Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 afaceri care vor prospera dupa criza

de Codruta Mitrana 15 Mar. 2010 3728
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In 2010, este foarte putin probabil ca imobiliarele si serviciile financiare sa mai ajunga la nivelurile de la care s-au prabusit. In noile conditii de piata, care vor fi noile domenii care vor inregistra cele mai mari ascensiuni? Conform unei analize prezentate de catre Lucian Davidescu, pe Standard.ro, domeniile cele mai predispuse succesului vor fi:

1. Internetul. Cu 3 din 8 gospodarii conectate fata de 2 din 3 cat este media UE, Romania se poate astepta la o crestere accelerata. Nu doar la numarul noilor conexiuni ci si la volumul serviciilor online. Doar 2 la suta dintre romani au cumparat ceva pe internet in ultimele 12 luni fata de 37 la suta media UE.

2. Agricultura. Iata oportunitatile acestui domeniu: pretul mic al hectarului,
forta de munca ieftina, lipsa impozitarii. La acestea se adauga subventia la hectar si finantarea din fondurile europene FEADR. Ce-i mai trebuie insa agriculturii ca sa fie profitabila? Agricultori profesionisti (adica ingineri), management adevarat si tehnologie.

3. Salubritate. Jumatate dintre casele din Romania nu au canalizare. Iar jumatate dintre localitatile care au canalizare nu au statie de epurare. La fel stau lucrurile si la nivelul serviciilor de colectare si procesare a gunoiului.

4. Energie neconventionala. Sistemul de subventie incrucisata care realoca bani de la producatorii clasici la cei de energie alternativa asigura venituri de doua-trei ori mai mari pe kilowatt pentru cei din urma.
 
5. Transport aerian. Pe masura ce calea ferata ajunge sa lucreze la costurile reale iar finantarea bancara isi cauta alternative la sectoarele-vedeta de pana acum, cursele aeriene interne ar putea deveni o alternativa de transport competitiva. In plus, peste doua milioane de romani muncesc in strainatate iar o parte inca merg acolo cu autocarele.

6. Reconversie profesionala. Fondurile de la UE pentru piata muncii ajung (cu tot cu cofinantarea nationala) la peste 4 miliarde de euro pana in 2013, bani pe care deocamdata nu prea are cine sa-i ia. E drept, nu prea are nici cine sa-i dea: barierele birocratice sunt uneori de netrecut. Asta inseamna insa un profit cu atat mai mare pentru cei care au curajul sa rupa cercul vicios si sa isi faca planurile din timp.

7. Management de proiect. Da! Oricine isi va asuma raspunderea (inclusiv financiara) si va putea demonstra ca poate duce pana la capat, in timp util, un proiect, va obtine un bonus substantial de performanta. Este valabil incepand de la banale demersuri birocratice si ajungand la mari santiere de constructii. Finantarea va fi multa vreme prea scumpa si prea rara pentru ca cineva sa isi mai asume intarzieri si erori.

 



Tags: afaceriagriculturasalubritateenergie neconventionalamanagement proiect

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Industria alimentara - 3 automatizari eficiente pentru cresterea afacerii tale

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
Industria alimentara, asemeni tuturor celorlalte zone de productie, se confrunta cu provocari si oportunitati noi, in fiecare zi. Ca antreprenor in...

Plan de afaceri pentru o berarie. Cum poti impresiona investitorii

de Bianca Tila
08 Mar 2024
Nebunia berii artizanala era in plina desfasurare in 2010, iar pasionatii de bere se inghesuiau la berariile locale pentru a le degusta. In Romania,...

Idei de afaceri in domeniul fashion

de Bianca Tila
06 Mar 2024
In trecut, lumea modei nu percepea prea multe locuri de munca sau idei de afaceri. Astazi, domeniul fashion are nevoie de mult mai multi oameni...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]