Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Surse inteligente pentru noi produse ce pot fi lansate pe piata

de Maria Nicutar 14 Aug. 2011 6609
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Marea problema a afacerilor din ziua de astazi este ca multe detin aceleasi produse si nu au elemente care sa le diferentieze. Diferentierea este un mare secret pe care multi il uita si uita faptul ca diferentierea delimiteaza afacerile prospere de cele mare rezista pe piata sau care dau faliment. Sursele din care ne putem extrage idei de noi produse sunt multiple si trebuie cercetate pentru cele mai bune solutii.

Cand aflam despre noi produse care intra pe piata, produse inteligente, geniale chiar, produse nemaintalnite si totusi pentru care exista atat de mare nevoie si cerere, ne gandim in sinea noastra: „Mie de ce nu mi-a venit ideea aceasta geniala?”. Problema este ca orice idee poate veni pe neasteptate sau odata cu o ampla munca de documentare si cercetare.

Iata cateva surse extrem de prolifice pentru idei de produse noi pe piata pe care doriti sa activati:


1.    Produsele cele mai vandute si care rezista cel mai mult timp pe piata sunt cele care rezolva probleme. Cu cat este problema in cauza mai grava, mai urgenta, mai astringenta, cu atat veti da de „aur” mai rapid.

2.    Cercetati piata pe care doriti sa activati, verificati produsele existente si veniti cu idei de imbunatatire, mariti setul de caracteristici, beneficii si calitati si veti descoperi cu totul alte produse.

3.    Alaturati doua produse care nu au nimic in comun, la prima vedere. Alcatuiti sedinte de brainstorming si combinati produsele pentru a veni cu noi idei. Veti descoperi zeci de produse ce se nasc din combinatii originale. Conditia esentiala este sa le pastrati linia functionala si utilitatea in randul clientilor de pe piata.

4.    Cercetati dorintele cele mai mari ale oamenilor:dragoste, afectiune, securitate si siguranta, sanatate si longevitate, cresterea copiilor in totala armonie samd. Din fiecare dorinta se extrage un numar infinit de produse pe care le puteti comercializa.

5.    Cercetati produse care nu au prins pe piata sau care au rezistat un timp scurt si veniti cu solutii pentru problemele pe care acestea le prezentau. De ce nu s-au vandut? Care sunt calitatile si care sunt lipsurile? Se merita sa le reinviem si sa le relansam sub o alta forma?




Tags: idei de produseproduse noiafaceridiferentiere afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

Strategii de marketing: Care este rolul lor si cum te ajuta sa-ti cresti afacerile

de Bianca Tila
15 Feb 2024
"Arta si stiinta de a vinde" a devenit o definitie simpla pentru marketing, atunci cand Philip Kotler a incercat sa explice acest proces. Marketingul...

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 6,8%

de Bianca Tila
13 Apr 2023
In primele doua luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie a crescut, comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut, in termeni...

Afaceri de sezon. Decoratiuni pentru Craciun

de Idei de afaceri
04 Dec 2023
Iti doresti sa creezi pentru familia si copiii tai o atmosfera de neuitat cu ocazia sarbatorilor de iarna? Esti talentat si creativ si vrei sa faci...

Stand mobil de sucuri naturale. Afaceri sanatoase

de Idei de afaceri
02 Nov 2022
Pe aleile parcurilor bucurestene (Cismigiu, Carol, tineretului etc.) intreprinzatori ingeniosi desfasoara o afacere extrem de simpla si de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]