Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mami, Spiritul Craciunului nu salasluieste in curcanul de pe masa?

de Maria Nicutar 10 Dec. 2011 3471
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Spiritul Craciunului intra in noi cu fiecare inceput de decembrie. Parca miroase afara a Craciun. Nu stiu a ce miroase, dar eu simt brad si miros de mere. Pentru mine e de ajuns. Pentru copii miroase a cadouri, a Mos Craciun si pentru multi adulti miroase a mancare proaspat coapta in cuptor, alaturi de prajituri si alte preparate cu specific de Craciun.

Spiritul Craciunului se ascunde pentru multi dintre noi in materie si acest lucru nu isi poate castiga nici macar o farama de logica, de ratiune. Este vorba despre spirit si noi il infundam din plin in curcani, in cadouri si cosurile de cumparaturi din supermarket-uri samd.

Problema fireasca este ca ne educam si copiii in acest mod de viata. Le predam o lectie dura, care ii va schimba pentru totdeauna. Nu suntem in stare sa le predam lectia corecta fiindca nici noi nu o cunoastem destul de bine si suntem prea grabiti sa ii imitam pe cei din jur. Suntem prea grabiti su sarmalele si cu ce mai face lumea de Craciun, cu carnati si caltabosi si restul bunatatilor.

Le facem pe acestea si nu mai avem nici macar o ora de timp liber sa stam cu copiii nostri sa ii privim lung, sa le reamintim ca niciun cadou nu are sens daca nu vine la pachet cu multa iubire, ca nicio masa de Craciun nu este intreaga daca nu sunt alaturi de noi cei dragi si ca fara acestia toate pregatirile sunt inutile.

Zilele trecute mi-am amintit cat de mult urasc supermarket-urile in apropierea Craciunului. Aglomeratie, lumea se bate pentru oferte, copiii alearga dupa jucarii mult prea scumpe pentru buzunarele parintilor, plansete, urlete, neintelegere.

“Eu nu vreau porc de Craciun, vreau pui.”/ “De ce decoram iar bradul in rosu si auriu, eu vreau mov si verde!”/ “Ce imi iei cadou de Craciun?”/”Prinde repede ultimul bradut cu sclipici, repede!”

Lista continua si ne aminteste de momentele cand multi dintre noi se agata de materie pentru a-si aduce la viata spiritul Craciunului. Facem cadouri fiindca trebuie, nu fiindca simtim nevoia si nu fiindca stim exact ce isi doreste un prieten, o ruda. Facem mancare multa, variata, cat sa ne ajunga doua luni si la doua cazarmi de soldati infometati. Aruncam din ea cat incape si mancam pana ajungem la stirile Protv cu indigestie de gradul paispe.

Per total, Spiritul Craciunului trece prin stomac pentru multi dintre noi. Uitam sa ne privim in ochi, sa ne spunem ca ne iubim, sa ne cerem iertare pentru ce am mai facut timp de un an, sa ne promitem un an mai bun, sa dam putin si celor mai saraci decat noi, sa bucuram copiii care nu au ce manca cand noi facem provizii ca pentru venirea Apocalipsei, sa indraznim sa mai spunem ca ne iubim la fel de mult ca in prima clipa, sa indraznim sa lasam din mana furculita ca sa ne luam de maini si sa ne privim macar o secunda in tot haosul sarbatorilor regizate.

Unde este spiritul Craciunului pentru voi, unde sta ascuns si cum il aducem la viata fara mancare si fara cadouri inutile? Lasati un comentariu si noi va vom raspunde!


Tags: spiritul craciunuluicraciunsarbatori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sarbatori Pascale reusite. O rezolutie pentru restul anului

de Maria Nicutar
21 Apr 2014
Am vopsit oua si am facut si cozonaci de casa. Am facut o pasca frumoasa si am mers la biserica. Am ascultat o slujba superba si am spus o rugaciune...

Ce ne invata sarbatorile de Craciun...

de Maria Nicutar
26 Dec 2013
Ne invata enorm de multe daca avem urechi de auzit si minte deschisa. Sarbatorile de Craciun ne invata ca nu le poti avea pe toate si ca nu ii poti...

Ce ne-au invatat sarbatorile de Paste?

de Maria Nicutar
07 Mai 2013
Sarbatorile reprezinta oportunitati excelente de invatare. Poate si pentru faptul ca sunt sanse de a ne departa putin de afacerile noastre, chiar...

Sarbatori Fericite, dragi antreprenori!

de Maria Nicutar
24 Dec 2012
Pana la Craciun mai avem foarte putin. Mai sunt cateva ore, ore pe care incercam sa le petrecem alaturi de cei dragi, impodobind bradul de Craciun,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]