Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai eficiente strategii de reusita in afaceri

de Maria Nicutar 01 Iun. 2011 4660
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Uneori avem nevoie sa gandim diferit fata de ceilalti din jurul nostru. Diversitatea creeaza oportunitati si automat, nise noi pentru afaceri profitabile. Gandirea originala si creativa aduce in discutie noi nevoi care merita explorate pe deplin.

Lumea antreprenorilor este incadrata in reguli si conventii de natura legala, fiscala samd, dar nimeni nu poate limita drepturile oamenilor de afaceri de a-si stabili noi strategii de dezvoltare si imbunatatire.

Iata cateva dintre cele mai bune modalitati de a intoarce cifra profiturilor in favoarea ta:

1.    Identifica noi trend-uri in afacerea ta. Fie ca vorbim de o afacere de curierat pe biciclete sau de o pizzerie non-stop, toate se pot dezvolta in directii infinit de multe. Poate poti adauga in oferta de produse unul original, nemaintalnit pe piata, sau o combinatie reusita dintre doua produse folositoare. Orice ai alege, trebuie sa vii cu idei originale dar utile, idei pe care le poti pune in practica usor si care sa se vanda.

2.    Identifica punctele slabe ale competitorilor tai si profita de pe urma lor. Sa zicem ca firmele concurentiale nu ofera clientilor servicii de livrare gratuita. Este, atunci, cazul sa pui accent pe acest plus al afacerii tale.

3.    Reinventeaza-ti brand-ul in permanenta! Nu ramane in urma, oferind aceasi gama de produse si servicii prea mult timp. Acest lucru demonstreaza lipsa inovatiei si nu sustine performanta. Trebuie sa urmezi nevoile si dorintele clientilor si sa te misti in ritmul lor, sa tii pasul cu ele.

4.    Nu renunta! Daca ai primit cateva lovituri grele, daca nu ti-ai amortizat inca investiile initiale, daca nu ai reusit sa te ridici deasupra competitorilor inca, mai acorda-ti timp. Nu sunt multe, afacerile care reusesc rapid si fara eforturi mari si trebuie sa iti canalizezi energia in mod eficient daca iti doresti sa intri pe piata ca antreprenor puternic.

5.    Ai incredere in intuitie. De cele mai multe ori, calculele de pe hartie nu au mult de-a face cu realitatea. O serie de circumstante intra la mijloc si pot schimba cursul oricarei decizii luate cu ajutorul specialistilor in domeniu, cu ajutorul statisticilor si sondajelor. 

De aceea este esential sa detii un simt al intuitiei bine dezvoltat. Un mare secret al antreprenorilor este faptul ca intuitia se formeaza in timp, dupa multe esecuri si probleme. Acestea te invata cel mai bine cum sa te orientezi in afaceri.




Tags: afaceri profitabiletrend-uristrategii de reusita in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri profitabile in timpul liber

de Idei de afaceri
20 Mar 2024
O idee de afacere profitabila pe care o poti demara in timpul liber este realizarea de caricaturi personalizate. Pentru aceasta afacere nu este...

3 idei de afaceri profitabile care tin cont de nevoile de baza ale potentialilor clienti

de Idei de afaceri
14 Aug 2020
Chiar daca in Romania, dar si pe plan international, majoritatea businessurilor au fost afectate de pandemie, in anumite domenii s-au inregistrat...

5 idei de afaceri profitabile in 2020

de Florin Amariei
07 Aug 2020
Da, inca mai poti porni ceva care sa-ti aduca bani in acest an. Iata 5 idei de afaceri profitabile in 2020. Sa pornesti de la zero o intreaga...

6 idei de afaceri profitabile in 2020

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Daca vrei sa pornesti o initiativa antreprenoriala in acest an, atunci poti incerca una din aceste 6 idei de afaceri profitabile care sunt potrivite...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]