Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum faci fata stresului din viata profesionala? 5 reguli de aur!

de Adela Simonescu 15 Mai. 2013 3845
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Viata profesionala nu merge intotdeauna struna! Avem parte de probleme, lipsuri, coborasuri si greseli, obstacole si stagnari sau inrautatiri de situatii, conflicte si nu numai! Avem si parte de sefi care nu sunt capabili sa ne invete cum sa ne dezvoltam din punct de vedere profesional si colegi toxici din plin!

Per total, de multe ori, viata profesionala pare o catastrofa totala. Nu este cazul sa luam fiecare aspect separat, ci in intregime, alaturi de celelalte care, impreuna, coloreaza viata in care traim.

Asa se face ca nivelul de stres atinge de multe ori cote ametitoare. Si este esential sa intelegem ca exista si solutii, solutii chiar foarte eficiente:

1. Separati-va, pe cat de mult posibil, de colegii toxici.
Se intampla sa dam peste persoane invidioase, negativiste, pesimiste, bagacioase samd. Tineti la nivel minimal comunicarea cu acestia si axati-va doar pe acele aspecte strans legate de viata dvs profesionala.

2. Managerizati-va timpul in mod eficient. Este esential sa intelegeti faptul ca daca nu aveti cumva o potiune magica de tranformare a unui program de lucru de 8 ore intr-unul de 16 ore, este esential sa aveti grija la maniera in care va aranjati sarcinile.

Stabiliti ce sarcini aveti de finalizat, ce rezultate sunt necesare, in cat timp trebuie sa le indepliniti samd. Stabiliti detaliile problemei si alcatuiti o foaie de planificare zilnica, o foaie de planificare saptamanala si una lunara.

3. Evaluati-va programul de munca si timpul liber. Stabiliti daca aveti parte de un echilibru intre cele doua sau daca este nevoie de cateva ajustari pentru ca lucrurile sa mearga mai bine pe viitor. De cele mai multe ori, stresul de la locul de munca este nascut si din cauza lipsei de somn, de odihna, de timp liber si concedii lungi!

4. Va straduiti destul pentru succes in viata profesionala? Foarte des, realizam ca nu am ajuns acolo unde ne-am propus. Si rezultatul este unul singur. Ajungem sa nu mai fim multumiti de noi insine si de mersul vietii noastre profesionale. De aici si stresul continuu in care traim.

Asa ca stabiliti daca deja depuneti toate eforturile pentru ca viata dvs profesionala sa fie o sursa generatoare de rezultate exceptionale! Poate ca rezultatele sunt mediocre sau nesatisfacatoare si atunci este cazul sa veniti cu anumite modificari strategice.

5. Cum merge viata dvs personala? Cand exista probleme in viata personala, viata profesionala o ia la vale si ea, mai mult sau mai putin, insa intotdeauna se intampla astfel! Cu alte cuvinte, discutam despre o situatia clara si concreta. Treci printr-un divort si acest lucru iti afecteaza mersul in cariera sau intreaga afacere. Ai o relatie prea sufocanta si nu mai ai timp pentru a-ti conduce afacerea. Nu esti un parinte exceptional si acest sentiment te vlaguieste de energie la munca.

Toate acestea sunt simple exemple a unor situatii prin care multi manageri si afaceristi trec in mod concret. Stabiliti care este sursa stresului pentru dvs si cautati solutii!

Mult succes si management de top!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: reguli viata profesionalasucces viata profesionalastres la biroustres la munca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]