Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand subordonatii nostri ne contrazic ...

de Adela Simonescu 20 Mai. 2013 3558
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi superiori s-ar supara si situatia ar fi cu adevarat grava. Putini sunt sefii, managerii, antreprenorii, profesionistii si expertii care le permit subordonatilor lor sa le raspunda, sa ii contrazica. Si asta pentru ca cel mai des, preferam ca cei din jur sa fie de acord cu noi, sa actioneze pe baza regulilor pe care noi le-am impus si pe care le consideram a fi corecte!

Cu toate acestea, intr-o lume in care un singur om facea legea, pericolul este mare. Si aici ne referim mai ales la pericolul ce sta in spatele unei decizii nefiltrate de mai multe creiere.

Si primul pas esential de urmat este urmatorul: Stabiliti daca este o chestiune de lipsa de respect sau este vorba despre un angajat care isi ofera opinia cu privire la ceea ce am spus noi, superiorii lor.

Al doilea pas esential este sa ascultam tot ce au de spus angajatii nostri, fara sa ii intrerupem, fara sa incercam sa ii intimidam, fara sa ridicam vocea si fara sa incercam sa incheiem discutia. Chiar daca este clara lipsa de respect si tonul pe care subordonatii dvs il fololsesc este unul nepotrivit, asteptati cu toata rabdarea si calmul, ca acestia sa va comunice totul.

In momentul in care discutam despre totala lipsa de respect, puteti continua aceasta discutie in privat, intre patru ochi sau puteti plasa continuarea discutiei alaturi de un responsabil HR, pentru control total. NU incheiati discutia intr-o nota negativa de fata cu restul angajatilor si colegilor dvs. Nu veti face decat sa demonstrati ca nu sunteti in stare sa faceti fata unei discutii dificile, unui conflict, unei conversatii aprinse.

La final, descoperim ca orice situatie, indiferent cat de rea este, indiferent cat de aprinsa devine, se poate transforma intr-un mare castig pentru noi. Un conflict pe care l-ai aplanat cu succes devine marca ta proprie. Esti omul care face fata oricarei situatii si toti cei prezenti vor tine minte acest lucru.

In acelasi timp, daca accepti provocarea ca teoriile tale sa fie puse la pamant prin argumente solide, esti la fel de stapan pe situatie. Demonstrezi ca detii puterea de a te controla si cand altii si-ar auto-distruge reputatia, cand altii ar incheia orice forma de progres venita din partea unui subordonat!

Mult succes si management de top!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: subordonatii te contrazicrespect afacerisef respectrespect superiori

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]