Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti dai demisia si sa lasi loc de buna ziua

de Ana Steinberg 01 Iul. 2011 7428
4.25 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrei sa-ti deschizi propria afacere sau deja ai o afacere de succes? Iata cum poti sa-i spui sefului tau – un potential viitor client – ca iti dai demisia, fara sa distrugi relatia.

Te regasesti destul de mult in situatia de mai jos?



Lucrez la o firma de IT si in timpul liber ofer si consultanta in acest domeniu. Mi-am dezvoltat aceasta afacere personala incat, acum, simt ca as putea sa ma ocup full-time de ea. De fapt, activitatea mea de freelancer a devenit atat de solicitanta, incat incepe sa interfereze cu jobul meu.

Problema este ca la munca sunt implicat intr-un proiect, care ar putea sa dureze cateva luni bune. Daca imi dau demisia acum, creez foarte multe probleme firmei si vreau sa plec in termeni buni deoarece, ca freelancer, actualul meu angajator s-ar putea transforma intr-un posibil client. Ce ar trebui sa fac?

Raspuns: Indiferent de ceea ce faci si indiferent de relatiile pe care le ai, nu este indicat sa te rupi definitiv orice legatura cu cineva. Poate ca in prezent nu simti ca o anumita relatie sau firma te-ar putea ajuta cumva, dar, la un moment dat, acea persoana sau firma din trecut s-ar putea sa fie exact ceea ce ai nevoie pentru a-ti rezolva problemele.

Mai mult, este important sa continui relatiile nu numai cu firma la care ai lucrat, ci si cu angajatii ei (fostii colegi de munca) sau cu alte persoane din alte companii cu care ai facut afaceri de-a lungul timpului in calitate de angajat. Mentine o relatie stabila si cu fostii clienti ai firmei, cu care ai mai colaborat, dar ai grija sa faci acest lucru fara sa interfeze in relatia clientilor cu firma unde ai lucrat.

Pe langa clienti, ai putea sa dezvolti relatii si cu oamenii de vanzari sau furnizorii, care s-ar dovedi foarte valoroase pentru tine. Exista vreo persoana in companie pe care ai considerat-o a fi mentorul tau? Nu ai nici un motiv sa nu o suni din cand in cand si sa nu-i ceri sfaturi pentru viitoarea ta cariera.

Nu lasa oamenii sa afle singuri ca pleci. Fa un anunt formal. Spune-i angajatorului tau planurile tale - nu il anunta doar ca renunti la post, spune-i despre noua ta afacere.

Presupunand ca nu vei deveni concurentulul direct al viitorului tau ex-sef, mai exista posibilitatea ca el sa-ti devina client, asociat sau partener. Arata-le ca esti interesat de acest lucru. Chiar daca nu vrei putea face afaceri in mod direct cu firma unde ai lucrat, fostul sef sau fostii colegi de munca te-ar putea ajuta dandu-ti cateva sfaturi.

E important sa-ti tratezi angajatorul in modul in care ai vrea sa fii si tu tratat in calitate de viitor angajator. Chiar daca asta inseamna ca trebuie sa faci un compromis in privinta datei de plecare sau a altui aspect, tot trebuie sa fii loial angajatorului pe care il ai.

Acest lucru inseamna ca, pe termen scurt, trebuie sa faci niste sacrificii si sa stai mai mult timp pe functia pe care o ai pentru a termina proiectele si a incheia colaborarea in termeni amiabili. Pe termen lung, aceste sacrificii vor fi rasplatite, pentru ca vei avea mai multe resurse la dispozitie pentru a intra intr-o afacere.

Transforma-ti plecarea intr-o sarbatoare, o celebrare si nu intr-o disputa, pentru ca trebuie sa-ti dezvolti si sa-ti mentii reteaua de contacte pe care o ai in prezent.  
 



Tags: afaceredemisieconsultantaitfreelancerclientangajatorvanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

Piata criptomonedelor revine. Bitcoin atinge un nou record

de Bianca Tila
11 Mar 2024
Bitcoin a atins un nou record, depasind pragul de 71.000 de dolari, avand in vedere ca interesul pentru criptomoneda a crescut datorita perspectivei...

De ce spalatoria auto self-service este o idee buna de afacere

de Idei de afaceri
01 Mar 2024
Spalatoriile auto self-service reprezinta o oportunitate foarte interesanta de afacere. Afla ce avantaje aduce aceasta optiune, cum sa iti calculezi...

Bitcoin creste la maximul ultimilor 2 ani

de Bianca Tila
27 Feb 2024
Pe fondul unor tranzactii realizate de catre marii jucatori, Bitcoin a reusit sa urce la maximul ultimilor 2 ani, in timp ce Ether a depasit 3.200 de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]