Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profitabilitatea afacerilor mici in 5 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar 17 Iun. 2011 4613
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere se poate dovedi profitabila indiferent de marimea sa. Totul se raporteaza la investitii si la cifra de intoarcere. Antreprenorii care detin afaceri mici trebuie sa respecte cateva sfaturi importante pentru a-si asigura un loc de top pe piata si in industria in care activeaza. Iata cele mai importante 5 reguli:

1.    Afacerile sunt afaceri pana cand nu mai sunt afaceri. Cu alte cuvinte, o afacere trebuie tratata cu seriozitate si profesionalism. Nu intarziati la sedinte, implicati-va in bunul mers al activitatilor, tineti-va promisiunile fata de angajati, asociati, furnizori, clienti.

2.    Puneti accentul pe calitate inainte de toate si in orice aspect al afacerii dvs. Incepand cu relatiile pe care le stabiliti cu cei care va sunt clienti, la serviciilor si produselor puse la dispozitie, la  modul in care va motivati angajatii si ajungand la grafica brosurilor, totul se reduce la calitate inainte de cantitate.

3.    Calculati rentabilitateainvestitiilor inainte de a le face. ROI-ul (Return On Investment) va poate spune cand este cazul sa investiti capital, timp si energie intr-un proiect si cand este cazul sa va reprofilati alegerea.

4.    O afacere mica va ramane intotdeauna mica daca nu detine oportunitati de dezvoltare. Daca ati decis sa va deschideti o cafenea si ati ales o locatie nefavorabila, fara trafic intens de trecatori, va veti confrunta cu lipsa dezvoltarii clientelei. Va ramane solutia sa va cautati o alta locatie si veti avea de cheltuit sume importante de bani pentru a va reaseza afacerea pe drumul cel bun in procesul de dezvoltare. Nu uitati ca o afacere care nu se dezvolta nu ramane pe piata mult timp, ci este acaparata de celelalte care ii vor atrage clientii prin servicii si produse imbunatatite si diversificate.

5.    Creati-va o imagine favorabila si o reputatie de necombatut. Aveti mult de munca in aceasta privinta, intrucat veti castiga increderea clientilor dvs in timp si prin eforturi numeroase. Acest proces de creare a unei reputatii favorabile este unul sinuos chiar si in contextul afacerilor corecte din toate punctele de vedere. Orice greseala, oricat de mica ar fi, poate darama afaceri care au fost cladite in zeci de ani. Aveti nevoie de precautie in orice aspect al afacerilor dvs si o buna conlucrare cu relationistii publici.




Tags: afaceri miciantreprenori afaceri micisfaturi afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]