumoasa parte a vietii lor? Sa nu se simta impovarati de reguli pe care trebuie sa le invete si sa le aplice mereu? Exista o cale placuta care nu-i impovareaza si nu le stirbeste cu nimic bucuria copilariei. Isi pot insusi toate lucrurile utile dezvoltarii lor in joaca, treptat, cu ajutorul unor instructori care s-au pregatit special pentru a crea activitati libere, pe placul copiilor, insa controlate discret de ei.

Sistemul educational al acestor instructori nu este bazat pe memorare si reproducere, ci pe stimularea gandirii si a creativitatii copilului, pe formarea increderii in fortele proprii, a atitudinilor si trasaturilor de caracter.

Instructorul sau trainerul este cel care formeaza, modeleaza sau pregateste, in cazul de fata copilul, pentru o anumita activitate, mod de dezvoltare, comunicare, atitudine etc. Astfel, trainingurile pentru copii sunt adaptate, structurate si prezentate intr-o maniera diferita de cele pentru adulti, pe intelesul copiilor si intr-o atmosfera specifica varstei lor.

Educatia oferita de familie sau de institutii acopera doar o parte din pregatirea si formarea unui copil. De aceea este nevoie si de educatie complementara sau non-formala. Cei care iubesc copiii si au veritabile calitati de pedagog pot deveni cu usurinta traineri. Satisfactiile morale si financiare sunt deosebite.

>>>Aflati toate detaliile demararii unei afaceri ca trainer pentru copii in cadrul ghidului disponibil chiar aici!


Tags: trainer pentru copiiafaceriafaceri trainer pentru copii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]