Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cand devenim adevarati rezolvatori de probleme...

de Adela Simonescu 19 Dec. 2011 2587
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi se considera persoane cu un grad inalt de control si putere de decizie. Chiar si asa, cei care sunt in control si detin responsabilitati si sarcini majore se vor lovi de probleme si dificultati care cer rezolvare rapida. Nu avem intotdeauna uneltele potrivite pentru a fi rezolvatori adevarati de probleme si situatia aceasta se naste fiindca nu gandim in termen de solutii cheie.

Rezolvatorii de probleme nu se bazeaza intotdeauna pe inuitie. Solutiile nu se nasc din fluierul piciorului, dintr-o revelatie castigata dimineata la o cafea si o tigara. Solutiile se gasesc prin sedinte antrenante de brainstorming si din acest punct incepe o intreaga munca de evaluare si selectie a celor mai viabile si potrivite solutii pentru intreaga afacere.

Rezolvatorii de probleme trebuie sa gandeasca pragmatic si sa utilizeze timpul scurt pe care il au la dispozitie in contul procesului de aducere de noi solutii pe masa de discutii.

O solutie trebuie sa treaca prin mai multe faze pentru a deveni cea potrivita pentru problema in cauza:

1. Persoanele implicate trebuie sa fie de acord cu o suma de solutii viabile.

2. Persoanele implicate trebuie sa verifice fezabilitatea solutiilor propuse.

3. Persoanele implicate trebuie sa verifice complexitatea solutiilor. Cat ne costa sa implementam aceste solutii si care sunt beneficiile castigate prin procesul de implementare. Atunci cand balanta nu atarna in avantajul intregii afaceri, aveti de-a face cu o solutie nepotrivita, cu o solutie care va rezolva doar o parte din problema si care va mananca bani seriosi.

4. Persoanele implicate trebuie sa ajute la implementarea solutiei la care s-a convenit si apoi sa o evalueze in intregul sau impact. Care au fost rezultatele implementarii acestei solutii? Ati obtinut rezultatele pe care le-ati asteptat?

Informatiile acestea va pot ajuta sa veniti cu solutii in timp rapid si cat mai corect. Esecurile va vor ajuta sa deveniti un mai bun rezolvator de probleme, un profesionist care sa se bazeze pe o intreaga experienta graitoare in acest domeniu.


Tags: probleme afacerirezolvatori problemesolutii afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]