Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CE ar putea introduce cote pentru femei pentru redresarea dezechilibrului la nivel de posturi de conducere

de Maria Nicutar 06 Mar. 2012 2311
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Comisia Europeana avertizeaza companiile ca s-ar putea introduce cote pentru femei in vederea redresarii dezechilibrelor dintre femei si barbati la nivelul pozitiilor de conducere. Acest lucru se intampla dupa ce s-a constatat faptul ca discutam despre progrese "limitate" in acest sens, noteaza publicatia Ziare.

Dupa un an dupa ce Viviane Reding, comisar pentru justitie, a solicitat adoptarea unor masuri pentru autoreglementare ale intreprinderilor, progresele sunt inca limitate in ceea ce priveste accesul femeilor la pozitiile de conducere, se arata intr-un raport al CE, publicat luni.

Raportul mai arata o usoara imbunatatire fata de anul 2010, cand ponderea femeilor  in consiliile de administratie ale celor mai mari firme europene era de 11,8%. In prezent discutam despre un 13,7 procente.

Conform CE, echilibrul intre femei si barbati pe pozitiile de conducere aduce un nivel imbunatatit al performantei in afaceri si a competitivitatii, rezultand numeroase beneficii economice. In acest sens, un raport intocmit de McKinsey arata un profit din exploatare cu 56 de procente mai mare in intreprinderile in care exista un echilibru intre femei si barbati decat in cele in care angajatii sunt doar barbati.

"Acum un an, am solicitat intreprinderilor sa sporeasca in mod voluntar numarul femeilor din structurile de conducere ale intreprinderilor. Apelul meu s-a bucurat de sprijinul Parlamentului European, iar ministrii responsabili cu ocuparea fortei de munca, cu afacerile sociale si cu egalitatea de sanse intre femei si barbati din numeroase state membre ale UE au transmis-o organizatiilor de afaceri. Constat insa cu regret ca, in ciuda apelurilor noastre, autoreglementarea nu a avut, pana acum, rezultate satisfacatoare", a declarat Viviane Reding, vicepresedinte al Comisiei Europene si comisarul UE pentru justitie.

"Consider ca e timpul ca Europa sa depaseasca obstacolele culturale existente in calea promovarii femeilor talentate in functii de conducere in intreprinderile europene cotate la bursa. Voi colabora indeaproape cu Parlamentul European si cu toate statele membre pentru a aduce o schimbare", a mai spus comisarul pentru justitie, citat de publicatia Ziare.


Tags: femei conducerefemei pozitii conducerecota pentru femeifemei functii de conducere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]