Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sedinte mai eficiente in pasi strategici

de Maria Nicutar 18 Oct. 2011 3937
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sedintele sunt elemente fara de care afacerile nu au cum sa reziste sau sa creasca, sa se dezvolte. Avem nevoie de comunicare si trebuie sa ne asiguram ca toti angajatii sunt la ordinea zilei cu toate deciziile care vor afecta afacerile pe care le conducem sau le reprezentam. Trebuie sa existe sedinte pentru a exista si spatiu pentru dezbaterea conflictelor, nemultumirilor la nivel de organizatie si acestea detin cativa pasi care ne asigura succesul ca si conducatori de sedinte:

1.    Stabiliti clar care sunt obiectivele sedintelor dvs si comunicati-le celor care vor participa in cadrul evenimentului.

2.    Impuneti un termen limita cat mai generos pentru a lasa posibilitatea participantilor pentru a-si programa acest eveniment in agendele de lucru. De asemenea, vor avea mai mult timp sa mediteze la discutia in cauza si sa vina cu solutii favorabile.

3.    Alcatuiti un plan riguros care sa includa intervale de timp pe care le puneti la dispozitie pentru fiecare subiect abordat. Incercati intotdeauna in timpul sedintelor sa anihilati orice alta dezbatere care nu se regaseste pe lista de prioritati. In cazul in care veti avea mai mult timp ramas la finalul sedintei puteti sa dati libertate doritorilor sa puna pe masa de discutii o alta tema decat cele stabilite original.

4.    Asigurati-va ca toate subiectele de pe lista au fost dezbatute si s-au oferit solutiile cu care toata lumea este de acord. Este vital sa va studiati audienta si sa fiti sigur ca toti participantii sunt de acord cu solutiile oferite. Bunul mers al proiectelor si a afacerilor in ansamblul lor se bazeaza indeosebi pe maniera in care angajatii, managerii si conducerea reusesc sa comunice si se pun de acord pe urmarea unei directii specifice.

5.    Inmanati la finalul sedintei un plan de sedinta care sa contina punctele principale care au fost discutate si problemele care au ramas nerezolvate.

6.    Cat mai curand dupa ce sedinta s-a finalizat, va trebui sa reveniti cu un memo sau cu e-mail-uri de multumire pentru participanti si de re-enuntare a solutiilor asupra carora toata lumea a convenit.



Tags: sedintesedintaobiective sedintasedinte eficiente

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei: Cred ca suntem cumva autisti

de Florin Amariei
18 Iun 2019
"Traiesc cu impresia ca suntem cumva autisti in administratia publica", a spus Bogdan Chiritoiu. In administratia publica exista colaborare la...

Cum sa conduci o sedinta care sa-ti aduca statutul de guru

de Marinache Horia Cristian
26 Iun 2015
Unii oameni au obiceiul de a incepe o intalnire citind agenda. Toti ceilalti isi tin capetele plecate plictisiti, fara a avea contact vizual si deci...

Afla care sunt lucrurile care iti strica sedintele!

de Victor Oancea
21 Aug 2012
Sedintele ar trebui sa fie oportunitati care sa ne permita sa punem la punct cat mai multe lucuri, sa rezolvam cat mai multe probleme, sa initiem cat...

Top 3 greseli ale unei sedinte!

de Maria Nicutar
12 Dec 2011
Sedintele sunt vitale pentru orice fel de afacere, pentru firme si agentii, companii si organizatii, asociatii si echipe de lucru de sine statatoare....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]