Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerile profitabile pe timp de criza sunt cele cu tinta clara

de Maria Nicutar 04 Dec. 2011 8431
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile profitabile pe timp de criza vor fi afacerile care se vor adresa unei palete bine conturate de nevoi, probleme, neajunsuri si dorinte. Ne mai avem aceleasi venituri si ne-am restrans foarte mult gama de produse si servicii pe care le folosim.

Unii spun ca romanii au renuntat in masa la produse de curatenie, la cosmetice si la medicamente. Am inceput sa ne producem sapun in casa, sa ne preparam un ceai de musetel in loc de crema de fata si unul in loc de medicamentele de stomac. Nu ar fi rau sa se fi intamplat chiar asa, insa stam sa ne gandim la realitatea cu care ne confruntam, intrucat ea ne spune ce afaceri se vor dovedi cele mai profitabile pe timp de criza.

Pe ce mai platesc romanii fara reticenta? Pe nevoile clare, pentru sanatate, pentru mancarea de baza, nu pentru produse alimentare de lux. Nu ne mai aruncam catre raftul de branzeturi scumpe din import ci catre branza telemea proaspata si provenind din tara. Iarasi ar fi bine daca toata lumea ar consuma mai multe produse romanesti. Ar fi un heirup considerabil pentru economia romaneasca.

Sectoarele in care putem sa demaram afaceri profitabile in 2012 si oricand pe timp de criza sunt putine si micsorate si ele, in mare parte. Nu mai avem la indemana decat posibilitatea de a ne indrepta catre acele afaceri care:

1. Rezolva nevoi, probleme si dorinte cu care se confrunta multi si pentru care sunt dispusi sa plateasca in mod clar.

2. Ii ajuta sa economiseasca un ban in plus. Cu alte cuvinte, afacerile care se vor dovedi profitabile pe timp de criza trebuie sa vina cu produse sau servicii care sa le scoata mai putini bani din buzunar decat cele deja existente pe piata si, in acelasi timp, vor fi profitabile si afacerile care le vor oferi ponturi si sfaturi pentru economisire si pentru un trai mai bun in conditiile in care se afla.

3. Vor mai fi profitabile si afacerile care ofera produse si servicii “la pachet”. Samponul de covor care spala si gresie, masa de birou care se transforma in saltea sunt doua exemple de produse care vin cu beneficii “la pachet”, doua exemple care s-ar putea chiar sa si existe, cineva sa le fi inventat deja.

Per total, ne orientam catre afaceri cat mai folositoare. Nimeni nu isi permite sa isi piarda timpul, energia, banii si visurile pe afaceri puerile, pe afaceri pentru naivi. Intram in afaceri pentru a aduce un plus de comfort catorva oameni, cat mai multi cu putinta, pentru a ne remarca la “life-savers”, pentru a face bani simultant cu cei care ne sunt clienti.


Mult succes!


Tags: afaceriafaceri profitabileafaceri crizaafaceri pe timp de criza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afaceri in domeniul fast-food. Clientela asigurata 7 zile din 7

de Idei de afaceri
28 Aug 2023
Amplasamentul accesibil, preparatele gustoase si preturile convenabile fac din restaurante o destinatie foarte populara pentru milioane de clienti...

Afacerile cresc in 2023. Piata romaneasca de cafea out of home se ridica la 600 de milioane de euro

de Bianca Tila
27 Iul 2023
Piata romaneasca out of home reprezinta o industrie care se ridica la 600 de milioane de euro. O treime din aceasta suma a fost generata in...

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a inregistrat cresteri

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a inregistrat cresteri, pe serie bruta, cu 20%, in luna ianuarie 2023...

Extinderea afacerii. Cum iti finantezi cresterea?

de Idei de afaceri
05 Ian 2023
In general, un partener strategic intra intr-o afacere in scopul de a cumpara in intregime afacerea, fie din prima tranzactie, fie in mai multe etape....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]