Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ecosistemul viperelor

de Zenobia Badescu 20 Dec. 2011 5132
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea viperelor pentru venin a devenit o activitate banoasa in intreaga lume. Industria farmaceutica si cea cosmetica beneficiaza din plin de pe urma folosirii veninului de vipere. Acesta se comercializeaza la preturi mai ridicate decat gramul de aur si o ferma de vipere nu ridica dificultati imense pentru antreprenorii doritori sa patrunda in acest sector de interes larg.

Iata cateva detalii referitoare la ecosistemul viperelor, detalii extrase din afacerea la cheie “Ferma de vipere”.

Vorbim in prezent despre raspandirea de odinioara a viperelor. Astfel, vipera cu corn –  ammodytes ammodytes, care este in speta subiectul central al acestei afaceri, traia in toata regiunea de mijloc si de sud-est a Europei, dar a fost aproape exterminata din arealul ei de viata, atat din cauza faptului ca a fost socotita un animal daunator, cat si din pricina spaimei ancestrale a oamenilor fata de serpi.

Vipera este o specie de provenienta mediteraneana, considerata acum amenintata si strict protejata. Ea fost ucisa in proportii masive deoarece a fost considerata daunatoare si periculoasa. Totodata, viperele au fost colectate ilegal de catre „herpetologi amatori” cu scopul de a fi vandute sau tinute in captivitate. O buna parte dintre exterminatori este reprezentata de cei care au dorit sa se imbogateasca peste noapte din afacerile cu venin de vipera.

Populatiile de vipere din Romania erau considerate in literatura stiintifica, inca din anii ‘80, printre cele mai amenintate din intreaga Europa, iar dintre cele doua subspecii de la noi, cea din Dobrogea, vipera  ammodytes montandoni, a devenit atat de rara, incat in prezent este listata drept critic periclitata la nivel national, iar efectivele totale ar putea sa nu fie mai mari de cateva sute.

Spre exemplu, pe Ciucarul Mic, populatia de vipere concentreaza toate problemele cu care se confrunta aceasta specie in Romania, se afirma in National Geographic nr. 83 din martie 2010. „E un adevarat  cocktail letal: distrugerea habitatului pentru drumuri, cariere de piatra, pasunatul intensiv cu capre, persecutia indelungata si acum colectarea ilegala pentru ferme de venin” – este de parere Viorel Popescu, doctorand in herpetologie la Universitatea din Maine, SUA, care s-a ocupat cu studiul acestei specii in programul LIFE.

„Faptul ca hiberneaza in grup, necesitatile stricte de habitat si comportamentul neagresiv fac vipera-cu-corn extrem de vulnerabila, iar daca nu se va trece rapid la protectie din partea autoritatilor, altfel decat pe hartie, viitorul arata foarte sumbru pentru aceasta specie in Romania”, spune acesta.


Cititi restul capitolului si toate informatiile necesare pentru a porni o afacere profitabile cu propria dvs ferma de vipere.


Tags: ecosistemul viperelorvipera ammodytes ammodytesafaceri cu venin viperecresterea viperelor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ferma de vipere - Nivelul optim al temperaturii pentru cresterea viperelor in mod corect!

de Ideideafaceri.ro
28 Iun 2012
In cadrul unei ferme de vipere este mai mult decat necesar sa puneti la punct un sistem de termostatare cat mai eficient si mai viabil, pe care sa...

Vipera ammodytes ammodytes si vipera ammodytes montadoni

de Zenobia Badescu
20 Dec 2011
Crescatoriile de vipere prezinta numeroase avantaje pentru cei care se orienteaza catre acestei idei de afaceri noi si de viitor in Romania. Piata...

Cresterea viperelor pentru venin - Crescatoria de soareci

de Ideideafaceri.ro
22 Nov 2011
Cresterea viperelor pentru venin se dovedeste o activitate din ce in ce mai cautata de romanii care se incumeta sa investeasca bani in ea....

Ferma de vipere pentru venin - Secrete in cresterea viperelor

de Ideideafaceri.ro
19 Nov 2011
Ferma de vipere a cunoscut o crestere foarte mare in randul investitorilor straini si mai nou si a investitorilor din Romania. Ne orientam catre idei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]