Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile pe timp de criza? Iata regulile jocului!

de Matei Antonescu 22 Apr. 2012 4092
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unele afaceri profitabile se mentin astfel si pe timp de criza, si in perioadele cele mai aspre ale unei economii instabile, subrede. Cum reusesc? Ce actiuni intreprind? Pe ce strategii mizeaza? Care sunt regulile de aur ale jocului pe timp de criza pentru afaceri profitabile timp indelungat?

Haideti sa vedem care sunt cele mai importante reguli pentru afaceri profitabile pe timp de criza, reguli oferite de Geoffrey James pentru INC:

1. Nu te concentra pe temerile care te preseaza.
Secretul consta in motivatia de a intrece orice obstacol care se iveste in calea afacerilor pe care le conducem. Nu va afundati in marea de stiri negative ci concentrati-va pe resursele pe care le aveti la dispozitie pentru a va creste entuziasmul si starea de spirit pozitiva.

2. Treceti pe ofensiva, renuntati la pozitia defensiva. O pozitie defensiva ar putea distruge si ultima speranta de succes. Cautati noi surse de profit, stabiliti obiective si mai agresive, implementati strategiile de care va temeati pana in acest moment. Cu alte cuvinte, pe timp de criza, pentru afaceri profitabile este nevoie de asumarea unor riscuri majore, insa alese in mod inteligent, in mod strategic.

3. Implementati noi policiti de preturi. Pe timp de criza, pentru afaceri profitabile este nevoie de strategii de preturi care sa functioneze pentru diverse segmente ale audientei tinta. Secretul consta in adaptabilitate, in modelarea preturilor pentru a intampina nevoi si dorinte din randul audientelor tinta pe care va bazati pentru profituri consistente.

4. Re-prioritizati-va oportunitatile. Pe timp de criza este nevoie de o rearanjare a surselor din care sperati sa obtineti profit. Este nevoie de o restrucutare majora si care va poate repune in joc sau care sa va mentina pe linia de profitabilitate.

5. Mizati pe networking ca sursa de profituri considerabile. Strategiile de networking sunt consideratea a fi strategii eficiente si care necesita investitii banesti reduse, strategii perfecte pentru contextul unei crize economice.

6. Mentineti-va rata de vanzari. Chiar daca nu veti obtine aceleasi rezultate ca inainte de criza economica, este esential sa pastrati numarul de incercari de vanzari prin telefon, fata-in-fata, numarul de scrisori de vanzare si nu numai.

7. Luati hotararea de a va distra si cand criza isi face de cap. Este extrem de dificil sa incercam sa ne mentinem tonusul pozitiv pe timp de criza, insa este esential pentru a creste afaceri profitabile sau pentru a le mentine pe linia continua de rezultate pozitive. Incercati sa va pastrati motivatia, pasiunea si entuziasmul in stare activa.


Tags: afaceri profitabileafaceriafaceri profitabile pe timp de criza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]