Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile profitabile din domeniul pensiunilor turistice

de Ideideafaceri.ro 17 Sep. 2011 4452
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Turismul este considerat o industrie ce trebuie sa promoveze traditia, sa ocroteasca mediul, sa ofere produse naturale samd. Este vorba despre o industrie a ospitalitatii si a ofertei de relaxare in toate formele ei. De aceea este de preferat ca turismul rural sa fie si ecologic si cultural. Oricare dintre aceste forme de manifestare alegeti, cu siguranta vor fi beneficii pentru dvs ca detinator de afacere profitabila. Iata cateva avantaje pe care le veti detine cu afacerile din domeniu pensiunilor turistice:

1.    Consolidarea unei afaceri de familie. Majoritatea pensiunilor turistice sunt conduse de familii si avantajele acestor decizii sunt considerabil majore. O afacere familiala permite angajarea sotiei, a fiilor samd.

2.    Investitiile sunt modice pentru cei care deja detin o casa in mediul rural. Va trebui sa o organizati si sa investiti sumele de bani necesare pentru a obtine dotarile pentru desfasurarea acestei activitati.

3.    Pentru demararea afacerii nu este necesara o pregatire speciala. Pentru a avea succes este, insa, necesar sa aveti o pensiune bine situata ( chiar si propria casa transformata conform clasificarii dorite). Trebuie sa aveti un puternic simt al ospitalitatii, al organizarii, al curateniei.

4.    Punerea in valoare a bogatiilor zonei in care va veti amplasa pensiunea turistica.

5.    Dezvoltarea activitatilor economice pe plan local, prelucrarea unor materii prime din productie proprie: carne, lapte, peste, fructe specifice zonei, fructe de padure, ciperci, miere, lana, lemn etc. Legea prevede posibilitatea de a vinde produse din gospodaria proprie. Acest lucru ar putea aduce castiguri considerabile intreprinzatorilor din mediul roral.

6.    Contributia la ridicarea gradului de cultura, educatie si civilizatie al locuitorilor satelor si implicit al zonelor rurale, implicarea tinerei generatii si pastrarea acesteia in mediul rural.

7.    Popularizarea zonei respective.

8.    Conservarea si protectia mediului rural.

9.    Veti putea oferi noi locuri de munca pentru sateni si veti contribui la ridicarea nivelului de trai al satenilor.

10.    Veti avea sansa de a moderniza infrastructura locala.

11.    Veti avea posibilitatea de a dezvolta in timp si alte afaceri conexe (agrement, transport samd).

Aflati toate informatiile necesare pentru a va demara si administra o afacere proprie in domeniul pensiunilor turistice de la experti avizati sa va ofere cea mai buna indrumare! Ghidul este disponibil aici.




Tags: pensiune turisticapensiuni turisticeafaceriturism rural

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

UE pregateste lansarea unui fond de 7,5 miliarde de euro pentru afaceri

de Florin Amariei
31 Mai 2021
In perioada 1-2 iunie UE si Consiliul UE definitiveaza fondul UE pentru afaceri care are ca scop dezvoltarea supercalculatoarelor, a inteligentei...

Bani de la UE pentru afaceri. Ce se poate accesa

de Florin Amariei
20 Mar 2020
Statul roman va pune la dispozitia celor care au afaceri bani prin patru linii de ajutor deja aprobate de UE. Iata ce se poate accesa pentru a se...

Fonduri europene pentru afacerile care primesc elevi si studenti la practica

de Florin Amariei
17 Iul 2019
Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, a anuntat ca afacerile care primesc elevi si studenti la practica pot obtine noi fonduri europene...

Afaceri la tara pe care sa le incepi cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
11 Iun 2019
Potrivit Programului National pentru Dezvoltarea Rurala 2014-2020, in mediul rural, antreprenorii isi pot deschide o afacere, chiar si cu o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]