Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 greseli pe care le fac antreprenorii in afacerile online

de Liliana Constantin 11 Ian. 2011 2952
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esti gata sa te lansezi intr-o afacere online? Inainte de a trece la lucru, trebuie sa cunosti importanta fenomenului social media si sa intelegi strategiile care ar trebuie aplicate de departamentul tau de PR.

1. Evita sa pleci la drum fara un plan.

Nu incepe sa folosesti platformele de blogging, Twitterul, Facebookul sau alte instrumente de social media la intamplare. Asigura-te ca stii mai intai de toate care este mesajul pe care vrei sa il transmiti, ce mijloace vor fi folosite cel mai mult, care este publicul target si in ce mod vor beneficia acestia de pe urma continutului si relatiilor pe care le creezi prin intermediul social media.

2. Sa nu ai o politica social media este o greseala.

Comportamentul tau in social media trebuie sa evidentieze modul in care angajatii se comporta in universul online atat la serviciu, dar si in timpul liber. Ai grija ca toate mesajele care vin din partea angajatilor sa fie in concordanta cu valorile companiei si ale brandului.

3. Planul de afaceri e facut pentru alti clienti decat cei online.

Vezi in ce medii online isi petrece timpul publicul target. Afla ce prefera clientul tau ideal si in ce masura este acesta un iubitor al tehnologiei. Doar daca le inveti preferintele in ceea ce priveste instrumentele online si diferitele medii virtuale pe care acestia le prefera, vei sti cum sa faci ca produsul tau sa ajunga la ei.

4. Continut slab fara o tema anume

Ceea ce oferi clientilor in materie de continut trebuie sa aiba un focus si sa ii ajute pe acestia cu informatii utile. Incearca sa oferi in permanenta continut puternic, bine gandit si care sa lase impresia ca ofera informatii de valoare care pot fi folosite de clienti.

5. Fii online si azi, dar si maine.

Pe cat e de usor sa fii vizibil pe Internet, e tot atat de usor sa devii invizibil. E suficient sa iti abandonezi pentru o perioada promovarea afacerii prin instrumentele social media, iar clientii vor uita ca existi. Nu uita, Internetul inseamna pentru consumatorul tau o galerie imensa de magazine si o atentie redusa pentru fiecare in parte. Tine de tine sa fii in permanenta vizibil si sa ii atragi atentia intr-un mod cat mai original.

Relatia ta cu mediul online si cu tot ceea ce inseamna social media este o relatie care dureaza atata vreme cat exista si afacerea ta. Asa cum nu iei pauza de la dezvoltarea afacerii tale, nu te opresti nici din folosirea acestor instrumente de promovare online.



Tags: greseliantreprenoriafaceri online

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

6 reguli de aur pe care antreprenorii adevarati le cunosc si le respecta!

de Maria Nicutar
28 Iul 2014
Nu doar ca le cunoastem, dar le respectam cu toata strictetea pentru ca sunt reguli de aur care guverneaza modul in care afacerile de succes...

Ce minciuni ne spun antreprenorii? Iata cateva!

de Maria Nicutar
22 Mar 2014
Cate minciuni spunem zilnic? Haideti sa fim sinceri macar cateva minute si sa numaram sutele de minciuni pe care le spunem zilnic. Incep...

De ce unii antreprenori vor fi mereu cu un pas in fata

de Maria Nicutar
16 Ian 2014
O singura afacere, doi antreprenori, doua cai de actiune, 2 minti stralucite in felul lor specific, 2 rezultate complet diferite. In principiu, orice...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]