Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea de cultivare a plantelor medicinale in sistem ecologic

de Victor Oancea 07 Iul. 2011 8328
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fitoterapia reprezinta stiinta tratarii si vindecarii bolilor cu ajutorul plantelor sau a medicamentelor obtinute din plante. Aceasta este una dintre cele mai vechi ramuri ale terapeuticii, cu cele mai vechi traditii si raspandire. Nu de putin timp, cultivarea plantelor medicinale a devenit o afacere de succes si atrage din ce in ce mai multi antreprenori.

Un argument important adus in favoarea utilizarii plantelor medicinale si aromatice in domeniul tratatrii diverselor afectiuni il constituie faptul ca, datorita vechimii, se cunosc atat efectele terapeutice, cat si cele toxice. Alte observatii care vin sa sustina argumentele precedente sunt:



1. Medicamentele de origina vegetala sunt mai bine tolerate de organismul uman.
2. Fenomenele secundare si reactiile adverse apar tot mai rar.
3. Actiunea principiilor active prezente in plante este mai complexa.

Datorita cercetarilor in domeniu, in ultima vreme s-au imbunatatit foarte mult formulele farmaceutice obtinute din plante medicinale, ceea ce a facut ca eficacitatea lor sa creasca tot mai mult. De asemenea, s-au introdus in cultura plante valoroase care pot asigura materia prima necesara realizarii la scara industriala a medicamentelor de origine vegetala si au fost izolate in stare pura numeroase principii active vegetale, ceea ce a contribuit la ridicarea prestigiului si increderii in fitoterapie. Mai departe, aceasta a devenit o afacere profitabila pentru din ce in ce mai multe persoane.

Afacerea dispune de cereri mari de produse obtinute din plantele medicinale din partea clientilor. In contextul actual, in tarile dezvoltate economic, si nu numai, se incearca o intoarcere la remediile naturale traditionale. Iata cum a reaparut interesul pentru remediile naturale si agricultura ecologica si se creeaza noi surse de profit pentru cei care aleg sa cultive plantele medicinale in sistem ecologic.

La nivel mondial s-a conturat o cerinta noua, destul de puternica, care s-a transformat intr-o adevarata miscare la nivel european pentru obtinerea de produse agroalimentare prin tehnologii curate, nepoluante, fara substante chimice. Calitatea produselor este apreciata luand in considerare mai multe caracteristici, cele mai importante fiind cele fizice, chimice si tehnologice.

Agricultura ecologica pune un deosebit accent pe calitatea igienica, ecologica si biologica a produselor obtinute. Cei care isi vor demara o astfel de afacere cu o ferma ecologica vor contribui eficient la mentinerea unui mediu ambiant curat, favorizand dezvoltarea vegetatiei naturale si a lumii materiale. Per total, obiectivele ecologice trebuie combinate cu cele economice pentru obtinerea unor rezultate corespunzatoare.

Tehnologia de cultivare a plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic presupune urmatoarele aspecte:

• Zonarea ecologica;
• Rotatia culturilor si asolamentul;
• Fertilizarea;
• Lucrarile solului;
• Samanta si semanatul sau plantatul materialului saditor;
• Lucrarile de ingrijire (combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor si irigarea);
• Recoltarea, conditionarea si productia.

In cadrul sistemului de agricultura ecologica este obligatorie fertilizarea cu ajutorul gunoiului de grajd sau a compostului, in defavoarea fertilizatorilor artificiali. Gunoiul de grajd este considerat un ingrasamant complex si trebuie sa provina de la exploatatii care practica sistemul ecologic. Compostul este un alt tip de ingrasamant organic mult utilizat in cadrul sistemului de agricultura ecologica. Acesta poate fi considerat un ingrasamant rezultat al fermentarii aerobe a unui amestec de deseuri vegetale si animale, resturi menajere, namoluri orasenesti sau zootehnice rezultate din epurarea apelor reziduale.

In cadrul unei tehnologii de cultura, lucrarile solului reprezinta o veriga importanta si de aceea este necesar sa fie efectuate in cele mai bune conditii. Astfel, fermierul trebuie sa cunoasca unele particularitati ale terenului, tipul de sol, prezenta buruienilor problema, unele caracteristici ale speciei cultivate pentru punerea la punct a metodelor de lucru, a utilajelor necesare si a indicilor de executie.

Iata doar cateva elemente introductive de interes pentru cei care doresc sa cultive plante medicinale in sistem ecologic. De la coriandru, anason, fenicul, galbenele, coada-soricelului, musetel, anghinare, echinacea, menta, salvie, lavanda la cele mai variate specii de plante, agricultorii de plante medicinale se bucura de o varietate de surse de venit care se dovedesc din ce in ce mai stabile si importante.

Cititi mai multe detalii despre administrarea si dezvoltarea acestei afaceri aici.

 


 



Tags: plante medicinalefitoterapieefecte terapeuticeafacere profitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Afacere profitabila cu fructe si legume uscate

de Florin Amariei
24 Apr 2019
Romanii incep sa aprecieze din ce in ce mai mult lucrurile 100% naturale, asadar o afacere cu fructe si legume uscate poate fi profitabila!...

Afacere profitabila - investitie minima

de Camelia Diaconu
25 Nov 2020
Inceputul unei afaceri poate fi mai greu atunci cand in spate nu ai suficienta experienta, dar nici un buget cu care esti pregatit sa risti. Din...

5 Tari in care poti incepe o afacere profitabila

de Camelia Diaconu
22 Nov 2018
Locul in care alegi sa iti incepi o afacere este punctul cheie al business-ului. Antreprenorii care isi doresc sa aiba o afacere de succes, trebuie...

3 tipuri de legume cu care poti incepe o afacere profitabila

de Camelia Diaconu
05 Mar 2020
Ramanem in mediul urban si continuam lista cu cele mai profitabile afaceri din domeniul agricol Lista legumelor consumate de romani este una variata,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]