Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Indicii ca nu sunteti pregatiti de antreprenoriat

de Maria Nicutar 04 Sep. 2011 2836
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Unele persoane isi doresc de foarte mult timp sa devina oameni de afaceri si viseaza la clipa cand isi vor cauta un birou, un atelier, un spatiu in care sa isi bazeze mica lor fabrica, unde sa isi deschida o ferma sau o pastravarie. Este mare pacat faptul ca prea multi dintre acestia nu sunt pregatiti pentru lumea afacerilor si nici nu lucreaza in sensul rezolvarii barierelor care le stau in calea catre antreprenoriat.

Iata cateva semne, cateva indicii, daca doriti, care sa va spuna ca inca nu sunteti gata sa dati piept cu lumea afacerilor:

1.    Nu detineti pasiune pentru domeniul in care doriti sa activati alaturi de ideile dvs de afaceri. Singurul lucru care va motiveaza este profitul pe care doriti sa il generati din afacerile dvs. Iata una dintre marile greseli comise de prea multi potentiali antreprenori.

Pasiunea este de neinlocuit in afaceri si de aceea, expertii ne recomanda sa intram in afaceri pentru care detinem pasiune. Orice persoana trebuie sa detina un hobby, o activitate care sa se poata transforma intr-o idee de afaceri. Valorificati-va hobby-urile si pasiunile si s-ar putea sa descoperiti cele mai profitabile idei de afaceri.

2.    Nu detineti rabdare si abilitatea de a va concentra pe un proiect pentru a-l finaliza. In afaceri este nevoie de concentrare si de rabdare multa. Nimic nu se rezolva peste noapte si nici sacii cu bani nu ne cad in poala. Afacerile presupun munca, efort, motivatie si entuziasm.

3.    Va este teama de necunoscut, de nou si nu va adaptati bine in conditii de stres. Afacerile reprezinta intotdeauna un teren nou, necunoscut, insa un antreprenor adevarat va stii cum sa faca fata elementelor noi si cum sa le foloseasca in beneficiul sau.

4.    Sunteti prea afectat de esecuri si lumea afacerilor reprezinta un teren  in care toti „jucatorii” incaseaza esecuri unul dupa altul. Conditia esentiala pentru a reusi in afaceri este sa va ridicati rapid si sa va continuati jocul alaturi de ceilalti coechipieri si impotriva taberei adverse. Strategiile pe care le alegeti in mediul afacerilor sunt singurele care va pot ajuta sa evitati esecuri si ele nu functioneaza intotdeauna. Uneori, ne trebuie un esec pentru a ne opri dintr-un drum gresit.

5.    Nu va cunosteti limitele, punctele forte si pe cele slabe. In afaceri nu veti putea face nici cel mai mic pas fara sa va cunoasteti cu adevarat abilitatile, competentele, calitatile si defectele si mai ales, fara sa vi le acceptati, rezolvati sau sa le imbunatatiti.

6.    Nu acceptati niciodata si sub nici o forma sfaturi si indrumari. In afaceri va trebui sa va consultati cu personal specializat in diverse domenii si acesti specialisti sunt singurii care detin un nivel de expertiza care va poate ajuta cu adevarat. Lasati orgoliul deoparte si ganditi in interesul bunului mers al afacerii.




Tags: afaceriantreprenoriantreprenoriatafaceri profitabileidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cum trebuie sa arate un plan de afaceri pentru un salon de infrumusetare

de Bianca Tila
07 Nov 2023
Planul de afaceri nu este un simplu document pe care alegi sa-l faci sau nu in parcursul tau de antreprenor. Planul de afaceri traseaza directia pe...

Antreprenoriat la inceput de drum. Carti utile despre business

de Bianca Tila
17 Feb 2023
Suntem in 2023, iar acum modul de lucru s-a schimbat. Multi tineri doresc sa-si schimbe viata sau locul de munca incepand o mica afacere. Viitorul...

Afaceri cu melci. Cum poti incepe acest business

de Idei de afaceri
08 Feb 2023
Dupa ce v-ati familiarizat cu notiunile despre viata melcilor, cu procedeele si procesele de crestere a acestora in mediu controlat, acum este...

Strategia antreprenorului in afaceri

de Idei de afaceri
03 Feb 2023
Conform piramidei planificarii, strategia de afaceri sta la baza obiectivelor de afaceri si stabileste modalitatile de realizare a acestora. Ca si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]