Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Abigail Johnson si afacerile din domeniul fondurilor mutuale

de Adela Simonescu 12 Aug. 2011 3152
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fidelity Investments este cea mai puternica companie de fonduri mutuale din lume si a fost fondata de bunicul antreprenoarei Abigail Johnson in anul 1946. Abigail Johnson este recunoscuta ca o puternica femeie de afaceri si mama dedicata a doua fiice. Antreprenoarea a pornit de jos in drumul spre cariera de succes pe care o detine astazi si si-a revarsat dedicatia si motivatia pentru a continua afacerile familiei sale.

Abigail Johnson s-a nascut pe data de 19 decembrie, 1961 in Boston. A urmat colegiul Hobart and William Smith si cursurile de istoria artei, apoi a urmat cursurile scolii Harvard Business pentru a obtine un MBA.

Abigail Johnson a detinut primul ei post in cadrul companiei Fidelity Investments ca si operatoare telefonica in cadrul departamentului de customer-service. Apoi, timp de doi ani a lucrat alaturi de compania Booz Allen Hamilton pe pozitia de consultant.
Antreprenoarea a venit apoi alaturi de Fidelity Investments in calitate de analista, apoi manager de portofoliu, director asociat al companiei si apoi vice-presedinte senior.

Pana in acest punct, Abigail Johnson era deja maritata si devenise mama a doi copii.
In anul 2001, luna mai, Fidelity Investments anunta ca Abigail Johnson va fi numita ca presedinte al companiei in locul lui Robert C.Pozen pe divizia de fonduri mutuale. Compania se bucura de succes continuu cu ajutorul noilor decizii aduse in calcul de catre tanara antreprenoare.

De-a lungul timpului, Fidelity Investments a reusit sa se detaseze de restul companiile de fonduri mutuale datorita strategiilor agresive de tranzactionare pe piata. Johnson si-a incurajat managerii sa devina cat mai agresivi si sa isi administreze portofoliile fara sa tina cont numai de indicii de piata. Johnson a mers la risc si a reusit sa obtina rezultate bune pentru investitorii sai.

In 2001, Abigail Johnson a fost numita a patra femeie ca detinere de avere din SUA, cu o estimare de $10 miliarde. Antreprenoarea a depus efort si dedicatie in acest domeniu, s-a afirmat ca o femeie puternica in mediul business, ca o femeie dispusa sa isi asume riscuri si sa preia afaceri complexe.




Tags: abigail johnsonfidelity investmentsafaceriantreprenoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Top Sport: Cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro

de Bianca Tila
18 Aug 2022
Top Sport estimeaza o cifra de afaceri de peste patru milioane de euro. In a doua jumatate a anului curent a reusit sa se incadreze in graficul...

Profilul afaceristului roman: este casatorit, are peste 40 ani si a mers la scoala

de Florin Amariei
12 Dec 2019
Aproximativ doua milioane de persoane au fost parte dintr-un business sau au ridicat de la zero unul in Romania anului 2019, asadar e momentul sa...

Oameni de afaceri romani pe care ar trebui sa ii cunosti

de Florin Amariei
03 Dec 2018
Romania a sarbatorit 100 de ani de la Marea Unire din 1918, asadar consideram ca ar fi bine sa cunoastem cativa oameni de afaceri care au contribuit...

Dragos Anastasiu, fondatorul Eurolines: Oamenii de afaceri nu sunt lideri

de Florin Amariei
24 Oct 2018
Fondatorul si presedintele Eurolines, Dragos Anastasiu, vorbeste despre mediul de afaceri din Romania si raspune unor intrebari transante. Omul de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]