Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 calitati ale celor mai de succes sefi!

de Adela Simonescu 02 Mai. 2012 3252
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa fii un sef iubit de angajati a devenit una dintre cele mai mari greutati, mai ales in contextul crizei economice, criza care ne dicteaza sporirea productivitatii si mentinerea salariilor pe loc. Desigur, sunt cazuri cand si salariile scad si deja tinta de a te face placut devine una greu de atins.

Iata 7 sfaturi pe care managerii si sefii de pretutindeni le pot prelua pentru a deveni profesionisti de succes, pentru a deveni sefi de succes, pentru a deveni preferatii subordonatilor lor, conform Inc.com:

1. In afaceri trebuie sa gandim in termeni de echipa, uniune, colaborare.
Sefii de succes doresc sa colaboreze cu alte companii cu care se afla in competitie si incurajeaza colaborarea eficienta intre subordonati, departamente si nu numai.

2. O companie este o comunitate nu un aparat care trebuie manevrat. Sefii de succes trebuie sa realizeze ca o companie este o colectie de indivizi unici, cu anumite calitati, abilitati, visuri si aspiratii. Afacerile functioneaza cand personalul se dezvolta in conditii optime, nefortate.

3. Sefii trebuie sa constientizeze faptul ca managementul unei afaceri se bazeaza pe libertatea echipelor insarcinate cu cele mai importante aspecte. Echipele de lucru vor functiona cu succes cand li se ofera libertatea de a lua anumite decizii la indemana lor. Au nevoie de resurse pentru a-si indeplini sarcinile si de interventii doar in cazul in care acest lucru se cere.

4. Angajatii trebuie priviti ca si colegi, nu ca si copii. Multi sefi cred ca au sarcina de a supraveghea o ceata de copii imprevizibili. Adevarul este ca sefii de succes vor privi echipele de lucru cu incredere si cu respect absolut.

5. Motivatia vine din viziune, nu din frica. Sefii de succes nu folosesc amenintari, jigniri si alte elemente care vor baga frica in angajatii lor. Managerii de succes trebuie sa creeze o viziune in care toti angajatii sa fie inclusi. Acestia vor lucra pentru a ramane in cadrul unei echipe cu un viitor stralucit.

6. Managerii de succes imbratiseaza ideea de schimbare, de imbunatatire, de inovatie.

7. Managerii de succes realizeaza faptul ca munca nu trebuie sa devina un lucru neplacut.
In consecinta, acestia vor incerca sa isi pozitioneze subordonatii in rolurile in care acestia isi pot conduce activitatea profesionala cu placere. De asemenea, managerii de succes trebuie sa asigure conditiile necesare pentru ca angajatii sa nu isi deteste munca sau locul de munca.


Tags: sefi de succesmanager de succesmanageri de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]