Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Micile detalii care te construiesc ...

de Maria Nicutar 20 Mai. 2013 2384
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Suntem construiti din mici detalii, multe detalii! Si multi cred ca sunt entitati solide, facuti dintr-o bucata, ca sunt o constructie de sine statatoare. Insa acest lucru este tare departe de realitate daca intelegem care este perspectiva din care trebuie sa privim lucrurile.

Astazi de dimineata mi-am baut cafeaua cu fiica mea. Ea a baut "cafea" din lapte si cacao cu biscuiti alaturi. Eu am baut cafea neagra, amara. Amandoua am discutat despre weekend-ul care tocmai s-a sfarsit si despre noua saptamana care tocmai ce a inceput si care va fi una fantastica, mai mult ca sigur.

Ziua a inceput bine pentru ca ne-am trezit la timp si pentru ca ne-am facut timp sa stam de vorba si sa putem face lucrurile in mod relaxat. Si te gandesti ca sunt doar 15 minute, timpul pe care puteam sa il mai dorm. Dar am decis sa ma trezesc si sa le folosesc in mod util.

Este un mic detaliu. Cine ar crede ca 15 minute in plus sau in minus mai conteaza in lumea in care traim? Cine ar crede ca 15 minute pot face diferenta dintre o zi pe fuga, in haos total si intre o zi inceputa ca la carte?

Ei bine, exemplul de sus este unul graitor pentru orice situatie cu care va puteti intalni in viata personala si in viata profesionala. Fie ca aveti o cariera, o afacere, sunteti freelancer, somer, persoana casnica, este vital sa intelegeti ca totul sta in detalii, in acele mici componente care se impletesc si care, atunci cand sunt bine gandite in alaturarea lor, ofera rezultatele scontate.

Un alt exemplu cu care sa rezonati, poate si mai bine decat cu primul: Un agent de vanzari merge la o intalnire cu un mare proprietar de firme. Vinde asigurari si este pregatit. Are costumul perfect curat, perfect calcat. Are cravata asortata, parul aranjat. Are si discursul pregatit si intrebari exceptionale pe care le va pune. Totul este la dunga. Intarzie 5 minute. Pierde totul.

Nu intarzie deloc, vine prea devreme si este prea insistent. Pierde totul. Vine la timp, insa este transpirat si pare nesigur pe el. Pierde tot. Miroase bine si are costumul impecabil, insa este nebarbierit si pare o persoana total neglijenta. Pierde tot.

Sa aveti succes si grija mare la detalii. Un detaliu, aparent nesemnificativ, poate face diferenta la care nu te asteptai!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: detaliidetaliile conteazaviata in detalii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]