Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Povestea unei afaceri de succes cu chinchilla

de Alina Cotae 16 Dec. 2010 6789
3.67 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Urmeaza exemplul lui Gavril Papp, si vei avea doar de castigat!

Chinchilla este un mic mamifer rozator, care isi are originile in America de Sud. La ora actuala, este crescut ca animal de casa, dar mai ales pentru blana sa atat de pretioasa. Este un animalut de talie mica, nemasurand mai mult de 25-30 de centimetri, si avand o greutate de 400-600 de grame.

Gavril Papp este singurul satmarean care detine, in momentul de fata, o crescatorie de chinchilla. El si-a construit ferma la 15 kilometri de Satu Mare, in satul Komlodtotfalu din Ungaria.

Domnul Papp a demarat afacerea in urma cu doi ani, cu o investitie de doar 3.000 de Euro. Cu acesti bani a cumparat un teren de 1000 metri patrati si a ridicat micuta ferma.

In momentul de fata, satmareanul are nu mai putin de 32 de familii, formate din 258 de exemplare ale pufoaselor animalute, dorindu-si sa extinda toata afacerea. „La 250 de familii mă opresc. Ele imi vor asigura anual cate 1.000 de pui. O femela de chinchilla naste de 3 ori pe an cate 3-4 pui. Un exemplar se vinde incepand de la 50 de Lei si poate ajunge la 100 de Lei, in functie de greutatea fiecarui animal“, ne spune Gavril Papp.

Din momentul in care a deschis crescatoria si pana in prezent, el a vandut 80 de exemplare unei firme din Baia Mare, in urma incheierii unui contract. Animalutele se pot vinde atunci cand ajung la varsta de sapte-opt luni, deoarece abia atunci blana le atinge maturitatea optima – 20.000 de fire de par pe centimetrul patrat. „40.000 de Euro costa o haina lunga din blana de chinchilla. Pentru o haina scurta se sacrifica intre 45-60 de animale, iar pentru una lunga este necesara blana provenita de la 120-130 de chinchilla”, spune antreprenorul.

O chinchilla cu blana de culoare „brown velvet” este exemplarul cel mai scump, care poate costa si 850-900 de Lei. Domnul Papp detine si cateva animalute de acest fel. „Este un exemplar extrem de scump si este recomandat numai celor care sunt pasionati de acest animal“, ne explica el.

Nu te costa foarte mult sa cresti aceste animale atat de profitabile. O singura chinchilla mananca in fiecare zi circa 30 de grame de furaje, al caror pret este de 3 Lei pe kilogram. Gavril Papp si sotia sa fac in fiecare zi naveta la ferma din Ungaria, ca sa hraneasca si sa curete custile chinchillelor. „Dupa ce le dam mancare si apa curata, curatam micuta fermă. O data pe saptamana fiecare cusca si tava cu mancare este dezinfectata. Zilnic animalele se scalda intr-un nisip special, extrem de fin, pe care il punem in cutii speciale”, a mai spus satmareanul.



Tags: afacere de successecretchinchilla

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Scurgere de documente secrete. Uber a incalcat legea

de Bianca Tila
11 Iul 2022
Gigantul tehnologic a ignorat legile, a pacalit politia, a exploatat violenta impotriva soferilor si a facut lobby in secret pe langa guverne in...

Chatbotii - urmatoarea afacere de succes? Piata globala, in continua ascensiune

de Florin Amariei
06 Feb 2021
Chatbotii ar putea reprezenta urmatoarea afacere de succes pentru cei care sunt pregatiti sa intre in lumea IoT cu spirit antreprenorial. Conform...

Peste jumatate din companiile listate la BVB, secretoase cu investitorii

de Florin Amariei
24 Sep 2019
O analiza realizata la nivelul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) releva faptul ca peste jumatate din companiile listate la BVB sunt secretoase cu...

Strategia pentru o afacere de succes in Romania

de Florin Amariei
26 Iul 2019
Antreprenorii sunt unii dintre cei mai "ghinionisti" oameni, intrucat ei pornesc pe un drum pe care trebui sa il construiasca singuri. Strategia...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]