Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum scapam de stres in viata profesionala?

de Matei Antonescu 13 Iul. 2011 4462
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Stresul ne acapareaza cateodata intreaga activitate profesionala si deturneaza buna functionare a afacerilor si cea din viata personala. Stresul poate fi combatut prin metode simple si trebuie tratat ca o problema rezultata dintr-o eficienta defectuoasa cu care ne gestionam resursele primare:banii, timpul, efortul samd. De aceea, expertii ne recomanda sa lucram acolo unde trebuie lucrat, si anume la radacina problemei.

In cazul nostru, stresul vine dintr-o proasta managerizare a timpului, a resurselor financiare, dintr-o interactiune neoptimizata cu ceilalti colegi de la locul de munca sau cu angajatii nostri. Antreprenorii se gasesc de foarte multe ori in situatii in care o intreaga afacere are de suferit din cauza situatiilor in care acestia se lovesc de stres si tensiune.

In primul rand, este nevoie de un program fix care sa preia problemele de rezolvat in ordinea prioritatii lor. Nimic nu este mai stresant decat sa stii ca ai un set amplu de probleme care te preseaza si iti creeaza stari de tensiune.

In al doilea rand, fie ca muncesti de acasa sau de la birou, spatiul in care iti desfasori activitatea trebuie sa fie in permanenta curat si bine organizat. Daca resursele financiare iti permit, angajeaza personal pentru mentinerea curateniei si organizeaza-ti cat mai bine spatiul in care trebuie sa te concentrezi asupra muncii tale. Vei observa in cel mai scurt timp o buna imbunatatire a performantelor tale si o stare de destresare majora.

Il al treilea rand ai nevoie de multa putere de delegare. Chiar daca se spune ca un lucru bine facut este cel facut de mainile tale, trebuie sa dai drumul catorva responsabilitati si sa te concentrezi pe cele care iti solicita prezenta cu adevarat. Gandeste-te bine daca trebuie neaparat sa faci tu o livrare sau poti sa rogi sau sa platesti pe cineva sa iti ia de pe maini aceasta sarcina care iti mananca timpul in loc sa oferi productivitate intr-o alta directie.

Per total, stresul are leac si trebuie cautat acolo unde apare. In acelasi loc vom gasi cele mai bune solutii pentru a ne readuce linistea si buna dispozitie in viata noastra profesionala.




Tags: stres la locul de muncastres viata profesionalastresul

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]