Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiuri presate la rece: O afacere de succes incredibil

de Ilinca Dobrescu 15 Dec. 2017 14478
3.93 din 36 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un exemplu de succes este cel reprezentat de afacerea Familiei Tulai. Acestia au demonstrat ca nu este nevoie de o ditamai fabrica pentru a avea succes in aceasta afacere.

Discutam despre uleiuri presate la rece, de floarea-soarelui, de rapita, de nuca, de in, de canepa, de dovleac. Toate aceste tipuri de uleiuri sunt produse de o familie din Localitatea Luna, la 45 de kilometri de Cluj-Napoca, informeaza Agrointel.

Felicia Tulai, impreuna cu parintii ei, a reusit sa aduca pe piata un brand romanesc de toata lauda, "Luna Solai".

”Nu aveam nici un motiv aparent care sa ma faca sa renunt la un venit sigur si o viata tihnita in Bucuresti. Dar in mintea mea incoltise ideea, simteam ca ma plafonam, ca intrasem intr-o rutina. Nu aveam foarte clar in minte ideea uleiurilor cand am anuntat ca plec”, a povestit pentru Agrointeligenta Felicia Tulai, care a dezvoltat brandul Luna Solai impreuna cu parintii ei.

Parintii antreprenoarei deja detineau un mic business cu ulei de floarea-soarelui. "Ai mei si-au cumparat o presa de ulei in 1998 - pe atunci costa cat o Dacie nou-nouta. Cum la noi in zona se cultiva multa floarea-soarelui, afacerea lor consta in producerea uleiului pentru cei care isi aduceau semintele".

Tanara afacerista a adus afacerea la un cu totul alt nivel si prima investitie a fost cea de a cumpara 40 de tone de seminte de floarea-soarelui, suficient pentru a produse cca 15.000 de litri de ulei. A urmat a doua presa de ulei, mai performanta decat prima.

A urmat perioada in care Felicia Tulai s-a documentat cu privire la legislatia de care trebuia sa tina cont pentru a aduce pe piata un produs nou.

Antreprenoarea a achitat si taxele pentru analizele de laborator, in valoare de 13.000 de lei, in urma cu ceva timp. Analizele uleiului au ajutat-o sa stabileasca exact calitatea si proprietartile viitorului ei produs, informeaza Agrointel.

Mai departe, antreprenoarea a decis sa largeasca varietatea produselor oferite. Asa a ajuns sa ofere ulei de in, de dovleac si nu numai.

”Calitatea produselor noastre este in intregime meritul parintilor mei. Experienta lor, munca lor, dedicarea lor se regaseste in fiecare sticla de ulei presat la rece pe care noi o producem”, subliniaza antreprenoarea, citata de Agrointel.

 Afacerea ofera produse care se adreseaza si segmentului gourmet si segmentului de piata cu interes clar pentru alimentatia sanatoasa. Produsele Luna Solai au ajuns in Paris, Londra, Germania si Polonia.

Cat despre competitie, afacerista noteaza ca exista prese de ulei in mai multe zone din Romania, insa putine au fost persoanele care sa treaca la etapele de autorizare, certificare si valorificare. Majoritatea detinatorilor de prese produc local, fara existenta unui brand solid care sa asigure vizibilitate mare pe piata interna si peste hotare.

Iata ca am descoperit o minunata afacere de familie, un business care se va bucura, cu siguranta, de succes din ce in ce mai mare. Secretul? Pasiune pentru calitate, evident!

Citeste si articolul Uleiuri presate la rece - afacerea de succes a unui antreprenor din judetul Alba

sursa foto: lunasolai.com


Tags: luna solaiulei presat la receulei presat la rece afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.93 din 5 - 36 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]