Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai folosite replici cand evitam sa intram in lumea afacerilor

de Maria Nicutar 09 Aug. 2011 4416
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cei mai multi dintre noi pot deveni oameni de afaceri, chiar daca discutam de idei de afaceri mici, idei de afaceri demarate cu bani putini, idei de afaceri simple, idei de afaceri noi sau clasice samd. Problema este ca ne este frica si frica este un element bun pana la un anumit punct. Frica ne ajuta sa devenim mai precauti in procesul de selectare a ideilor de afaceri, ne ajuta sa evitam ideile neinspirate, ne ajuta sa ne indreptam catre idei de afaceri mai avantajoase.

Iata cele mai folosite replici atunci cand se evita lumea afacerilor:
1.    „Nu detin timpul necesar pentru a-mi initia ideile de afaceri.”
Ideile de afaceri mici, simple nu trebuie demarate si conduse timp de 24 de ora zilnic. Puteti sa incepeti prin a va initia ideile de afaceri incet, treptat, ocupandu-va de cate o activitate pe rand, pana cand va veti demara proiectul.

2.    „Nu am capitalul necesar pentru a-mi demara ideile de afaceri.”
Nu este nevoie sa va initiati ideile de afaceri cu un capital solid, enorm
, sa va indatorati la 10 banci, 3 vecini si jumatatea de neam. Incepeti incet, puneti bani deoparte, cumparati necesarul de echipamente sau instrumente, materiale de lucru samd pe rand.

3.    „Nu am experienta necesara/specializarea necesara pentru a-mi demara ideile de afaceri.”
Experienta se castiga in timp. Apucati-va de studii, de cursuri, lucrati in domeniul care va pasioneaza si veti descoperi ca uneori si cateva luni reprezinta o perioada indeajuns de lunga pentru a castiga experienta si cunostintele necesare pentru a va demara ideile de afaceri.

Mai mult, luati legatura cu diversi specialisti, profesionisti, prezentati-le ideile dvs de afaceri si luati in calcul un parteneriat. Sa spunem ca doriti sa va demarati o afacere cu o ferma piscicola si detineti capitalul necesar, spatiul si nu stiti ce aveti de facut. Ei bine, discutati cu cineva care detine specializare si experienta in acest domeniu si asociati-va intr-o afacere profitabila.

4.    „Nu stiu daca as fi potrivit ca om de afaceri.”
Nu toti oamenii sunt gata de antreprenoriat si majoritatea au gresit mult pana sa devina antreprenori de succes. Antreprenoriatul se invata ca si matematica sau istoria.

5.    „Imi este teama de situatia in care ideile mele de afaceri vor esua.”
Esecul trebuie luat in calcul la fel ca si succesul. Esecul si succesul sunt doua situatii cu care ne confruntam in functie de disponibilitatea noastra de a schimba cursul afacerilor in care ne implicam. Afacerile sunt modelabile, ideile de afaceri se pot stiliza si optimiza pana in punctul in care riscurile de esec se minimalizeaza. Esecul se evita si atunci cand respectam regulile jocului in lumea afacerilor, cand ne bazam pe munca corecta si multa dedicatie.




Tags: idei de afaceriidei de afaceri miciidei de afaceri cu bani putiniafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

10 sfaturi pentru succes in afaceri de la 10 antreprenori romani

de Florin Amariei
18 Mai 2020
Daca iti faci planuri pentru o afacere si te simti uneori descurajat de imprejurari si intamplari, atunci ar fi bine sa salvezi articolul acesta si...

Omul de afaceri - Soldatul cu servieta pe care toti il respecta, de teama si din instinct.

de Silviu-marian Banila
06 Iun 2016
Soldatul cu servieta este omul de afaceri din "beretele verzi". Alearga dupa verzisori, imbracat in costum, nu in echipament militar. In picioare nu...

In afaceri, si nu numai, foloseste principiul vasului cu pietricele si nisip

de Codrina Laiu
26 Mai 2016
Stephen Covey, un guru in management, realizeaza o analogie intre modul in care oamenii prioritizeaza activitatile si sarcina de a umple un vas cu...

In afaceri nu te juca cu impresia pe care le-o creezi celorlalti

de Idei de afaceri
25 Mar 2016
Impresia pe care o creati este adesea cruciala pentru succesul sau esecul unei afaceri. Iata o poveste care iti va demonstra acest lucru dezvaluind...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]