Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 sfaturi practice pentru livada ta de vis!

de Adela Simonescu 09 Mai. 2013 3663
4 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Livada mea de vis ... suna exceptional de bine! Cu totii visam la ceva in viata. Visam sa ne deschidem un mic butic de haine vintage sau o brutarie frantuzeasca. Altii viseaza sa aiba o mare ferma de porci mistreti si altii viseaza sa isi infiinteze un magazin online genial de tare. Si cati oameni, atatea vise!

Dar tare trist este ca pentru cei mai multi, visul ramane vis si nimic mai mult. Pentru restul, visul se transforma in realitate si nimic nu este mai frumos decat sa vezi ca un om reuseste sa se autodepaseasca!

Pentru cei care viseaza la propria lor livada, iata cateva secrete de aur, secrete extrase din ghidul "Trucuri si sfaturi pentru livada de vis":

1) “Cea mai ecologica metoda de combatere a insectelor daunatoare este asa-numita «capcana dulce». Astfel, fiecare pom are atasat printre crengi un recipient din plastic umplut pe jumatate cu o solutie de apa cu zahar, care atrage ca un magnet insectele si nu le mai lasa sa scape.”

2) “Intre sfarsitul lunii martie si inceputul lunii iunie este perioada cea mai critica, in care se pot instala infectii cu conidii, spori ce asigura reproducerea ciupercilor. Trebuie facuta curatenie sub pomi si tocate frunzele, deoarece descompunerea lor duce la distrugerea miceliului, iar riscul de infectie se reduce.”

3) “Prin taierile de rodire se elimina semischeletul lung si subtire, lipsit de ramuri roditoare. Ramurile de rod retinute pentru fructificare trebuie sa fie situate cat mai spre baza semischeletului, intrucat sunt cel mai bine hranite si pot asigura un spor apreciabil de productie.”

4) “Desfundarea terenului (la o adancime de 60-80 cm) este conditia principala de reusita a unei plantatii, deoarece astfel solul se aeriseste si incorporeaza mai bine ingrasamintele. In gradinile familiale terenul se poate pregati doar prin saparea unor gropi mari (1,0 m × 0,8 m) in care pomii sa gaseasca conditii bune de dezvoltare in primii ani de viata.”

5) “Cu cat terenul este mai fertil si zona mai bogata in precipitatii, cu atat pomii se vor planta mai rar, deoarece ei cresc mai viguros.”

6) “Mocirlirea radacinilor consta in scufundarea repetata a radacinilor pomilor intr-un amestec alcatuit din parti egale de balega proaspata de vita, pamant de telina si apa. Acest amestec asigura in primele faze de dupa plantare un contact bun cu solul, o buna cicatrizare a ranilor si un aflux consistent de substante nutritive. Pomii se vor planta imediat dupa mocirlire, ca mocirla sa nu se usuce pe radacini.”


Mai multe sfaturi practice pentru propria dvs livada de vis gasiti aici >>>


Tags: livada perfectalivada ecofructe ecofructe bioafacere cu livadaafacere cu fructe bio

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]